מיואשת מהתהליך

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מיואשת מהתהליך
    טל
    17/05/2009

הי, אני נשואה שבוע הבא שנה (לא, אני לא ממש חוגגת יום נישואין)
    יצאתי עם בעלי שנתיים וחצי לפני החתונה.
    לאורך כל החברות בינינו היו אינסוף ויכוחים, והיה ברור שלא נכון לנו להישאר יחד, על אחת כמה וכמה להתחתן, אך אני התעקשתי להתחתן גם בגלל שאהבתי (אם כי עד היום איני בטוחה שזו הייתה אהבה. אני חושבת שיותר נכון לומר שאהבתי להיות נאהבת והפכתי לתלותית בבן זוגי)(היום המנוול טוען שהכרחתי אותו להתחתן)
    מיד אחרי שהתחתנו חלה הרעה ביחסים, וכך שלא זו בלבד שהיו אינסוף מריבות, בין זוגי הפך לשקרן פתולוגי, החל להתרועע בלי סוף עם חברים ולהעדיף אותם על פני, ויחסו נע בין אדישות לזלזול. זה לא שאני טלית שכולה תכלת, אך אני לא שיניתי את עורי בחתונה והוא כן.
    לאורך כל השנה התלבטתי בשאלה אם להתגרש, ופחדתי מהצעד, אך כשהנבלה קנה כרטיס טיסה מבלי לעדכן אותי (מיותר, לא?) קיבלתי הארה והבנתי שאין מנוס.
    בהתחלה חששתי שמא יסרב להתגרש אך כעת משהבנתי שהוא מאוד בעניין, ושאמר לי בציניות שמאוד התגעגע אלי ושמאוד חסרתי לו הרגשתי כאילו מישהו נעץ סכין בליבי. כאן לא מדובר רק בדחייה, אלא בדחייה על ידי מישהו שפעם הייתי כל עולמו. פתאום האדם שישנתי לצידו, שקנה ופינק אותי, מחפש איך לפגוע בי ומה לומר כדי שיכאיב לי יותר. אמנם עברתי בחיי כאבים לא מעטים, אך אני מרגישה שאיני יכולה להתמודד עם זה. איך אתמודד עם העובדה שנכשלתי?שהאדם שאהבתי עכשיו אויב?שהאדם שאהב אותי עכשיו שונא אותי?שאני שוב לבד, אחרי שנים של חלוקת החיים עם אדם נוסף?אני רוצה לציין שאני אמנם נראית טוב ואין לי ילדים אך אני לא אדם קל ואם תמיד חששתי מי ירצה אותי עכשיו על אחת כמה וכמה. אני מרגישה צורך להיכנס למיטה ולא לצאת ממנה. איך מתמודדים?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מיואשת מהתהליך

הוספת תגובה

• הודעה של :א

מיכל פאטל
    18/05/2009

למיואשת מהתהליך,
    אין ספק שאת עוברת כעת תקופה לא קלה ומייסרת אך יחד עם זאת עשויה להיות מלמדת ופוקחת עיניים.לפי דברייך, את עצמך היית הראשונה להבין כי חברות רצופה ויכוחים מעוררת סימני שאלה, אך העדפת להתעלם מכך ו'להתעקש' להתחתן.לעיתים ויכוחים אינסופיים מלמדים על היעדר כלים להתמודדות עם קונפליקטים/אי-הסכמות,חוסר יכולת לתקשר אפקטיבית וכו' (אך ניתן ללמוד ולרכוש כלים אלו) ולעיתים הדבר מעיד על היעדר התאמה.בכל מקרה מצב זה דורש ברור ובדיקה עוד לפני הנישואין. בן זוגך מתנהג כך, כי לתחושתו הוא נכנס למערכת הנישואין כיוון 'שהכרחת' אותו ולא מתוך בחירה מלאה.מכל מקום במידה ויש איזשהו רצון הדדי להבין את הכשלים ולנסות לתקן את הזוגיות ביניכם עליכם להיעזר באיש מיקצוע-כיוון שלכם אין את המיומנויות הנדרשות לעשות זאת לבד.
    במידה ואתם נחושים להיפרד,תנסי להבין מה הביא את המערכת שלכם לכישלון?מה ניתן ללמוד מכך? ממה יש להימנע במערכת היחסים הבאה? אם לומדים מהכישלון-יוצאים אפילו מהחויה הלא קלה הזו מחוזקים ומפוכחים.הימנעי ממחשבות שליליות ושיפוטיות ביחס לעצמך- שהרי המחשבות שלנו יוצרות את המציאות שלנו , ולכן כניסה למיטה עם מחשבות כאלו על עצמך לא יקדמו אותך בכלום....
    בהצלחה! מיכל פאטל-יועצת זוגית ומשפחתית-050-5475155.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ראשית, תודה

טל
    18/05/2009

על ההתייחסות. לנסות לגשר אין יותר מקום בזוגיות הזו. לגבי הצעתך להשקיע בלמידה ולא בביקורת עצמית ותחושות אשם, אנסה להפנים זאת. אני גם שמה לב שאני מחפשת קשר כמו אויר לנשימה כאילו רק בקשר חדש יהיה כדי לשקם את הרגשת הפגיעות והכשלון, ורק כך אוכיח לעצמי שאני שווה. אך במחשבה שנייה, ובהתייחס לדברייך, יהיה עלי לשקם רגשות שליליים אלה על ידי עבודה עצמית ולא על ידי פניה לגורם חיצוני שיושיע אותי, ורק לאחר שאגיע לתובנות עם עצמי, אוכל לפתח קשר בריא. תודה. אשמח להדרכה נוספת אם את מוצאת לנכון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו