איך אומרים "אני רוצה להתגרש"

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• איך אומרים "אני רוצה להתגרש"
    מוש
    28/12/2009

אני נשוי שלוש שנים. לפני כן היינו יחד שנתיים. עוד לפני שהתחתנתי הכרתי מישהי שרק התכתבתי איתה והרגשתי שאני מתאהב בה, אבל לא היה לי ממש אומץ להגיד לה שאני לא רוצה להתחתן ואהבתי אותה כאדם, אישה חכמה טובה ונחמדה, אז המשכתי עם התוכנית וניסיתי לנתק את הקשר הוירטואלי עם אותה בחורה. זה לא הלך ולמרות שניסיתי מידי פעם שוב מרוב רגשות אשם, המשכתי לדבר איתה ולשקר לה שאני לא מוכן לזוגיות עדיין ואודיע לה מתי כן ובינתיים מעדיף רק להתכתב. היא גם התאהבה בי והסכימה לחכות בסבלנות, בלי שום מושג שאני נשוי. בשנתיים האחרונות אני מרגיש שאני לא רוצה להיות נשוי לאשתי, אין בינינו התאמה או אינטימיות ואני רוצה כבר להיות עם אותה בחורה שעדיין מחכה לי אחרי שניסתה לצאת עם בחורים אחרים והרגישה שהיא רוצה עדיין אותי. איך אני אומר לאשתי שאני רוצה להתגרש. אני לא רוצה לפגוע בה למרות שברור שהיא תיפגע. לא מגיע לה אבל מצד שני אני לא יכול להמשיך עם השקר הזה. לא דיברתי על זה עם אף אחד, לא מסוגל אפילו לדבר על זה עם חברים שלי.. ואני לא יודע כבר מה לומר לבחורה הזו שאני אוהב ושכבר יודעת שאני נשוי ורוצה להתגרש (אנחנו עדיין לא ניפגשים מתוך כבוד לנישואין שלי)..

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• איך אומרים "אני רוצה להתגרש"

מיכל פאטל
    28/12/2009

שלום לך מוש,
    התחושה שאתה משדר היא שאתה חי בעולם וירטואלי ולא בעולם האמיתי- זו נקודה אחת.אתה מספר שאין התאמה בינך לבין אשתך- מה בדיוק עשית על מנת ליישב אי התאמה זו לא ברור לי, האם שוחחתם על בעיותיכם או על קשיי האינטימיות ביניכם? האם ניסיתם לגשר ולימצוא פתרונות לכך? האם פניתם ליועץ/ת זוגית מומחית שיעזור לכם לזהות את ה'מוקשים' ולפרק אותם אחד אחד?
    מתןך הדברים שאתה כותב, נראה כי כאשר אתה נתקל בקושי במקום להתמודד איתו אתה מנסה לעקוף אותו או באמצעות שקרים או באמצעות התנתקות /הבעת רצון לגירושין.אינך מתנהג באופן בוגר ואחראי.
    מה יהיה אם תיפרד מאישתך, תהיה בקשר עם הבחורה שמחכה לך, ותגיעו לידי משבר בשלב כלשהו
    -מה תעשה? שוב תשקר? שוב תמצא מעקף ותחבור לבחורה אחרת שתחכה לך ?
    אתה צריך לדעת להתמודד עם קשיים, אי הסכמות , קונפליקטים- כל אלו הם חלק מהקשר בזוגיות,ובכדי להינות מקשר זוגי עליך לדעת ולהכיר דרכי התמודדות ותקשורת אפקטיביים.
    אני ממליצה לך לברר עם מטפל/ת-מדוע אתה חושש/קשה לך להתמודד עם אמירות לא נעימות,עימותים, מצבים לא נעימים וכד'?
    בהצלחה! מיכל פאטל-יועצת זוגית ומשפחתית.050-5475155

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו