חברה חדשה לאבא - דחוף

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חברה חדשה לאבא - דחוף
    סימי
    21/12/2009

שלום, אני ובעלי פרודים כשנה, גרושים קצת יותר מחצי שנה. לגרוש שלי יש חברה חדשה והוא רוצה להכיר אותה לילדים שלי. הילדים בני 5 ו-8 ורואים אותו פעמיים בשבוע וכל סופ"ש שני. הוא סיפר להם עליה, הראה תמונות ובעוד שבועיים (אחרי שלא יראה אותם כל השבוע הבא כי הוא נוסע לחול) היא עוברת לגור איתו ואז הילדים יראו אותה ביום שהם אצלו.
    האם אין צורך לשלב ביניים בו הם ייראו אותה למשך כשעה לא כשהיא כבר גרה אצלו אלא מפגש משותף קצר? אני חוששת שהכל "רץ" מהר עבורם...
    צריכה ייעוץ ומהר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חברה חדשה לאבא - דחוף

הוספת תגובה

• שאלה

טל
    22/12/2009

אני שואל לא כדי לתקוף אלא מהתעניינות:

האם את באמת חושבת שיש לך הזכות להחליט לגבי מה קורה בחייו של גרושך? וודאי שישנה השפעה על ילדייך. אולם חברתו החדשה של גרושך היא חלק מחייו כפי שחבר חדש שלך יהיה חלק מחייך שלך. כיוון שהסכמתם ביניכם שילדיכם יהיו מעורבים בחיי שניכם (ואני מניח שכך הסכמתם, עם הסדרי ראייה וכו') עלייך לקבל את העובדה שישנם דברים שהם מחוץ לשליטתך.
    עם זאת, במידה והיחסים בינך לבין גרושך הם תקינים ויש לכם היכולת לשוחח מבלי להפוך כל עניין לוויכוח, את יכולה פשוט לפנות ולשאול לדעתו. הסבירי לו שאין לך התנגדות לקשר החדש שלו (ולמען האמת גם לו הייתה לך, אין לך מילה בעניין) אולם כפי שאת היית מכירה לילדייך חבר חדש בזהירות וטיפין טיפין, את מבקשת שגם הוא ינהג כך. הסבירי לו שמדובר פה בהתנהגות של אחריות משותפת של שניכם, לשמור על האווירה הרגשית התומכת עבור הילדים.
    שימי לב לניסוח דברייך ולאווירה, כך שלא ייווצר הרושם שאת מנסה לחבל ביחסיו של גרושך עם חברתו, על מנת שלא ליצור אנטגוניזם כלפייך, או מצידך כלפי החברה החדשה. את בוודאי לא אמורה להפוך אותה לחברתך הטובה ביותר אולם ישנו סיכוי טוב שהיא תהיה חלק ניכר מחייהם של ילדייך בעתיד וחבל יהיה לזרוע את זרעי הפורענות של העתיד כבר היום, בצורה של יצירת מצב בו ילדייך מבינים שעליהם לבחור בינך לבינה (שהרי זה לב העניין בעצם, גם אם אינך חושבת כך - ייתכן שזה המסר שילדייך יקלטו).
    בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חברה של אבא

סימי
    22/12/2009

ברור שאין לי זכות להתערב לו בחיים או לקבוע משהו, ואנחנו ביחסים טובים ויכולים לדבר בלי לריב. הבהרתי את דעתי בצורה הכי יפה ונעימה, אני דבקה בדעה שיש צורך לעשות את זה לאט למען הילדים ואני מסתכלת מכיוונם, אני לא מקנאה ביחסים החדשים שלו, זה ממש לא זה אבל אני חושבת שלספר להם היום ובעוד שבועיים כשהם אצלו אז היא ישר גרה שם זה לא לעניין, מה גם שיש גורמים וצדדים נוספים לסיפור, שלא אפרט.
    אני יודעת שזה המצב וזה שהוא לא מסכים איתי, אין מה לעשות עם זה רק שאני דואגת לילדים ולא רוצה שייפגעו, גם ככה זה לא פשוט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הילדים גרים איתך.

איל
    22/12/2009

הם לא גרים עם האב, אלא "רואים אותו" פה ושם.
    לדעתי הם לא יפגעו, והם מספיק גדולים להבין שלאבא יש כרגע חברה, ואולי תהיה אחרת.
    מה שחשוב להם, לדעתי לפחות, זה מי יבוא לגור ולחיות איתם, כלומר בן הזוג שלך, אם וכאשר יהיה.
    לכן את תצטרכי להיות זהירה, בנוגע למי את רוצה להציג לפני הילדים, כי מי שאת מכניסה לחייך היום, יכול מחר לחיות איתם, ומחרתיים להתחתן איתך, זה סיפור שונה, מהקשר עם האב על כל המשתמע.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חברה חדשה לאבא

תמי אורן
    22/12/2009

סימי שלום,
    אני מסכימה איתך שהדברים נעשים בקצב מהיר שאינו תואם את הצורך של הילדים. היה נכון יותר לעשות הכנה , היכרות לפרקי זמן קצרים אבל מאחר וחלק מהקושי בגירושים שאין שליטה על המציאות בחיי ילדייך כשהם אצל האב, עלייך לראות כרגע את טובת הילדים ובבסיס לקבל את המציאות באופן שלא יעורר אצלם התנגדות מתוך הזדהות איתך. חשוב שתעודדי אותם להיכרות החדשה למגורים המשותפים תלמדי להכיל את קשייהם אם יתעוררו ואנא שימי לב שמא בשל הזדהות איתך .יתנגדו ללכת לאביהם כדי לא להשאירך לבד או לחילופין יספרו סיפורים קשים כדרך להתמודד עם קונפליקט הנאמנות. ילדים מסתגלים היטב אם ההורים מקבלים את המציאות גם אם אינה מתיישבת עם אמות המידה שלהם וגם אם לא בשליטתם.
    מאחלת לך הצלחה
    תמי אורן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו