מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מיואש, זקוק לעצהbluegump05/12/2009
שלום!
עד לפני שבוע הייתה לי חברה למשך חצי שנה והיינו מאוהבים לחלוטין.
בחודש וחצי האחרונים היו בעיות ונפרדנו וחזרנו אבל משהו לקה קצת בחסר
לפני שבוע היא נפרדה ממני באופן סופי, ששבר אותי לחלוטין, והבנתי רק אז את כל הטעויות שעשיתי איתה במהלך הקשר.
(בעיקר טעויות של תשומת לב)
בימים הראשונים לפרידה הייתי מאוד שבור, בכיתי הרבה ובכיתי לה גם ולא הצלחתי לתפקד בכלל, לא הלכתי לעבודה ולא ישנתי ולא אכלתי ורק חשבתי על כמה אני אוהב אותה וכמה חרב עליי עולמי.
כאשר בימים האלה היא הייתה נורא החלטית ותקיפה לגבי חוסר הרצון שלה להכנס חזרה לקשר ויהי מה!
היא לא ענתה לטלפונים אם התקשרתי, אם שלחתי הודעות היא שלחה חזרה שהיא מבקשת שאפסיק ושהיא רוצה שאתגבר ושלא נחזור להיות יחד וזהו!
לא משנה מה עשיתי, היא נשארה בשלה!
כעבור כמה ימים הייתה לנו שיחה שבה סיפרתי לה הרבה דברים והיא אכן הסכימה להקשיב...אבל הייתה נחרצת בדעתה לא לחזור לקשר, ואמרה שהיא תשמח לשמור על קשר ידידותי.
השבוע הזמנתי אותה לאירוע שהיא נורא רצתה ללכת אליו וידעתי את זה, באמת מהמקום של חשוב לי שהיא תהנה ולאו דווקא בעניין זוגי...היא לא הסכימה..וכעבור יומיים שהסברתי לה שגם חברים שלי באים אז היא הסכימה להצטרף.
הגענו בנפרד, אני עם חברים והיא ברכב שלה, ושם פשוט היינו כמו זוג...היא חיבקה וליטפה ואני חיבקתי ונישקתי אותה המון בצוואר (לא הסכימה שנתנשק) והיה ממש טוב, כאשר נגמר האירוע הלכנו איש איש לביתו.
כעבור כשעה (מאוחר בלילה) היא התקשרה אליי..ודיברנו והיא אמרה שהיא מאוד מאוד מתגעגעת ושהיא רוצה להיות איתי ולחבק אותי וקשה לה מאוד, ושהיה לה קשה לא לנשק אותי וככה התפתחה השיחה ונמשכה במגמה הזאת
כאשר היא דואגת מצד שני להכניס רמזים שגורמים לי להבין שהיא איננה רוצה אותי בחזרה.
כמו למשל "אם תפגוש מישהי אז אני לא רוצה שתרגיש לא בנוח, תזרום על זה" וכו'
למחרת בבוקר (שישי) דיברנו שוב בטלפון, שיחה רגילה לחלוטין של איך עובר היום וכו' וכאשר באתי לסיים את השיחה היא אמרה לי "מה זהו?" אמרתי לה כן...נשאיר טעם של עוד, והיא ענתה "אבל גם ככה יהיה טעם של עוד" ולבסוף סיימנו את השיחה, ומיד אח"כ היא שלחה לי הודעה עם תמונה שלה מאותו אירוע וכתבה "מזכרת מיום מדהים"
זרמתי איתה בכיוון הזה...וזהו
המשך בהודעה הבאה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך
bluegump05/12/2009דיברנו לקראת כניסת שבת (הבחורה שומרת שבת) והסברתי לה שאני מאוד מבולבל ושאינני יודע מה היא רוצה
והיא טענה שהיא מצטערת מאוד שזה מבלבל אותי ושאין לה כוונה שנחזור לקשר.
היא טענה שהיא אוהבת אותי מאוד ושנהנית איתי וכיף לה והיא לא רוצה לאבד אותי (עניין הדדי מאוד) אבל שאין סיכוי שנחזור לקשר, ושהיא מעוניינת חד משמעית להתגבר על האהבה הזאת.
ככל שניסיתי יותר לקבל תשובות ככה היא נסוגה יותר אחורה ונהייתה סגורה.
לבסוף כששיחררתי היא הביעה רצון שניפגש במוצ"ש, שאבוא אליה ונשב איפשהו...סתם בשביל הכיף.
חשוב לציין שבמהלך כל האירועים האלה היא אומרת שהיא מתנגדת למעשים שיפתחו בי ציפיות כי אין בזה שום טעם ולא נהיה יחד, אך ממשיכה באופן גס לפתח בי ציפיות, ומצפה ממנה שלא אסתכל על זה ככה.
אני כבר לא יודע מה לעשות...אני אוהב אותה מאוד וקשה לי לנתק ממנה קשר...ומצד שני אני באמת מפתח ציפיות ואני לא מצליח להבין אותה כלל וכלל ומה היא רוצה! אני משתגע פשוט...
מה עליי לעשות? אני אוהב אותה מאוד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקביעת גבולות
דליה שוורץ05/12/2009bluegump שלום ,
אתה מפתח ציפיות ובסוף הן אינן מתגשמות, דבר שגורם לתסכול רב אכזבה ובעיקר חוסר יכולת להתקדם הלאה.
אני לא יודעת מה גורם לאותה בחורה לרצות להיות לידך אך בכל פכם להבהיר לך שהיא לא מעוניינת לחזור להיות יחד, אבל אני בהחלט יכולה להציע לך להפסיק את הציפיה שלך ובעיקר להפסיק לתת לה לנהל את המערכת היחסים הזו. קח אחריות ונהל אתה את הקשר. תיזום שיחה בניכם בה אתה מסביר לה את עמדך לגבי הקשר הזה. תסביר לה איך אתה רואה את המשך היחסים בינכם ותקבע גבולות שיגנו עליך מפני חוסר ההחלטיות שלה. כל זמן שתיגרר לתוך התלבטות שלה תיהיה במצב של אי ודאות. ברגע שאתה תקבע את הגבולות אתה תדע בדיוק איפה אתה עומד.
בהצלחה,
דליה שוורץ - יועצת אישית וזוגית
054-4220259* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדליה שלום
bluegump06/12/2009אני לא יכול להמשיך את הקשר כפי שהוא.
אני רוצה לנתק אותה לגמרי אבל לא מסוגל ממש לעשות את זה בבום
השאלה היא אם יש מצב כזה בכלל של להתנתק בהדרגה? והאם זה בריא בכלל?
או אולי אני בעצם צריך לנתק קשר לגמרי עד שאתגבר עליה וזהו למרות הקשיים שכרוכים בכך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלהתנתק לגמרי או בהדרגה
רחל07/12/2009שלום,
דעתי בנושא מאוד נחרצת - אי אפשר להתנתק בהדרגה. המוח שלנו וגם הלב תמיד ישמרו טיפת תקווה שהדברים יחזרו להיות כמו מקודם אם נמשיך לשמור על איזשהו קשר עם אותו בן אדם. וזה טבעי. כשרע לנו, אנו בורחים למשהו מוכר, גם אם זה היה טוב וגם אם זה היה רע. שם אנחנו כאילו מרגישים "בטוחים". אבל תחשוב מה אתה רוצה בעתיד? ואם אתה כבר בכיוון של להתנתק ממנה, אל תתן לשום רגש של תקווה, ולו הקטן ביותר, לחלחל לך לתוך התודעה. תתנתק לגמרי ותרגיש הקלה. גם אם לא מיד, אבל זה יבוא. תן לזמן לעשות את שלו.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיך מסיימים קשר
דליה שוורץ12/12/2009שלום bluegump,
יש דרכים רבות לסיים קשר ולכל אחד מתאימה דרך משלו. לאחד קל יותר לנתק לחלוטין ולאחר קל יותר לעשות זאת בהדרגה. נסה את אחת השיטות ובדוק כעבור שבוע את התוצאה. אם היא טובה המדשך כך ואם לא נסה את הדרך השניה.
בהצלחה,
דליה שוורץ - יועצת זוגית ואישית.
054-4220259* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
מנדב את אשתי לזרים- כחלק מהנאה
ניסיון להיכנס להריון ופגיעה בזוגיות
מחיקת התכתבות בוואטסאפ של בת זוג עם חבר לעבודה
מנותקת כבר שנים לגמרי מהבעל וחוששת מביצוע הליכים
אני צריך תשובה לשאלה
מעוניינת בעצה, מחשבות על גירושין
השלכות בגידות בחיי הנישואין
בן הזוג בגד בי עם גרושתו
מרוסקת לאחר תהליך גירושין
ערוץ הבריאות
האם אתם עצלנים?