ילדי היקרים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ילדי היקרים
    מיואשת
    01/09/2009

שלום רב,
    לפני כשנתיים התחלתי הליך גרושין לא פשוט.... יש לי שלושי ילדים שתי בנות בוגרות (24 ו-23) וילד בן 12 וחצי. בהסכם הגירושין סוכם שהמשמורת על הילד תהיה עלי. מכיוון שאני החלטתי לעזוב את הבית כי בעלי לא רצה לצאת ממנו וסוכם בהסכם שאני יוצא מהבית, הודעתי לילדי... עד שזה קרה לקח שלושה חודשים ובינתיים לא דיברנו על הנושא. הבת הגדולה החליטה לא לדבר איתי.... הבעל דאג להסיט את הילדים נגדי כי הוא מבחינתו לא רוצה להתגרש ולא רוצה לתת לי גט.... וכל הזמן דאג להצהיר שאני אצא מהבית בלי כלום ובלי הילדים. ביום שעזבתי את הבית, עברתי לדירה שכורה ללא כלום. הייתי צריכה לקחת הלוואה ע"מ לקנות ריהוט חלקי. לא לחצתי על הילד שיעבור איתי מיד כי העדפתי קודם לסדר לו חדר שיהיה ראוי עבורו וקיויתי שאחר כך הוא יעבור איתי. כל המהלך היה בתקופת החופש הגדול. אני בינתיים הכנתי לו את החדר, דאגתי לרשום אותו לחטיבה, דאגתי לתלבושת בית ספר וגם ספרים, כאשר בכל התקופה מיום שעברתי לדירה, הוא היה אצלי אולי 4 פעמים ללא לינה. עד היום הוא לא מוכן לבוא לגור איתי בטענה שהוא רוצה לגור בבית שלו. כמובן שהבית צריך להימכר. אבל אני לא רוצה ללחוץ עליו יותר מידי למרות שהוא הבטיח לי ששלושה ימים הוא יגור אצלי ושלושה ימים עם אבא שלו.... ספרי הלימוד שקניתי לו נמצאים אצלי, אמרתי לו שאם הוא רוצה אותם הוא צריך לבוא לישון אצלי. האם אני נוהגת נכון? מה עלי לעשות? אני מרגישה פגועה ממנו שמצד אחד דאגתי לו להכל והוא בוחר לגור עם אבא שלו. אשמח לקבל תשובה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ילדי היקרים

הוספת תגובה

• ילדי היקרים

תמי אורן
    01/09/2009

שלום לך,
    מדברייך לא ברור האם ההסכם הוא בתוקף בי"מ כי לא ברור האם יצאת מהבית כחלק מההסכם ואם כן מדוע יצאת ללא כל. בכל אופן בעניינים האלו חשוב להוועץ בעו"ד. בעניין הילדים , פעמים רבות ילדים מזדהים עם הקורבן ונראה שבעלך תופס עצמו כקורבן כי את כנראה יזמת את הגירושים . וכך הוא מציג את עצמו בפני הילדים והילדים מתוך כך כועסים עלייך. בעניין הילדים הבוגרים מאחר ואנו תופסים אותם ככאלו אנו נוטים לערב אותם באופן שאינו נכון להם. הם בשלב של תכנון החיים שלהם ומתקשים להתעסק בשלב זה בחיי הוריהם. לכן חשוב לערב אותם באופן פחות ככל שניתן. ולהמשיך לחזר אחריהן כדי לחדש את הקשר. בעניין הבן ניתן להבין את קונפליקט הנאמנות בו הוא מצוי ומנגד סירובו לעשות שינוי במקום המגורים לכן עם ההבנה הזאת אני מקווה שתצליחי להכיל את הפגיעה ולהמשיך לחזר אחריו בכל דרך אפשרית ולאט לאט לפתוח בפניו את הבית החדש. זה יקח זמן וחשוב לתת לו את הזמן. צריך לעשות זאת ברגישות כדי למנוע ניכור הורי.
    מאחלת לך הצלחה והרבה כוח
    תמי אורן מטפלת זוגית 0545510509

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו