מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מתלבט האם להתגרש- זקוק לעצה דחופהבין 2 עולמות11/08/2009
שלום, אני בן 32, נשוי מזה כחצי שנה לבת הזוג שלי מזה 7 וחצי שנים.
כחודש לפני החתונה התוודתה בפניי החברה הקרובה והטובה ביותר שלי כי היא מאוהבת בי כבר שנתיים וכי הייתה רוצה להתחתן איתי. הייתי המום מהגילוי. במשך השנה שלפני החתונה ידעתי כי אני מפתח רגשות עזים כלפיה אך ידעתי כי אלו לא יבואו לידי מימוש בשל המחויבות בה אני נמצא (אז מאורס) וגם בגלל שלא חשבתי שיש לזה סיכוי.
מאז הגילוי התהפך עולמי ואני חצוי. המשכתי בתכניות החתונה כרגיל ובמקביל בחנתי את אפשרות הקשר עם חברתי הקרובה וגיליתי בכל יום עד כמה אני אוהב ורוצה אותה. בסמוך לחתונה החלטנו שעלינו לנתק את הקשר אך החלטה זו החזיקה חודש בדיוק לאחר החתונה.
זה לא שאני לא אוהב את אשתי. אני מאוד אוהב אותה. לא התחתנתי אתה מתוך הרגל או שגרה, אבל מצד שני אני מרגיש שלא באמת הייתה לי האפשרות לבחור. פעמים רבות אני חושב שלו הייתי מגלה לפני שנה את מה שגיליתי ולא בסמוך לחתונה, הייתי זונח את התכניות.
אני אוהב את אישתי מצד אחד, התחייבתי לה, בניתי איתה קשר של כמעט שמונה שנים וגם מימשנו את החלום של שנינו. מצד שני אני יודע שעם חברתי הטובה יש לי אהבה כמו שטרם חוויתי, עמוקה, כנה שבה אני מרגיש אמיתי וטבעי יותר, ברור לי שלו אחיה איתה אחיה כאיש מאושר.
אני קרוע בין שני עולמות ולא יודע איך לצאת מזה, אני שוקל גירושין אבל פוחד שמא אני פזיז ועומד להרוס את כל מה שבניתי בשבע וחצי השנים האחרונות. מצד שני לא רוצה לחיות את חיי בידיעה שנתתי לאהבה הגדולה ביותר שחוויתי לחמוק לי בין האצבעות. מה אני עושה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החברה לא מגיעה בידיים נקיות,
איל12/08/2009זאת ההתרשמות שלי, כי אם היא היתה באמת מאוהבת בך שנתיים, הרי לצאת עם הגילוי הזה חודש לפני החתונה, זה חוסר אחריות במקרה הטוב, או כוונה זדונית לפגוע בך ובבת זוגך במקרה הרע, והייתי נזהר מאוד לכנות בחורה שמץנהגת כך כ"חברה טובה שלי".
הזוגיות שבנית הוכיחה את עצמה לאורך שנים, ולא הייתי מציע לך להמר על עתידך, נכון שהדשא של השכנים ירוק יותר, או כך נדמה, אבל בחיים צריך לפעמים לקבל החלטה וללכת איתה, וזה מה שעשית ומן הסתם היו לך סיבות טובות לכך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה לא המצב...
בין 2 עולמות12/08/2009אין לי ספקות באשר לכוונות שלה או למניעים שלה.
אני מתוסכל כי לראשונה בחיי אני מרגיש שאין לי באמת בחירה. עד עכשיו ידעתי לבחור את מערכות היחסים שלי, ידעתי מתי טוב לי ומתי פחות טוב לי, כעת אני מרגיש באמת שהאושר האמיתי שלי נמצא במרחק נגיעה ואני לא יודע איך להתמודד אם זה, גם אם זה אומר לקבל החלטה וללכת עליה.
נראה לי שבאמת מצאתי את אהבת חיי, רק מאוחר מדיי... לא יודע מה לעשות..
מישהו מכיר מישהו/מישהי עם סיפור דומה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכדאי שתלמד לקחת אחריות, ידידי.
איל13/08/2009מה ז"א לא היתה לך זכות בחירה?
מישהו כפה עליך להתחתן? מישהו הצמיד אקדח לרקתך?
ואם אתה מנהל קשר עם אותה בחורה גם היום, כלומר אתה לא נאמן ,מי מונע ממך להתגרש?
לי נראה שאתה רוצה לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה.
בכל אופן חבל שלא ביטלת או דחית את החתונה אם היו לך ספקות, ןעדיף היום לפני שיש ילדים בתמונה שתפרד מאשתך, יש לך את כל האופציות שבעולם, אבל אתה מעדיף להתלונן ולקטר, אולי אתה רוצה אישור שמותר לך לבגוד, פה לא תקבל, אתה ילד גדול תחליט וקח אחריות על חייך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאחפש עזרה במקום אחר
בין 2 עולמות13/08/2009כנראה שספקות היא מילה גסה והתלבטות היא בגדר רחמנא ליצלן ולעומת זאת גירושים זה קל כמו פיצוחים. תודה בכל מקרה. שבת שלום לכולם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמתלבט
דליה שוורץ14/08/2009שלום לך מתלבט יקר,
לשאלתך מה לעשות כמובן שלא אוכל לתת תשובה זו תצטרך להיות ההחלטה שלך אבל כן אוכל להציע לך לבחון את המצב בו אתה נמצא. אתה כותב שלא היתה לך אפשרות לבחור אך האם ניסת לקדם את הקשר עם הידידה שלך למשהו רציני יותר? האם היית אקטיבי בקשר איתה? אם לא כדאי שתשאל את עצמך האם באמת רצית אותה או שזה פתאום מאוד קסם לך שהיא נתנה את הוידוי שלה. בחרת באותה תקופה להציע נישואים לאישה אחרת ונשארת עם ההצעה גם לאחר שידעת שהיא מאוהבת בך אז האם באמת לא היתה לך בחירה או שבחרת באישתך?? האם הרגשות העזים שאתה מפתח לידידה שלך הם תוצאה של שיגרה של שבע שנות זוגיות או שבאמת אתה מאוהב בה.
אני מציעה שבמקום לשקוע בחוסר אונים תבחן מהן הסיבות שבגללן בחרת באשתך ותבדוק מהן הסיבות שבגללן אתה מאבד את הביטחון בקשר עם אשתך. לאחר שתענה על שאלות אלה תיהיה לך תשובה להתלבטות.
דליה שוורץ - יועצת זוגית ואישית
054-4220259* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
מנדב את אשתי לזרים- כחלק מהנאה
ניסיון להיכנס להריון ופגיעה בזוגיות
מחיקת התכתבות בוואטסאפ של בת זוג עם חבר לעבודה
מנותקת כבר שנים לגמרי מהבעל וחוששת מביצוע הליכים
אני צריך תשובה לשאלה
מעוניינת בעצה, מחשבות על גירושין
השלכות בגידות בחיי הנישואין
בן הזוג בגד בי עם גרושתו
מרוסקת לאחר תהליך גירושין
ערוץ הבריאות
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)



.jpg)

.jpg)
.jpg)

