מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בגידה וירטואליתמתלבט15/07/2009
שלום לכל מי שקורא את השורות הבאות
אני פונה בעקבות בעיה שאני חווה עם החברה שלי איתה אני נמצא
כבר שנה וחצי
לפני כחודש ימים גיליתי לחרדתי כי חברתי ניהלה
בשנה הראשונה של הקשר שלנו התכתבויות במסנגר (תוכנת מסרים מיידים)
עם מס רב של גברים אשר את חלקם הכירה בצאטים ואת חלקם הכירה עוד לפניי
ואף קיימה איתם יחסי מין לפני ההכרות איתי וייתכן גם אחריה .
בשביל להסביר את המצב בצורה הטובה ביותר אציין כי אופי ההתכתבויות
שאותו אני מתאר הינו מיני וחלק ניכר מן ההתכתבויות שלה לווה ע"י שימוש במצלמת אינטרנט
תוך כדי התערטלות הדדית של הצדדים המעורבים ,לעיתים הצדדים עברו
מהמסנגר אל ביצוע שיחות טלפוניות לשם השגת פורקנם
חברתי אף טרחה לציין בהתכתבויות השונות כי יש לה חבר
לפחות שלושה מבין הגברים הם גברים נשואים דבר אשר מגעיל אותי בפני עצמו
בהיסטוריית המסנגר שלה אין עדות לכך שבחצי השנה האחרונה היא המשיכה בקשר
עם גברים אלו דבר אשר הצלחתי לאשש באופן חלקי.
לילה שלם קראתי התכתובות על מנת להבין את גודלה של הבעיה ונתקלתי במשפטים
שהשתיקה יפה להם .
כאשר חשפתי בפניה את הדברים היא טענה שהיא לא חשבה שמדובר במשהו רע
ושזו הייתה רק הגשמת פנטזיות מבחינתה ושבאותה תקופה היא לא קיבלה ממני
את הביטחון שאני באמת רוצה להיות איתה (דבר אשר נבע מכך שאיני נותן אמון
במהרה בנשים איתן אני נכנס אל קשר ולצערי בצדק)
הסברתי לה כי אין מדובר במעשים תמימים וכי כאשר נמצא אדם בשר ודם
מעבר לצדו השני של המחשב או הטלפון הדבר מהווה בגידה לכל דבר
אין גם מקום להשוות זאת לצפייה בסרט אירוטי זאת מאחר ויש והקשר בין המוען
לנמען הינו חד סיטרי ולא מעגלי.
יתרה מכך כאשר צד בקשר עושה פעולה ומסתירה מאחר וידוע לו כי הצד השני
לא יקבלה זו בגידה אפשר לקרוא לה רגשית ולא פיזית אבל התוצאה זהה.
אציין עוד כי היא החליפה בעקבות זאת את מס הנייד שלה ופנתה לקבל טיפול מקצועי
ואינה משתמשת במסנגר יותר(לטענתה)
הגילוי גרם לי לפגוש בצדדים שלא הכרתי בה מניפולטיביים וצבועים ושקריים ונטולי
ערכיות
על אף הנסיונות שלה לתקן את שנעשה אני כועס ,פגוע ומרגיש מושפל הן מהבגידה באמון והן מדו הפרצופיות אותה היא הציגה ואיני יודע אם ד"ר הייד וד"ר גקיל עדיין גרים אצלה במשותף ואם אלו
יתעוררו בשנית
אני מנסה לתת לה הזדמנות אבל הפחד שלי לצאת טיפש בשנית והספק לגבי כשרות
מעשיה ברמה היום יומית לאחר הבגידות מכרסם בי.
האם זו טיפשות לתת צ'אנס לאור המתואר ?
האם בוגד נשאר בוגד והאם יש דרך לשקם אמון שנפגע? כיום איני מאמין לה למילה
נשארתי בינתיים בקשר מאחר והיא חשובה לי רגשית לא בגלל שאני מאמין לכל מילה
שאומרים לי
לצערי הרב גיליתי שהבגידות "הוירטואליות" שכיחות יותר ממה שידעתי ולדעתי זה
קצת עצוב
אני בטוח שמתוך הסערה קשה לראות בבהירות ואשמח לקבל דיעה אובייקטיבית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תקשיב מתלבט.
איל15/07/2009בשנים האחרונות יש עליה מאסיבית במקרי הגירושים, אתה יודע למה?
כי גם במערכות יחסים לפני חתונה, כאשר יש אורות אדומים מהבהבים, וגם כאשר יש אותות אזהרה, וגם כאשר הכתובת על הקיר, אנשים בגלל סיבות שונות ומשונות, בעיקר בגלל הפחד להשאר לבד, ממשיכים וגם ממסדים מערכות יחסים חסרות שחר.
אתה נמצא בקשר של חברות שנה וחצי בלבד, עם בחורה שלא סופרת אותך ממטר, כאשר היא מנהלת קשרים עם גברים נשואים, תסביר לי, מה לכל הרוחות משאיר אותך בקשר כזה?
למה אתה מסכים להיות בקשר שיש בו פגיעה באימון, שקרים, חוסר התחשבות וחוסר הבנה של ערכי בסיס לזוגיות כמו ,נאמנות ומנוגמיות?
למה אתה לא בועט אותה מחייך עוד אתמול? ולמה אתה מתלבט כל כך?
האם זה רגשי נחיתות?
הפחד שאף אחת אחרת לא תחזיר אהבה?
מה משאיר אותך בקשר ששום אדם שפוי לא היה נשאר שם אפילו חצי דקה נוספת?
נניח שזה היה הפוך, ואתה היית מנהל קשרים וירטואלים או ממשיים עם בחורות אחרות, היא היתה נשארת איתך?
ולסיום, שאלת השאלות, בשביל מה יוצאים ביחד בכלל? האם לא כדי לבדוק ולבחון את בן/בת הזוג?
אבל אם בלאו הכי, מעלימים עין מהבעיות, אז בשביל מה כל "החברות"?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאל איל
מתלבט15/07/2009ראשית תודה על התשובה
שנית אהבתי את קו החשיבה
ואני מסכים עם מה שכתבת אף על פי כן
שאלת הכותרת שלי היא האם בוגדנות הינה תכונה
קבועה באדם או שלא נכון תמיד לסווגה כמעשה המעיד על אופי
של בו אדם?ספק זה הוא שהשאיר אותי עד עתה
האם אתה חושב שמישהי שבגדה בחבר שלה בגיל עשרים תבגוד
גם בקשריה הבאים נאמר בגיל עשרים וחמש?
כי לפי מה שכתבת עולה בי הרושם שלדעתך עץ עקום אף פעם לא
יתיישר ואני סברתי שאנשים טועים בחייהם ולא כל דבר מעיד על ליקויים
קבועים באופיים
ולא הייתה שום בעיה מבחינת יחסי המין בינינו לא מבחינת התדירות ולא
מבחינות אחרות וכמובן לא הייתה בעיה בפרמטרים אחרים שהופגנו על ידי
כגון כבוד שיתוף וחברות
איני נשאר בגלל רגשי נחיתות ובסה"כ היו לי לא מעט חברות בחיי
עם זאת אני חושב ברצינות רבה על מה שכתבת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאולי אתה צודק, ואולי אני.
איל15/07/2009בגדול, יש אנשים שמועדים ונופלים, ואחר כך קמים, מנקים את האבק מהחולצה, ולומדים להיזהר מבורות, יחד עם זאת יש אנשים, שחייבים להתנסות בריגושים חדשים ובחוויות מסעירות באופן קבוע, והם צפוים ליפול לכל מהמורה בחייהם.
אישית, אני מאמין קטן מאוד ביכולת של אנשים להשתנות מבחינת האופי והאישיות שלהם.
הם יכולים להתנהג אחרת, הם יכולים להבין שכדי להשיג תוצאות מסוימות צריך לנהוג אחרת ולהשתנות שינוי שהוא לטעמי, חיצוני.
תכונות אופי לדעתי הבלתי מקצועית, זה משהו שנולדים איתו ומתים איתו.
