סוף סוף הוא הסכים לייעוץ זוגי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סוף סוף הוא הסכים לייעוץ זוגי
    אורה
    07/12/2009

אני מחפשת מטפל/יועץ זוגי מאזור ת"א שיוכל לעזור לי בתחומים הבאים:

בן זוגי ואנוכי מגיעים מעולמות שונים,בעוד אני נוטה לראות את עצמי כבורגנית,הוא בעברו ישב קצת זמן בבית סוהר ועדיין מתנהל ומתנהג לפי חוקי "העולם התחתון". חשבתי שזה ניתן לגישור עד שנכנסתי להריון.

מכאן הכל מסתבך.

לפני כשנה תפסתי מסרונים בעלי תוכן מיני שלא משתמע לשני פנים על כוונות הכותבת בסלולרי של בן זוגי (איתו אני חיה מעל שנה וחצי) למרות שאני מנסה-אני לא מצליחה לשקם את האמון שלי בו.לפעמים אני מחטטת לו הודעות ומגלה שהוא מחק את כולן-למה?הוא מסתיר משהו?

הוא אומר שהוא לא בוגד בי,ולפני ההריון רציתי להאמין לו.

כשנכנסתי להריון,סה"כ בחודש השני שלי(לקראת השלישי) הוא לא הגיב יפה להריון וארזתי את חפציי וחזרתי לבית הוריי.המשפחה שלו לחצה עליו להחזיר אותי הבייתה ולהתחתן,על חתונה הוא בכלל לא רוצה לדבר(משפחה דתית)

בכל מקרה חזרתי אליו,כי מעורב כאן עוד מישהו,הילד/ה שלנו.ואני לא רוצה להתחרט שלא ניסיתי מה שאפשר כדי שהילד יגדל במסגרת "נורמטיבית" ככל שניתן

חזרתי אחרי הבטחה שלו לשינוי.אני בת 29 והוא בן 37. אמא שלי אומרת שבגיל הזה כבר לא משתנים.

חשוב לי לציין שבבית משפחתו הוא לא ממש ראה חום ואהבה ומגע בן הוריו עקב טרגדיה במשפחה.
    אך גם אני ראיתי וחייתי עם דברים שברור לי שאינן נורמטיבים לזוג בריא ואוהב.

אני מחפשת יועץ שיוכל לעזור לנו לשקם את מערכת היחסים הזו לנסות לסדר אותה מהיסוד.
    ברור לי שאהבה זה פשוט לא מספיק כדי לחיות יחד.

אני מבקשת מהמגיבים לא לשפוט אותי כאן ומהמנהלות,באם אינכן קרובות לאזור מגוריי,האם תוכלו להמליץ לי על מטפל/ת מת"א שלדעתכן תוכל לעזור לנו אך קודם כל מכיוון שבן זוגי כמו שתיארתי אותו,הוא בן אדם שלא נפתח עם כל אחד,שהמטפלת תוכל להתמודד גם איתו,

המון תודה על ההקשבה והעזרה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• כל הכבוד

טל
    07/12/2009

כל הכבוד לך על כך שאת מגלה את האחריות כלפי ילדך/ילדתך. אני ממש מתרגש כשאני שומע על אנשים כמוך שלא מוותרים, לא נכנעים.
    אמא שלך אומרת שאנשים בגיל של בן-זוגך לא משתנים. אולי היא צודקת. גם גיסתי (בקרוב לשעבר) אמרה את זה לאשתי עלי, ולכן היא החליטה שהיא אפילו לא מנסה.

אבל את יודעת מה? אני כן השתניתי וממשיך להשתנות. אז בהחלט יש תקווה!

מאחל לך הצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טל

אורה
    07/12/2009

תודה לך על נטיעת התקווה,קצת חששתי מתגובות בסגנון "עדיף לך לבד" וכזה

מאחלת לך כל טוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תהיי חזקה

טל
    08/12/2009

ותזכרי! טיפול זוגי, כמו גם טיפול אישי תלויים בשני דברים:
    1. הרצון להשתנות (ובטיפול זוגי, רצון של שני הצדדים)
    2. זמן, והרבה

אנחנו הגענו לטיפול זוגי מזויף, כבר כתבתי את זה בעבר. אבל אפילו אם היה אמיתי, הוא היה נכשל משום שלא נתנו לזה מספיק זמן (באמת חשבנו שאחרי 2 פגישות "נרפאנו"...) ובנוסף, לא היה רצון להשתנות. כל מה שדיברנו עליו היה כמה אני לא בסדר, כמה אני לא עונה על הציפיות שלה.
    מעולם לא דיברנו עליה,

אז תהיי חזקה, סבלנית וסובלנית וקחי בחשבון שגם לך יש חלק בעניין. טיפול זוגי אינו דרך קסומה שבה תוכלי "לייצר ולעצב" לך את בן זוג חלומותייך. מדובר על כלי תרגום שיסייע לך להבין את בעלך ולו אותך. ותוך כדי ההבנות האלו, תיווצר ההזדמנות לשיתוף פעולה.

אבל גם יכול להיות שהטיפול יסייע לשניכם להבין שאינכם מתאימים עוד זה לזו, ופרידה היא הדרך הנכונה. כולי תקווה שזה לא מה שיקרה, אך עלייך להיות מוכנה גם לכך.

בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טל

אורה
    08/12/2009

תדע לך שאני ממש לא כזו,להיפך אני כל הזמן עם היד על הדופק,הוא אף פעם לא אמר לי אם משהו שאני עושה מעצבן אותו (חוץ מזה שאני לא סוגרת דלת בPP) חחחח

זה נראה קצת כמו לפתוח תיבת פנדורה-אבל אני מוכנה באמת לעשות מה שנדרש,ובהנחה כמובן שזו עבודה משותפת של שנינו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זה שהוא לא אמר - זה לא אומר כלום

טל
    13/12/2009

תאמיני לי, בתור הצד השני, לפעמים אנחנו מסתירים מה מפריע לנו בכדי להימנע מוויכוחים. אז אל תצאי מנקודת הנחה שאין בך שום דבר שמפריע לו. זה טוב שאת עם היד על הדופק, אבל אף פעם לא נוכל לדעת בדיוק מה חושב הצד השני.
    הטיפול הזוגי, לדעתי, הוא תרופה מצוינת למצב הזה של חוסר תקשורת הנובע מחשש: המטפל/ת מסייע/ת לבני הזוג להבין זה את זו באמצעות "תרגום" של הדברים הנאמרים. אני למשל הגעתי לטיפול לאחר שחשבתי שאיבחנתי בהצלחה את הקשיים של אשתי. בפועל (וללא קשר למה שגילית אחר כך) הסתבר לי שלא הייתי בכיוון בכלל.
    אם היינו ממשיכים בטיפול, יכול מאוד להיות שגם אני הייתי חושף סוף סוף את הדברים שהפריעו לי אצלה ותמיד פחדתי לומר לה, מפחד שהקשר לא מספיק חזק כדי לעמוד בזה. אולי, היינו בכלל מגיעים למסקנה שעדיף להיפרד, אבל לפחות היינו מגיעים אליה ביחד...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כמובן

אורה
    16/12/2009

אני מסכימה איתך לחלוטין.

אבל תסכים איתי שאם הוא לא מדבר על מה שמפריע לו,אני לא אוכל לדעת.

אני לא נביאה ולא קוראת מחשבות.

אין לי מחשבות שרק הוא לא בסדר,אבל אני לא יודעת מצידי מה לסדר,ומכל זה...זה כבר לא רלוונטי כי הוא התקפל מההתחייבות שלו לבוא איתי לטיפול

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סוף סוף הוא הסכים לייעוץ זוגי

מיכל פאטל
    08/12/2009

שלום לך אורה,
    נשמע שאת ובן זוגך זקוקים לייעוץ והכוונה מיקצועיים.ישנם נושאים רבים במערכת היחסים שלכם שיש לבררם לעומק כגון: תקשורת פתוחה, לקיחת אחריות, התמודדות עם מחויבות, התמודדות עם קונפליקטים, הבנה הדדית, גבולות ועוד ועוד.
    אני שמחה שאת מבינה שאהבה לבדה אכן אינה מספיקה כדי לחיות ביחד ולהקים מישפחה.
    אשמח לסייע לכם לשקם את מערכת היחסים.הקליניקה שלי נמצאת בנווה מונוסון-יהוד (איזור המרכז).
    לפרטים נוספים:מיכל פאטל-יועצת זוגית ומשפחתית.
    נייד:050-5475155.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בחירת ייעוץ זוגי

דליה שוורץ
    12/12/2009

שלום לך אורה,
    בעמוד הפותח של פורום זה תוכלי למצוא את הפרטים של שלושת מנהלות הפורום כולל קישור לאתר של כל אחת בו תוכלי למצוא את הפרטים הרלוונטיים.
    את מוזמנת להכנס לאתרים שלנו ולבחור.

בהצלחה,
    דליה שוורץ - מאמנת זוגית ואישית
    054-4220259

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התקשרתי למיכל

אורה
    14/12/2009

אבל לא הייתה תשובה מספר פעמים.

אחר כך פניתי למרכז בת"א ברחוב בר כוכבא ששכחתי את שמו.

למזלי לא יצא לי לפדח את עצמי אצל אחת מכן,כי הוא קיבל רגליים קרות.

פשוט מיואשת...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צריך לשנות גישה.

איל
    14/12/2009

ראשית כדאי לך מאוד להתחיל תהליך של יעוץ אישי, כדי שתביני למה בכלל את נמצאת בזוגיות שלא מתאימה לך, ולמה את נשארת בה, גם כדאי שלא תתיחסי לטיפול בעצמך כסוג של "פדיחה", אלא כעזרה רפואית לכל דבר ועניין.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו