שאלה למיכל פאטל

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה למיכל פאטל
    מירי
    21/05/2009

מיכל הצגתי את השאלה אך ענו לי קוראים ואני ממש צריכה את חוות דעתך על כך.
    תודה.

להלן השאלה:

שלום רב
    אימי בת 62, אישה יפה ומאוד מושכת, נראית 45 לכל היותר.
    היא נשואה ואבי בן 66, נראה מעט מבוגר.
    לאחרונה היא מתלוננת שבעיניה בעלה צופה בפורנו במחשב וזה מהווה עבורה בגידה לכל דבר.
    היא אישה מאוד שמרנית, אם כי מתלבשת בצורה מודרנית ולא צנועה מאוד, חופשייה וליברלית,
    גם הוא מאוד ליברלי.
    היא ביקשה ממני עצתי ואמרתי לה שאם הייתי במקומה גם הייתי מרגישה כאילו זו בגידה בי.
    לצערי היא התעצמה עם תשובתי, למרות שאמרתי זאת מליבי ומחשיבתי על כך לגבי עצמי.
    היא אפילו שקלה לסיים את הקשר בגלל זה, למרות שיש ביניהם יחסים מיניים והוא מסיים לאחר שעה ויותר, והיא טוענת שנמאס לה מכך שלא הולך לו כל כך, אולי הוא מחפש אחיזה בפורנו או לבדוק את עצמו.
    היא טוענת שהיא נראית טוב ומתפקדת לפי כל מה שהוא רוצה כולל דברים מאוד מוזרים ואינה מבינה מדוע למרות כל זאת עדיין המצב כך.
    הראייה שלו בפורנו היא על בסיס יומיומי, במיוחד בזמן שהיא בסידורים, וכאשר היא מאחרת והוא כבר סיים את שלו הוא צועק עליה בפלאפון לחזור מהר הביתה.
    היא אינה מבינה מה לעשות במצב הזה.
    היא התעמתה איתו מספר פעמים והוא נשבע לה בכל היקר לו שהוא לא צופה בזה,
    למרות בדיקות נרחבות של היסטוריית הגלישה שלו מבלי שיידע יש רקורד מרשים לפי כל יום שהוא צפה ואינו יודע שבדקנו אותו לאורך חודשים.
    מה עלי לעשות בתור עצה מועילה למענה?
    אולי אני מחממת אותה עליו בכך שגם בעיניי זה מאוד מוגזם ובגידה?
    איך עלי לדבר איתה על מנת שתקבל את זה?
    גם שאני נגד' זה, והרי היא תצטרך לחיות כך כל החיים.
    מה הדבר הנכון במקרה שלהם? הם לא יילכו לייעוץ זוגי כי הוא שולל הכל כבר היא ניסתה לדבר איתו.
    אשמח להכוונה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה למיכל פאטל

הוספת תגובה

• שאלה למיכל פאטל

מיכל פאטל
    21/05/2009

היי שירי,
    ניכר מדברייך כי את מאוד דואגת לאמך ועושה כל שביכותייך וידיעותייך כדי לסייע לה.יחד עם זאת, נראה כי למרות רצונך לעז לעזור לאמך, למעשה ללא כוונה החמרת את מצבה.את אינך צריכה להרגיש אשמה.אמך הגיבה באופן קיצוני מידי.היא זקוקה (אם האבא נחוש לא להגיע לטיפול) לייעוץ, הדרכה והכוונה מיקצועית.באמצעות ההדרכה הפרטנית, היא תקבל כלים שיסייעו לה להבין את המצב,לבחון מה ניתן לעשות, האם ניתן לגייס את אביך בכל זאת ולהשיג את שיתוף הפעולה שלו,ובמידה ולא מה האפשרויות העומדות בפניה.
    אין ספק שצפייה בסירטי פורנו על בסיס יומיומי במשך שעות - מעיד על מצב לא תקין, על חסר,ובודאי על בעיתיות.יתכן כי מקור הבעיה אצלו, ויתכן כי יש בעיה עמוקה יותר בזוגיות בין הורייך שבאה לידי ביטוי בסימפטוס מעין זה. מכל מקום, יש להציע לאמא- במידה והיא אינה מצליחה ליצור עימו דיאלוג פתוח ובונה- פנייה לייעוץ מיקצועי כאמור.
    בהצלחה!
    מיכל פאטל-יועצת זוגית ומשפחתית. נייד:050-5475155.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• את אותה שירי עם התינוק?

אסף
    21/05/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיובי

מירי
    21/05/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו