מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עדיין מבולבל..יהודה05/07/2009
לפני כמה זמן הגבתי פה בהודעה לגבי פרידה שהייתה לי ממישהי שהייתי איתה ביחד שנתיים..
מישהי שהיה לי מאוד כיף איתה והפרידה באה באופן פתאומי בתקופה נורא רגישה בחיי, וכבר עברו 3 חודשים מאז..
יצא לי לטייל ברשת ולחפש תשובות והסברים וניחומים בכל מיני אתרים שונים- ואחרי חיפוש קצר באתר ויקיפדיה בהגדרה דיכאון, ולקיחת שאלון "האם אתה מדוכא"- נראה כי העובדה מצביעה על כך שאני סובל בדרך לדיכאון קליני- כאשר כל פרט ופרט בסימפטומים היו נכונים...
קשה לי לאגור כמות מספיקה של כוח או אנרגיה אמיתית בשביל להוציא חיוך..
אני מרגיש שאני מדכא את המשפחה שלי מסביבי- שפרט להורים שלי- לא ראיתי את הדודים, סבי וסבתי, או כל קשר קרוב אחר במשך חודש כבר..
העבודה המועדפת שאני נמצא בה מתישה אותי- כשאני עובד כמעט כל יום בשבוע- 8 שעות- בעבודה שבה אני חייב לתת שירות ללקוחות- וכבר מספר לקוחות התלוננו שאני לא נותן שירות הולם, שאני אנטיפאט- והבוס כבר נתן לי 2 התראות..
כל פעם שאני חוזר הביתה מהעבודה- אני מציץ בכרטיס שלה במקושרים רק כדי לראות מה חדש אצלה..
אני מנצל כל סופ"ש כדי לאחל לה סוף שבוע נעים, וכל יום ראשון כדי לאחל שבוע טוב.
אני קורא פרק תהילים כל לילה ומביע משאלה שהיא תחזור אליי, ואני חושב עליה פשוט כל הזמן.
לפי הצורה שבה ההודעה כתובה נראה לי שאפשר לשים לב שאני באמת עדיין מבולבל- יצא לי לדבר איתה מספר פעמים אחרי הפרידה- ולנסות גישות שונות לבקש ממנה לקבל אותי בחזרה- אבל זה לא עזר- והפחד הכי גדול שלי התגשם בצורה שבעוד שהיא הייתה איתי- היא דיברה עם אקס שלה- ועכשיו היא אפילו לא מוכנה להחליף מילה איתי..
והאירוניה היא- שאחת מהסיבות שהיא נפרדה ממנה הייתה שהיא פחדה שאני אהיה קנאי מידי כשהיא עברה מגימה בלימודים ששם יש 90% גברים..
בין היתר היו סיבות כמו פחדים שלי שמונעים ממנה להנות, חוסר הענות שלי להכיר את המשפחה שלה, העובדה שאני לא אוהב את הבישול שלה או העובדה שכרגע בלעדיי הולך לה טוב יותר בלימודים..
אני לא מוצא אף סיבה להיות אמיתית ב100%- כי בכל אחד מאיתנו יש חסרונות- וזה לא הפריע לה במשך שנתיים.. ואם כן- היא לא עשתה מאמץ מינימלי כדי ליזום איתי שיחה ולהגיד לי על זה..
אז אני מסיק מכל העניין שהעסק של הפרידה הוא בעיקרון רצון שלה לקבל מרחב בחזרה- לפתור את כל ההצקות הקטנות שהיו לי ולה בקשר ולפתור את זה בצורה הכי קלה שאפשר (לצערי..)
להתרכז יותר בלימודים (סמסטר שני שלה- ראשון במגימה החדשה), לקבל יותר חופש מכל הדברים הקטנים שהפריעו לה, ועד כמה שקשה לרשום את זה- לחפש מישהו אחר..
הבעיה שלי היא- שאני בטוח שהיא האחת- היא כל מה שחיפשתי בבת זוג- המראה, האופי, האישיות, ואפילו כל הדברים הקטנים שהציקו לי- היו דברים שעכשיו ממש ממש חסרים לי..
וקשה לי הניתוק המפתיע הזה- גם אם זה 3 חודשים אחריי.. ואני מפחד שאם אני אנסה להתנתק- כל מה שיישאר לי זה הדיכאון- או בניתוח מפורט יותר של הסימפטומים:* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך...
יהודה05/07/2009עליות וירידות של 5-10 קילו בשלושת החודשים האחרונים- בין 70 ל80- עולה ויורד, חוסר בשעות שינה עד לרמה של חצי שעה בלילה אם בכלל- בגלל סיוטים או חלומות יותר מידי טובים, אכילה מועטת או רבה מידי בשעות לא הגיוניות- כמובן שהעבודה תורמת בגלל שהיא יכולה להיות בכל שעה ובכל יום, עייפות וחולשה תמידית, כאבי בטן, אפילו הפרעות בראייה.
עצבות, ייאוש, רוגז, התפרצויות בכי, התפרצויות זעם, מועקה, תחושת ריקנות, חוסר תקווה, איבוד עניין .. בכל מה שהייתי אוהב לעשות- לצאת לפאבים, סרטים, לשחק במחשב, אפילו לצייר- ואני מתחיל ללמוד במכללה בעוד 4 חודשים ואין לי חשק להחזיק עיפרון ביד אם זה לא בשבילה.. מנתק קשרים עם הרבה אנשים עד לרמה שנשארתי עם 4 אנשים עקשנים שמנסים להוציא אותי מזה בכל דרך ואני באמת שלא מוצא את האנרגיות לרצות לצאת מזה..
תפיסת עולם קודרת, מחשבות אובדניות ואמונה בעתיד רע אם בכלל, דימוי עצמי נמוך, חוסר בטחון, איבוד זיכרון ריכוז וחוסר החלטיות בקבלת החלטות..
סדר היום שלי הוא עבודה, בדיקת הכרטיס שלה באינטרנט וניסיונות ללכת לישון, או אכילה וצפייה בטלווזיה- עם מינימום ריכוז על שני הפעולות ויותר מחשבות עליה.
בלי להציץ בכרטיס שלה- כל מה שיישאר לי זה- .. משהו שהוא אפילו לא חיים..
המשפחה שלי לא אהבה אותה אז היא מסרבת להכיר בעובדות שהיא גרמה לי להכנס למצב של דיכאון- אז אני פשוט מעמיד פנים שזה מצב של עייפות וחוסר תיאבון בגלל שעות העבודה המוגזמות,
וללכת לפסיכולוג לא אפשרי- כי כל הכסף שיש לי- הולך לכיסוי חובות משפחתיים או נשמר בצד לתחילת הלימודים באקדמיה..
במידה והפרידה הזאת היא עניין של לקיחת מרחב אני מניח שהדבר הכי טוב שאני יכול לנסות- זה לנתק איתה כל קשר ולמלות את החלל הריק שנותר בתקווה שתוך כמה חודשים היא תגיע להבנה שלפתור את זה בצורה שהיא עשתה אולי לא היה הרעיון הכי חכם- ואולי שווה להתאמץ קצת בשביל מישהו שהיא הסיבה שלו לחיות באמת, אבל זה סיכוי קלוש ששווה לאמונה באלוהים- צריך להיות ממש ממש חזק בשביל להתמודד עם זה לאורך זמן- ואני לא בן אדם כזה חזק..
מה לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעדיין מבולבל
תמי אורן05/07/2009יהודה שלום,
מתיאורך עולה שאכן יתכן שהנך סובל מדיכאון ממליצה לפנות לפסיכיאטר ע"מ לקבל אבחנה מדוייקת ולקבל תרופות אנטידיכאוניות במידת הצורך. נראה שיש גם התנהגויות אובססיביות שהדרך לטפל בהן היא תרופתית.ולגבי טיפול פסיכולוגי ניתן בעלויות נמוכות דרך קופ"ח.
ממליצה על כל אלה בחום חבל על הסבל.
מאחלת לך הצלחה
תמי אורן פסיכותרפיסטית ומטפלת זוגית מוסמכת.0545510509* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעדיין מבולבל..
יהודה05/07/2009לגבי טיפול פסיכולוגי, פסיכיאטרי או תרופתי אין לי כסף או זמן להרשות לעצמי..
לגבי אובססיביות לגביה- יש שני דברים שאני רוצה לרשום על זה- אני לא עורב לה מתחת למרפסת בבית, אני לא מתקשר אליה בכל יום- לא הרמתי לה טלפון כבר חודש וחצי, ואני לא מציק לאנשים שמסביבה.. אני רק מתגעגע נורא, ואני יודע בלב שלם שאני אוהב אותה..
אני מפחד לשכוח אותה, מפחד לשכוח את ההרגשה- מצד אחד זה מכאיב לי, ומצד שני- הכאב הזה הוא כאב כיפי- אם זה בכלל הגיוני- מלא בזכרונות שמחים, מצבים מרגשים וחדשים, ואותה- כל חיוך או מבט או חיבוק מלא בכל מה שרציתי שהוא יהיה מלא- חום, אהבה, ביטחון והבטחה שיהיה טוב בהמשך..
גם אם היה לי כסף לטיפול תרופתי או דיאלוג לשחרור כל מה שיש בתוכי- אני לא בטוח שאני רוצה לעשות את זה במטרה לשכוח את הרגשות שלי כלפיה..
את באמת חושבת שעדיף לי לנסות לשכוח ממנה ולהמשיך הלאה? למצוא מישהי אחרת יהיה פשוט בלתי אפשרי- ואני מפחד שכל אחת אחרת שתחלוף על פניי תהיה.. אכזבה לעומת מה שהיה לי..
פפפ אני עדיין מבולבל..
יש מישהו מומלץ באיזור עכו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעדיין מבולבל...
יהודה08/07/2009בבקשה אם אפשר רק עוד תגובה על התגובה האחרונה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה ז"א "עדיף לי לשכוח אותה"?
איל08/07/2009איזו ברירה אחרת יש לך? אתה חייב לשכוח אותה ,אם אתה רוצה להמשיך לחיות.
מה נראה לך, שאתה יכול לחיות בצורה כזאת עוד הרבה חודשים ושנים?
אתה רואה שאתה אובססיבי לגביה, בודק כל יום את הכרטיס שלה, לא מסוגל להתרכז בעבודה, וכל חייך השתבשו לגמרי, מה אתה נהנה לסבול?
מצטער הגישה שלך היא ילדותית, לא כל דבר בחיים שרוצים מקבלים, ילד לא מסוגל להבין שלוקחים לו צעצוע, אבל מבוגר?
צפויות לך עוד הרבה אכזבות בחיים, אם זה בתחום הרומנטי, אם בעבודה, בתחום הכלכלי, משפחתי וכו' אם אתה לא מסוגל להתעשת, לסגור דלת ולפתוח חדשה, אז אתה זקוק לעזרה מקצועית, רציני לגמרי.
יש גם הרגשה שאתה קצת עושה אידיאליזציה של הקשר, פתאום כשהוא נגמר נדמה לך, שאין לה תחליף, אתה טועה בענק, לכל אחד ואחת יש תחליף, ואתה עוד עלול לצחוק על עצמך או להתבייש, כשתכיר מישהי חדשה, שתאהב אותך כמו שאתה אוהב אותה, בקיצור, אחי, תתבגר, לפני שתזקק לאישפוז במוסד סגור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלכל אחד יש תחליף..
יהודה08/07/2009זה מסקנה עצובה משל עצמה...
ולדעתי העניין קצת יותר מורכב בהשוואתו מ"ילד שלקחו לו את הצעצוע.."
לגבי עזרה מקצועית יש מצב..
אבל לגבי המציאות של העניין- להגיד ולעשות זה שני דברים שונים לגמרי..
ועברתי כבר אכזבות רומנטיות, מקצועיות בלימודים ובצבא, נפשיות...
עברתי די הרבה- והילדות לא עברה עליי קל..
לאכזבה הזאת יש טעם שונה- טעם סופני... קצת קשה לי להתאושש ממנו כמו שעשיתי עם היתר ואני לא מצליח שלא לתהות אם יש לכך סיבה מסויימת שכרוכה בהכרה עצמית של כל האכזבות שליוותה אותי במשך השנים..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
מנדב את אשתי לזרים- כחלק מהנאה
ניסיון להיכנס להריון ופגיעה בזוגיות
מחיקת התכתבות בוואטסאפ של בת זוג עם חבר לעבודה
מנותקת כבר שנים לגמרי מהבעל וחוששת מביצוע הליכים
אני צריך תשובה לשאלה
מעוניינת בעצה, מחשבות על גירושין
השלכות בגידות בחיי הנישואין
בן הזוג בגד בי עם גרושתו
מרוסקת לאחר תהליך גירושין
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?