מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פרדה לאחר שנה וחצימאיר27/07/2009
שלוםאני בן 22 אני וחברה שלי הינו מזה שנה וחצי ביחד,אהבה גדולה היתה וישנה עד היום
כל הקשר היו בינינוריבים האמת על שטויות אבל הכול נבע מאהבה.
הקשר מאופין בקנאות די חיובית מצד שני בני הזוג.
לפני כחודשיים וחצי הבחורה בגיל 20 התגייסה לאחר יג' יד',זה היה בחשש גדול מאוד של שנינושזה יוביל לפרידה,בשבוע שלפני הגיוס שלה שכבנו בפעם הראשונה,הרגשתי שהאהבה מתחזקת.
אני עוסק ספורט ככה שלהיש הרבה פעמים קטעים של קנאה והרגשה שיום אחד אעזוב אותה בשל הסינוור.למרות זאת גם אני מאוד חושש לאבד אותה.
בזמן הצבאהיא עברה משברים והיתי בשבילה כדי שתעבור אותם אך גם הינו רבים המון.
בשלושה שבועות האחרונים אחרי פרידה קטנה שהיתה לנו,התחלתי קצת להראות לחץ לעד כמה היא חשובה לי,ואני מרגיש שהיא הרגישה שלא משנה מה תמיד אני יאהב ולא יעזוב אותה.
מאזההתנהגות שלה השתנתה,היא פחות מדברת איתי,בכל ריב מכבה את הפלאפון אבל כשחוזרת הבית היא תמיד נמסה כשרואה אותי ושוכחת הכול ואומרת עד כמה היא אוהבת.
בשבוע האחרון זה החמיר יותר היא חזרה והיתה לנו שיחה רצינית אם צריך להמשיך וזה אחרי שבוע שכמה פעמים רצתה להיפרד בגלל ריבים שלנו,לדוגמא אחת שהתחילה איתי במסיבה וחטפה לי את הפלאפון כדי להתקשר לצמה שיהיה לה את המס' שלי,א סיפרתי לה את זה, ואני לא נתתי לזה לקרות.
ואז שהיא חזרה אחרי השיחה של דמעות ואהבה וכל אחד אמר כמה הוא אוהב ,ואמרתי לה שאני רוצה איתה עתיד,אולי אנחנו צעירים אבל זה קשר שמוביל לחתונה,והיא אמרה שגם היא רוצה וכו...
ואז היא סיפרה לי שהיא עישנה כמה סיגריות בצבא,בגלל האהבה העצומה שלי ובגלל שאצליזהגבול(היא יודעת את זה)התחלתי לבכות כי הרגשתי שהיא באמת השתנתה כי זה משהו שבחיים היא לא היתה מסוגלת לעשות.בכיתי ממש כמו ילד קטן זרקתי מילים באויר ואמרתי לה שאני לא מסוגל להיות איתה,נסעתי הבית ובדיוק הינו אמורים לצאת לאילת.
היא נלחמה שעה שעתיים וזהו לא התקשרה יותר כי היא תמיד התרגלה שלא משנה מה ליום שמחרת אני מתקשר ומציק ווזר בי.
ושוב התקשרתי למחרת כדי להביןלמה עשתה והיא היתה אדישה ואמרה לי שאני אמרתי את שלי ועל סיגריות לא נפרדים והיא לא הבינה שזהמשהו מעבר שהרגשתי שאני מאבד אותה בתור בנאדם.
בסוף לא דיברנו עד מוצ"ש כי אני שמר שבת,במוצ"ש היא באהלקחת ת'מצלמה שלה והחנתה ת'אוטווהבני שהיא רוצה לדבר,אז שאלתי אותה ,אז היא ישר באה להתניע ולסוע,ואני נכנסתי התחלתי לדבר איתה והיא היתה אדישה,בכתה קצת וביקשה שאני יתן לה ללכת שקשה לה.
יצאתי נתתי לה ללכת,מאז היא שינתה סטטוס לרווק בפייסבוק בפומבי,אני עשיתי אבל שאף אחד לא יראה,והיא גם רושמת כל מיני לכל וף יש התחלה חדשה...אני מניח שזה כדי שאראה.
אינ מאוד שבור ובלי תאבון וקשה לי ואני בוכה הרבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך....
מאיר27/07/2009כשהיא באה בשבת אמרתי לה שאני מצטער שלפני הבכי והכול לא הסברתי לה שזה לא בריא לעשן ולא טוב לה אבל שלא השתלטתי עלזה כי היא חשובה לי.
מיום שבת אנחנו לאמדברים,כבר יום שני,היא עכשיו עושה יומיות בצבא,והאמת שאני קצת נעלמתי לה,כשהיא נכנסת לפייסבוק היא תמיד משנה סטטוס כמו אחחחח לילה טוב ואנימניח שזה כדי שאני יראה שטוב לה,אני לעומת זאת לא משנה כבר יומיים ולא נמצא שם ואני מניח שהיא בטח יגיע שלב שהיא לא תבין מה קרה שנעלמתי כי כי אני עוסק בספורט ורוב היום אני בבית ואני הרבה מול המחשב.
אי אוהב אותה והיא אותי רק שאני בטוח שהיא החליטה על זה גם בגללש אננשים אמרו לה וגם כי היא חושבת שאני אולי חנקתי בתקופה האחרונה ושהיא צריכה משהו אחר אבל אני בטוח שהיא אוהבת אותי ולא מסוגלת בלעדיי...
איך אני אמור להנהג כדי להזיר אותה אליי?
האם באמת לתת לה ספייס עד שהיא תתקשר אליי?
יש לה עוד משהו שהיא שכחה אצלי אני מניח שהיא תצלצל שוב כדי לקחת אותו האם הפעם שהיא תגיע לתת למישהו אחר להביא לה?או לרדת וישר לעלות לא לשאול אם רוצה לדבר כמו בפעם הקודמת?או לשאול אם רוצה לדבר?
אני גם בטוח שאם אני יתקשר עכשיו היא תמשיך להבין כמה אני לא מסוגל בלעדיה ועכשיו שאני לא מדבר איתה וקצת נעלמתי גורמים לה לחשש שהמשכתי הלאה וכך אולי היא תרגיש שהיא מאבדת אותי...
תעזרו לי אני אוהב אותה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמאיר
תמי אורן28/07/2009מאיר שלום,
כנראה זו הדרך שלכם ללמוד איך לתת האחד לשני את המרחב לו אתם מגלים שאתם צריכים(כל אחד בתורו ובדרכו) . תלמדו איך לקבל את השונות כמו לגבי העישון וללמוד לפתח את היכולת לקבל את התפיסות השונות והמנוגדות לגבי נושאים שונים באופן שלא יעורר כזה כעס עד לכדי פרידה. אני ממליצה כרגע לתת לה את המרחב לו היא זקוקה כדי שתעבור תהליך וגם זו הזדמנות בעבורך לעבור תהליך מבלי להבהל מהמרחק שנוצר. כמו כן אני שמה לב שמצד שניכם יש המון משחקי אגו, קרבה מרחק כדי לבחון האחד את השני כדי להסתיר את הכוונות האמיתיות אז אולי זו הזדמנות גם ללמוד לדבר בכנות בפתיחות גם אם במחיר של פגיעות , פחד מדחייה. אבל לנוכח הצהרת הכוונות הרציניות כנות הינה מתבקשת.
בהצלחה
תמי אורןמטפלת זוגית ומשפחתית מוסמכת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה!
מאיר28/07/2009עזרת לי מאוד תודה רבה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
מנדב את אשתי לזרים- כחלק מהנאה
ניסיון להיכנס להריון ופגיעה בזוגיות
מחיקת התכתבות בוואטסאפ של בת זוג עם חבר לעבודה
מנותקת כבר שנים לגמרי מהבעל וחוששת מביצוע הליכים
אני צריך תשובה לשאלה
מעוניינת בעצה, מחשבות על גירושין
השלכות בגידות בחיי הנישואין
בן הזוג בגד בי עם גרושתו
מרוסקת לאחר תהליך גירושין
ערוץ הבריאות
האם אתם פרפקציוניסטים?