האם זו בגידה? מה עליי לעשות?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• האם זו בגידה? מה עליי לעשות?
    דן
    04/08/2009

נשואים רק שלוש שנים עם שני ילדים.
    אשתי ואני עובדים באותו מקום עבודה.
    מקום העבודה אינו גדול וכולם מכירים את כולם וחברים גם לאחר שעות העבודה.
    מנהלה של אשתי ביחסים מאוד טובים איתה ונראה לי כי מדובר ביחסים מעבר ליחסי עבודה תקינים.
    היחסים כוללים חיבוקים חמים ונשיקות(לחי). שעות בילוי יחד במשרד וכו'.
    עם זאת, בפירוש לא מדובר ביחסי מין.
    בעבר הערתי לאשתי על כך מספר פעמים, ואף רבנו על נושא זה.
    סיכמנו בהדדיות כי היא מפסיקה את קשרי הידידות החמים איתו והנ"ל יישאר כיחסי עבודה בלבד.

לאחרונה סיים מנהלה את העסקתו במקום העבודה ובפרידה ממנו התחבקו והתנשקו ואשתי אף הזילה דמעה! הנ"ל היה נראה לי חריג מידי ולאחר שנכנסתי למיילים שלה לבדוק אותם, גיליתי גם מיילים ממנו ואליו, אשר אינם עוסקים אמנם בדברים אסורים, אך חתומים ב"נשיקות" וכו'.

האם מדובר בבגידה?
    בהרגשה אני חושב שכן
    תמיד ראיתי באשתי כחברה מס' 1 שלי לחיים ועכשיו אני כבר לא חש כך..
    חשבתי גם שאני מספר אחת אצלה ועכשיו אני מרגיש שולי באיזה אופן.

מעוניין לשמוע חוו"ד או התייחסות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• האם זו בגידה?

תמי אורן
    04/08/2009

דן שלום,
    זו שאלה שתמיד עולה במערכת יחסים האם ידידות עם בן/ת המין השני הם לגיטימיים האם הם נחשבים לבגידה? אין תשובה חד משמעית את ההגדרה אתם כזוג צריכים להגדיר. אני מבינה את הרצון שלך להיות החבר , הבעל האהוב מס' אחד ובעבורך ידיד לאשתך מהווה מתחרה בלתי אפשרי. אני חושבת שצריך להיות רגיש לצורך שלך ולצורך של אשתך . תשכילו לדון בזה אם לא תטילו איסורים חד משמעיים ותיהיו פתוחים לנושא תוך מתן כבוד הדדי האחד לרגשותיו של השני.
    בהצלחה
    תמי אורן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• השאלה היא מה אתה מרגיש.

אסף
    05/08/2009

אם אתה מרגיש נבגד אז זו בגידה. תזכור שבגידה היא לא בהכרח מינית. גם סתם לשתות קפה יכולה להיחשב בגידה ,אם היא לא מקובלת על בן הזוג. יחד עם זה תזכור שאתה אולי מספר אחד אצל אישתך אבל לא האדם היחיד. אל תמהר לסווג את עצמך מספר 2. תמיד יש אדם שאנחנו מרגישים בנוח איתו. לדבר איתו. לספר לו דברים שאי אפשר לספר לבן הזוג. יכול להיות שהוא כזה.זה לא בהכרח הופך אותך למשני למרות שאני מבין מה שאתה עובר.אבל יחד עם זה אני מציע לך לספר לאישתך מה אתה מרגיש. לבקש ממנה שתדע איפה הגבול בעיניך.אבל אל תמהר להאשים אותה בבגידה אם אין לך הוכחות חותכות. סביר להניח שהיא תכחיש שיש משהו בקשר ביניהם ואתה כמובן תצא מטומטם. אבל תפקח עיניים טוב טוב כי ידידות מה סוג הזה היא פתח ענק להתפתחויות לכיוון הבגידה הרגשית והמינית.לרוב זה גם מוביל לזה. יש כאלה שלא מגיע להם חופש ויש כאלה שכן. תבדוק איזה סוג שייכת אישתך.
    אולי אני קיצוני אבל יש הבדל בין שיחות סחבאק במשרד לבין חיבוקים ונשיקות ומיילים וטלפונים. יכול להיו תשכרגע היא באמת מתיחסת אליו כחבר וזהו אבל אני לא מאמין בידידות אפלטונית בין גבר לאישה לאורך זמן. זה תמיד נגמר בבגידה. אז תבהיר איפה הגבול. עדיף שהיא תיפגע קצת עכשיו מאשר שאתה תיפגע אנושות מאוחר יותר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו