מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מאבקי שליטה על רקע ניתוק מההוריםמאי07/09/2009
בעלי ואני ביחד כשנתיים וחצי מתוכם שנה וחצי נשואים ולפני כשלושה חודשים נולד בננו הבכור. מאז הלידה בעלי מנסה לצמצם את הקשר שלי ובעיקר של בננו עם הוריי. בתחילה זה היה בטענה ש-40 יום לא מוציאים תינוק מהבית (באותה תקופה הוריי באו לבקר, למרות אי הנוחות כי אנחנו מתגוררים אצל חמי וחמותי). הוא החליט להפסיק לנסוע בשבת (הוא דבר על הרצון לפני, אבל ההחלטה הגיעה עם הולדת הילד בעוד אנו גרים אצל הוריו) וכך בעוד שבעבר נהגנו לבקר את בני משפחותנו לסירוגין בשישי או שבת אחת לשבוע, הרי שכעת אנו סועדים רק אצל הוריו. הוא ניסה לטעון שעכשיו שהילד נולד דברים השתנו, אך נהפוך הוא דווקא עכשיו אני מרגישה יותר צורך בקשר עם ההורים. בהמשך הטענה היתה שהנסיעה להורי רחוקה (המרחק כחצי שעת נסיעה בכבישים בין עירוניים) זאת אחרי שנסענו עם הבן עד לצפון הארץ. ברור לי שהוא לא ממש אוהב את הוריי והאופן שבו הם מתנהלים (על אף שהם לא מתערבים בחיינו או משהו דומה). הצעתי לו שאלך לבד עם הילד בשעות שהוא עובד, אך הוא מסרב. הטענה היא שהוא לא רוצה שאסע לבד עם הילד באוטו, אבל הוא לא מסכים גם שאבי יבוא לקחת אותנו או לחילופין שאנהג כשאבי או אימי מאחור. בקיצור הוא מטיל וטו (במילים שלו) שאלך עם הילד להוריי ו"מסכים" שאלך לבד או שהם יבואו לבקר (אצל הוריו!!!). לפעמים הוא "נחמד" ומצפה להכרת תודה כשאנחנו מבקרים שלושתנו את הוריי. חשוב להוסיף שגם כשאנחנו הולכים להוריי יש לו תנאים: אסור לי להודיע לאף אחד שאני שם (אני בקשר טוב עם דדותי שמבקשת לראות את הילד) ואם דודי נוכח (הוא לא אוהב אותו) הוא מצפה שנקום ונלך. היום כבר עברו שבועיים ולא ראיתי את הוריי. הוא בסירובו ועל אף שהילד הוא גם שלי וגם לי יש זכות החלטה עדיין לא לקחתי אותו איתי להוריי לבד. אני חושבת לעשות זאת, כי המצב הפך בלתי נסבל עבורי הן מבחינת כעסיי כלפי בעלי והניתוק שמתרחש והן מבחינת הגעגוע והבדידות, אבל אם אלך הוא אומר שמבחינתו בכך בחרתי לסיים את הנישואים, כלומר הוא מטיל עליי את האחריות. וכך אני במצב בלתי אפשרי: אני רוצה לראות את הוריי ולא הולכת וכתוצאה מכך אני נעולה בבית ימים ארוכים בודדה ואומללה מצד שני אם אלך הוא מטיל עליי אחריות לפירוק הנישואים, משהו שגם אם מניפולטיבי מעורר אצלי רגשות אשם בעיקר בגלל הילד. כך או כך האפשרויות הן קשות ולא חשוב מה אעשה רע לי. חשוב לציין שניסיתי לדבר איתו לספר לו מה אני מרגישה ולהראות לו שהוא לא יכול למנוע את הקשר עם הוריי, אבל זה לא עוזר ואנחנו הולכים ומתרחקים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מאבקי שליטה על רקע ניתוק מההורים
מיכל פאטל07/09/2009שלום לך מאי,
הסיטואציה בה את נמצאת איננה פשוטה, והתיסכול שלך מובן בהחלט.ניכר כי נוכחותה של משפחתך בעייתית עבור בעלך. יחד עם זאת,הצעדים שהוא נוקט אינם מובנים ומקשים על כל הנוגעים בדבר.
לדעתי, עלייך לברר עמו בצורה גלויה מה הסיבה שבעטייה הוא מצמצם את נוכחותכם (ואת קרבתך בעיקר )עם הורייך ושאר בני מישפחה ומקשה על הקשר שהוא לא רק לגיטימי ,אלא אף נחוץ לך בתקופה שלאחר הלידה כאם צעירה.יתכן כי יש סיבה אמיתית-לה צריך יהיה למצוא פיתרון, ועמה אולי להתעמת כעת.במידה ואין סיבה מהותית,ןהתנהגותו נובעת מגחמה אישית או דפוסים ואמונות שמביא עימו ממשפחת המוצא- יש להיוועץ באיש מיקצוע בתחום הזוגיות ולברר את הסיבות והגורמים ולקבל כלים להתמודדות עם קונפליקטים ואי הסכמות.
באופן כללי נראה כי תהלכי התקשורת ביניכם צריכים להיות מבוססים על פתיחות, כנות ומודעות אחד לצרכי האחר-לכן יש לשפרם למענכם.
בהצלחה לך,
מיכל פאטל-יועצת זוגית ומשפחתית.050-5475155.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמאי
אסף07/09/2009תראי. אנחנו עוד לא שמענו את הצד שלו לכן אני אגיב לפי מה שאת מתארת.
לדעתי את נשואה לחתיכת מפגר אנטיפט ויותר מכל פחדן. אני לא יודע מה ההורים שלך עשו לו אבל ממה שאני קורא הוא נראה לי פרימיטיבי דפוק בראש. מצטער אם אני בוטה אבל זה מה יש.
מה שאני מציע לך אל תדפקי לו חשבון ואל תשאלי אותו בכלל. קחי את הילד ולכי לבקר את ההורים שלך ושהוא ייחנק. אם הוא יצעק תצעקי עליו חזרה. יש כאלה שהם גיבורים גדולים על אלה שמכבדים אותם ומתחשבים בהם. אל תעשי לו יותר מדי חשבון. הוא פחדן. הוא כנראה מפחד שההורים שלך ודודתך יסיטו אותך נגדו. אז שיפחד. את אל תפחדי. יצעק? תצעקי חזרה. יעליב? תעליבי חזרה. ירים יד( חלילה)? אל תהססי לשניה ותתקשרי ישר למשטרה. יש כאלה שרק כוח מכירים.
את יודעת? יש כלבים שנובחים הרבה. אלה הם הכלבים הכי פחדנים. את שמה להם צעקה והם מתקפלים ביילות פחד ואימה. בעלך נשמע לי אחד כזה.
בהצלחה חמודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרידה - האם יש פה מי שצודק?
אריק14/09/2009בסופו של דבר אחרי לבטים רבים וחששות, הבנתי שאי אפשר להמשיך כך. לא יתכן שימנעו ממני דברים שאני רוצה וזקוקה להם ללא כל סיבה (ןגם אם היתה סיבה מניעה היא לא הפתרון). תחושת אובדן החופש והבחירה היתה קשה מאוד ולא יכולתי לשאת אותה. אז נסעתי להוריי וחזרתי. כשחזרתי חיכה לי אדם כועס שלדבריו לא יכול לסלוח לי, ושלא הבין מה אני עושה בבית אחרי שעשיתי משהו שהוא לא הסכים לו. הסבריי שעשיתי דבר לגיטימי: ביקרתי את הורי וחזרתי לא ממש הועילו ונאלצתי לקחת את דבריי וללכת, אבל אז הוא התחרט ונשארתי בבית. למחרת בבוקר ניסיתי להסביר לו שכך אי אפשר עם המניעה עם ההתחשבנויות ושאם אלו יהיו חיינו איני מוכנה להמשיך כך יותר, הוא היה בשלו ואני נסעתי להוריי. נשארתי שם לילה אחד כשביום השני בעלי ביקש שאשוב ונדבר .עדיין הוא מטיל עליי את האחריות, לדברייו הייתי קיצונית מדי ולא משנה מה לא הייתי צריכה לעזוב (הוא גם בכלל לא חשב שאעזוב וגם אם כן ציפה שאחזור בערב - על אף שדיבר על עזיבה ופרידה). אני חשה שלא היתה לי ברירה ושאי אפשר לנהוג אחרת במקרה בו אין לך חופש בחירה, לאחר שחודשים אנחנו מדברים והמצב נמשך ללא פתרון. אני לא חושבת שתגובתי היתה קיצונית בעיקר נוכח העובדה שהוא כל הזמן דיבר על כך שלא יסלח לי ושאנחנו לא נוכל לפתור את המשבר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
מנדב את אשתי לזרים- כחלק מהנאה
ניסיון להיכנס להריון ופגיעה בזוגיות
מחיקת התכתבות בוואטסאפ של בת זוג עם חבר לעבודה
מנותקת כבר שנים לגמרי מהבעל וחוששת מביצוע הליכים
אני צריך תשובה לשאלה
מעוניינת בעצה, מחשבות על גירושין
השלכות בגידות בחיי הנישואין
בן הזוג בגד בי עם גרושתו
מרוסקת לאחר תהליך גירושין
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?