מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- נפרדים. היא זקוקה ל'לבד' שלהחיים13/09/2009
ביחד למעלה משנתיים. גרים ביחד למעלה משנה. פעמיים בחצי השנה האחרונה ביטלתי טיולים בארץ בעקבות ריב יום לפני הטיול. לקחה את הביטול קשה. בשבוע שעבר הגיעה הפעם השלישית: חשבה שניסע ברכב ממרכז הארץ לאילת, אני חשבתי שניסע באוטובוס. בתגובה רגשית עזה החזירה לי את טבעת האירוסין וביטלה אותם. אביה התקשר אליי (אנחנו למעלה מגיל 30) ואמר לי:"תפסיק לעשות מהבת שלי סמרטוט" ובתגובה השבתי:"היא בהחלט לא סמרטוט".
חברה שלה באה. דיברנו שלושתנו. לפתע אמרה זוגתי לשעבר (אנחנו עדיין יחד באותה הדירה. החליטה שהיא תמצא חלופית) שכל חייה היא נותנת לאחרים ולא מקבלת בחזרה (תחושות שלה. מכבד אותן) ולכן היא צריכה את הלבד שלה. עוד בשנה האחרונה העלתה את העניין. הייתי אז בהלם. היא אמרה:"אני צריכה לגור לבד, עם עצמי. אתה יודע שאמא שלי דחפה אותי למצוא בן זוג. זה לא היה רעיון שלי".
אנחנו לא מדברים. שני זרים. אתמול אמרתי לה שאינני יכול לחיות כשבפנים אני מרגיש שקיימת אצלה עדיפות על פני הזוגיות שלנו ומוטב שתעבור בהקדם האפשרי לדירה אחרת (גם כדי שנוכל להתחיל ולהתמודד עם הפרידה).
אני לא יודע, גם לא מעוניין להיכנס למחשבות אודות זה, מה ייתן לה החופש שלה.
היא איננה מעוניינת בטיפול זוגי בשום פנים ואופן (עלה מהשיחה שלעיל).
האם העניין מוכר לכם?
באילו דרכים ניתן לפעול, אם בכלל?
בכבוד רב,
רוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לבד
דליה שוורץ13/09/2009רוב,
אני לא יכולה לדעת במסגרת הפורום מה הביא אותה לזוגיות הזו ואני גם לא יכולה לדעת מה גורם לה לרצות להיות לבד. מה שכן אני יכולה לדעת זה שאתה צריך להסתכל על ההתנהלות שלך בזוגיות זו. האם בכל פעם שרבים אתה מבטל מה שקבעתם? האם אתה נותן לכל תגובה שלך להוביל את מצב הרוח שלך מטוב לרע או להפיך. אני לא יודעת אם החלטתה היא סופית או שהיא עדיין מתלבטת ולכן טרם עזבה אבל אין לי ספק שאתה צריך לפנות לאימון אישי כדי להבין מה החלק שלך במערכת היחסים הזאת. אולי אם היא תרגיש שאתה הולך לעשות מעשה ולוקח אחריות על הזוגיות הזו היא תחשוב שוב על הפרדה ואולי היא כבר החליטה באופן סופי אבל זה לא ישנה את העובדה שאתה זקוק לבחינה עצמית כדי להעצים את עצמך בתוך הזוגיות.
אשמח לסייע באופן אישי
דליה שוורץ - מאמנת אישית וזוגית
054-4220259* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנפרדים. היא זקוקה ל'לבד' שלה
ענת13/09/2009תודה עבור התייחסות.
לא בכל פעם אני מבטל. גם היא מצידה מבטלת, ולא בכל פעם. קורה שאחרי ריב אין חשק ויכולת לצאת בשניים. לא לאחר כל ריב יש ביטולים.
אני יודע שיש תרומה לפרידתנו בהתנהגותי. אינני יכול לקחת אחריות בלעדית על הפרידה משום שגם מצידה יש תרומה לפרידה.
כבר במהלך הקשר היא הציבה במקום הראשון את הלימודים שלה על פני הזוגיות באומרה: 'אני לא יודעת אם אי פעם אתחתן'. אני לא רוצה להביא ילדים בינתיים משום שאינני מרגישה מוכנה'. 'כל הזמן אני נותנת ולא מקבלת בחזרה'. אבל כשמילים כאלה מגיעות לאחר שהקשר התפתח והיא אומרת: 'לא מוצא חן בענייך? תעזוב'. לא קל לעזוב. אולי שגיתי כשלא עזבתי. אולי פה נכנס העניין שציינת להעצים את עצמי בקשר ויש אעבוד על עניין זה. דרך אגב, היא חסכנית מופלאה בפרגונים (כלומר, לא מפרגנת בכלל) ובדרישה לדעת מה שלום בן זוגה, ואיך עבר עליו היום ועוד. עניין שעד היום מפריע לי מאוד. גם קשובה היא לא. וסליחה על שנדמה כאילו אני מוציא דיבתה. חלילה. זה פשוט הכרח מצידי לומר זאת. כבודה הראוי שמור לה בליבי, בנשמתי.
הרבה תודה!
רוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
מנדב את אשתי לזרים- כחלק מהנאה
ניסיון להיכנס להריון ופגיעה בזוגיות
מחיקת התכתבות בוואטסאפ של בת זוג עם חבר לעבודה
מנותקת כבר שנים לגמרי מהבעל וחוששת מביצוע הליכים
אני צריך תשובה לשאלה
מעוניינת בעצה, מחשבות על גירושין
השלכות בגידות בחיי הנישואין
בן הזוג בגד בי עם גרושתו
מרוסקת לאחר תהליך גירושין
ערוץ הבריאות
האם אתם קמצנים?