יכול להיות שחברתך לקחה לתשומת ליבה, את הפגיעה הקשה באימון שביניכם, ויכול להיות שהיא תהפוך לבת הזוג הכי נאמנה עלי אדמות, אבל יכול להיות גם שלא, ולכן לו אני בנעליך, הייתי מאפשר לה לפתוח דף חדש, ודפוסי התנהגות זוגית חדשים, עם בן זוג חדש, שאת ה"התיקון" תעשה עם אחר, (אם בכלל).
למה אתה צריך להכנס מראש עם ראש בריא למיטה חולה. מאוד.
ועוד משהו קטן, ממה שתיארת, אני לא מתרשם שמדובר במשהו מינורי, מין מעידה קטנטנה וחד פעמית של טעות מקרית בשיקול דעת, אלא שיבוש מערכות עמוק ומובנה, אבל למה אתה זה שצריך להתלבט ולהבין מה זה בדיוק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
מתלבט15/07/2009לא יכולת לנמק זאת טוב יותר
מעריך ומוקיר
רק טוב שילווה אותך:)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצודק איל..
מיכאלה16/07/2009אהבתי את תגובתו של איל.. אכן, הקשר שלכם אינו ממוסד, אז למה להכניס את הראש למיטה חולה כלכך. אופן התנהלותה מעיד על סוג של צורך והתמכרות לריגושים ביזארים, סיפוק מאוויים פיסיים מיניים בקשר וירטואלי עם גברים רבים במקביל - לא נשמע כמו משהו שניתן לחדול ממנו בקלות. וודאי, עכשיו היא רוצה, מצטערת, מטפלת בבעייה.. אבל מה יקרה כשהזמן יעבור, השגרה תעייף והתשוקה תדגדג שוב? ואז הכל יהיה מסובך יותר, כשיש ילד או שניים. רק דבר אחד לומר לך, היכולת שלה לנהל קשרים שכאלה במקביל ועוד שחלקם עם גברים נשואים מעיד על מוסר לקוי והתנהגות חסרת עקבות. אני אומרת - ב ר ח. יש כל כך הרבה בחורות טובות. חבל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבגידה וירטואלית
מיכל פאטל15/07/2009שלום למתלבט,
עפ"י הדרך שבה אתה מתאר את הקושי שלך עם בת זוגתך,אני מסכימה אתך על כך שזו סוג של בגידה, והתחושה הקשה שאתה חש כועס , פגוע,וכו' מאד מאד מובנים.....שהרי אם בת זוגתך היתה חושבת לחילופין שזהו מעשה ראוי שיש להתגאות בו ,היא בודאי לא היתה מסתירה זאת ממך.
יחד עם זאת,מאחר וניתן להתרשם מדבריך כי לשניכם יש רגשות אחד כלפי השני, כדאי אולי לשקול:א. שיחה עמוקה ורצינית שבאמצעותה, תבררו לעצמכם את הקשיים של הזוגיות שלכם, התיסכולים, הכעסים, הצרכים ההדדיים וכד' ותנסו להגיע לפיתרונות שמתאימים לשניכם.
ב.במידה ולא יסתייע בידכם לעשות זאת עצמאית בצורה אפקטיבית,מומלץ שתיגשו לעזרה מיקצועית, שתסייע לשקם את האמון שנפגע (כן, יש אפשרות בהחלט לשקם- תלוי בשיתוף הפעולה של הצדדים).
בהצלחה!
מיכל פאטל-ייועצת זוגית ומשפחתית-050-5475155.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
מנדב את אשתי לזרים- כחלק מהנאה
ניסיון להיכנס להריון ופגיעה בזוגיות
מחיקת התכתבות בוואטסאפ של בת זוג עם חבר לעבודה
מנותקת כבר שנים לגמרי מהבעל וחוששת מביצוע הליכים
אני צריך תשובה לשאלה
מעוניינת בעצה, מחשבות על גירושין
השלכות בגידות בחיי הנישואין
בן הזוג בגד בי עם גרושתו
מרוסקת לאחר תהליך גירושין
ערוץ הבריאות
האם אתם עצלנים?