דחוףף

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דחוףף
    מפחדת להתגרש
    05/07/2009

הי
    אני נשואה ארבע שנים ויש לי ילד בן שנתים ושמונה חודשים, היחסים עם בעלי בשנה וחצי האחרונים גרועים ועל כל ויכוח קטן בעלי מאיים שיעזוב את הבית ושנתגרש וכו'... כמובן שהוא יודע שאני לא רוצה להתגרש. אני כל הזמן מנסה לשכהע אותו שנלך ליעוץ כי ברור שמשהו לא תקין אבל הוא לא מוכן לשמוע על זה. לפני שלושה שבועות אחרי ויכוח שוב אמר שנתגרש אך הפעם זה נראה שהחליט באמת הוא לא מוכן לדבר איתי מאז וכל פעם שאני מנסה ליזום שיחה בנושא הוא מודיע שלא יעזור כלום והפעם הוא החליט סופית וביום רביעי הקרוב הוא עוזב את הבית.
    הבן שלנו מאוד קשור אליו .
    אני ממש מפחדת מהרגע שהוא יעזוב ולא יודעת איך להסביר לילד שכל כך שמח לראות את אביו כ ל בוקר וללכת יחד איתו לגן שאבא שלו לא נמצא שאלה שבטח תעלה כל בוקר כל לילה וכל הזמן איפה אבא?
    גם מבחינה האישית קשה לי לעקל את השינוי והסטטוס שנפל עלי
    מה עושים??? ובעיקר איך עוזרים לילד לעור את זה בשלום ללא משקעים?
    תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דחוףף

הוספת תגובה

• לעשות סויץ בראש.

איל
    05/07/2009

את חייבת לשנות גישה, ולהחליט שאת לא מתנגדת, אלא גם רוצה להתגרש.
    אם הוא קיבל כבר החלטה, אז לא תעצרי אותו, אבל אם הוא לא בטוח, ורק מאיים, אם את תגידי "אין בעייה, אני מסכימה" ,יש מצב שהוא יחשוב פעמיים.
    בקשר לילד, אין מה לחשוש, הוא ישאר תמיד אבא שלו, הוא תמיד יהיה מחוייב לו גם רגשית וגם כלכלית, יתר על כן, דווקא לגדול בבית שיש בו עוינות ואיבה בין ההורים, יכולה להשפיע עליו לרעה, ילדים חשים מצויין את המצב בבית.
    בקיצור, תתחילי להפנים שאת הולכת להתגרש, ותתחילי לדאוג לעצמך, לקבל יעוץ משפטי, כלכלי ולהתחיל להתקדם בנושא, אין טעם להיות בת ערובה של בעלך, ולחשוש כל הזמן מהאיומים שלו.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מפחדת להתגרש

תמי אורן
    05/07/2009

שלום לך, בהחלט גירושים שלא מרצון הם קשים ביותר. אבל גם מנגד לא נכון לחיות ביחסים מתוך פחד ולא את היחידה שאמורה להחזיק את הנישואים. הפחד שלך מגירושים מאפשר לבעלך להשתמש בזילות באופציה לגירושים יתכן שהפרידה הנוכחית תוכיח לך שעם כל הקושי את עומדת בזכות עצמך. חשוב שבתקופה זו תקיפי את עצמך במשפחה וחברים. וביחס לילד אביו מתגרש ממך לא ממנו תקבעו הסדרי ראייה , חשוב שבשפתו תסבירו לילד את הפרידה ואם הקשר ביניכם סביר וטובת הילד לנגד עיניכם חשוב שהאב יהיה נוכח יותר בחייו של הילד עד שדברים יסתדרו והילד יתרגל. הקושי הוא קושי וחשוב להכיל את הקושי ולהיות ערה לשינויים שיחולו בילד ולהתייחס אליהם ברגישות. הוכח מחקרית שקשר טוב בין ההורים מקל על הסתגלות הילדים לגירושים. במידה והנך מוצאת את עצמך מתקשה להתמודד עם הקשיים שלך או של הילד ממליצה לפנות לטיפול.
    מאחלת לך הצלחה
    תמי אורן מטפלת זוגית מוסמכת 0545510509

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

מפחדת להתגרש
    07/07/2009

תודה רבה לאיל ותודה לך תמי
    ברור לי שהמצב שיצרתי גרם לבעלי לדעת שכל איום או מעשה שקשור בגירושין מפחיד אותי
    וכל פעם שזה קורה אני מוצאת את עצמי נלחמת שלא נגיע לגירושים - מנסה לדבר ולשכנע וכו'
    ברור שכדאי לי לא להראות לבעלי התנגדות לכך אך כל פעם כשאני איתו אני מוצאת את עצמי מדברת שוב על למה לא כדאי לנו להתגרש.
    תמי, אשמח אם תסבירי לי איך אני יכולה להסביר לילד את המצב החדש כדי שיבין ובאילו מילים עלי להשתמש.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו