מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הורים גרושיםיעל29/12/2009
שלום,קוראים לי יעל ואני בת 12 ,ההורים שלי התגרשו כשהייתי בת 9,אני אצל אמא שלי ואבא שלי רואה אותי ואת אחים שלי(בני 7 ו9)פעם בחודש ומשהו.
אני מרגישה שאמא שלי מסיתה אותי נגד אבא שלי(היא מאשימה אותו מלא,קוראת לו הפושע ועוד...).
אני לא יכולה יותר,למשל,אני צריכה תמונות שלי כשהייתי קטנה לעבודה שלי בביה"ס,והתמונות אצל אבא שלי,אבא שלי אומר שיש לו את התמונות בתוכנה מסויימת ושאנחנו צריכים להתקין אותה,כל הורה שולח אותי להורה אחר,זה פשוט נורא.
אם אני מבקשת משהו מאמא שלי היא אומרת:"תבקשי מהאבא הזה שלך",ואבא שלי מתחיל לספר לי שהוא משלם מזונות ולא שקל מעבר לזה(מה שמעצבן זה שהוא חי בנוחות וטס מלא לחו"ל,ואם אני מבקשת משהו,נגיד בסופר,הוא אומר לי את זה.
בזמן האחרון אני רבה לפעמים עם אמא שלי,כמובן,שהכל קשור באבא ואם אבא שלך היה...אז היה...
מה אני עושה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הורים גרושים
תמי אורן29/12/2009יעל שלום,
ראשית אני רוצה להגיד שאני שמחה מאוד שמצאת את הפורום הזה כדרך להביע את תסכולך מהמצב בשל גירושי הורייך. שנית אני חושבת שילדים רבים להורים גרושים מצויים בקונפליקט נאמנות לגבי ההורים וזו סיטואציה לא טבעית ולא נכונה. כנראה שתזדקקי לאומץ להגיד לאמך שאינך יכולה לשמוע יותר את ההכפשות את האשמות כנגד אביך כי הוא אביך ובכך היא פוגעת בך כי את נושאת 50% ממנו ויגייס אותםא' להבין את העובר עלייך וב' לחפש דרכים לשפר את המצב. .
כמו כן ילדים לא נדרשים לבחור בין ההורים. את יכולה להבין .את אמא ואת הפגיעה אבל זה בינה לבין אבא ואת אינך יכולה או צריכה להיות באמצע. כמו כן אני מייעצת לך בחום לפנות ליועצת ביה"ס או מישהו שאת סומכת עליו לספר לו את העובר עלייך כדי לא לשאת את הקושי לבד וגם לבדוק אפשרות שיכנס את כולכם קרי אותך וההורים לשיחה ויבהיר את העובר עלייך .
במידה ואינם מוכנים להתכנס יחדיו מה שקורה במצבים של ריב קשה ממליצה להפגש עם כ"א בנפרד בנוכחות הצד השלישי שהצעתי.
בהצלחה
תמי אורן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלתמי
יעל30/12/2009תודה על התגובה,אבל אני ניסיתי מלא פעמים להגיד לאמא שלי,ואז היא אומרת(צועקת)שאני בצד שלו וכו'...
אני נכנסת עם אמא שלי לריבים בגלל זה,וזה פשוט מעצבן,אני מעדיפה פשוט לשתוק,וזהו,נכון שאומרים שאחר כך מתפרצים וכל זה אבל אני כן מצליחה לשלוט בעצמי וזה יותר מכעיס מאשר פוגע.
אני די מתביישת ללכת ליועצת כי היא מלמדת אותנו שיעור פעם בשבוע ואני בעצם, לא יודעת איך להסביר את זה,אני תלמידה שנחשבת טובה,בכיתה של ילדים שעבררו מבחן,יש לי הרבה לחצים,מבחנים וכן,גם בעיות,ואני לא רוצה לשפוך את כל זה בפני היועצת במיוחד אם אני מתנהגת כאילו שאני בסדר גמור ופתאום יש לי מלא דאגות.
זה יותר מלחיץ אותי מכל דבר אחר,זה לא בגלל שאני קשורה באופן מיוחד לאבא שלי,זה בגלל משהו אחר,שזה פשוט מכעיס.
כן,אבא שלי לא צדיק וגם אמא שלי לא,אני רק רוצה שידברו ביניהם ולא כל דבר להעביר דרכי:בקשות,תגובות,ואפילו צ'קים של מזונות.
אז אני רק רוצה שיפסיקו להעביר דרכי את כל זה,איך אני עושה את זה בלי לפגוע באף אחד?
תודה,יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיעל
תמי אורן31/12/2009יעל יקרה,
את כ"כ עסוקה שלא לפגוע באף אחד ולא לקלקל את הרושם שאת תלמידה טובה וילדה טובה שאת בסוף נשארת לבד עם בעיות שלא נכון שתשאי אותם לבד. לכן ממליצה לפנות או למחנכת ולשטח בפניה את הבעיה או במידה והנך רוצה להרחיק את ביה"ס מחייך האישיים לבקש מההורים לאפשר לך טיפול פסיכולוגי. כדי להוזיל עלויות ניתן דרך קופ"ח יש החזרים או דרך הרווחה באזור מגורייך את יכולה לפנות לעובדת סוציאלית שמתמחה בטיפול בנערות הטיפול בחינם.
אל תשארי עם העומס לבד.
בינתיים אני כאן בשבילך
תמי אורן 0545510509* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
מנדב את אשתי לזרים- כחלק מהנאה
ניסיון להיכנס להריון ופגיעה בזוגיות
מחיקת התכתבות בוואטסאפ של בת זוג עם חבר לעבודה
מנותקת כבר שנים לגמרי מהבעל וחוששת מביצוע הליכים
אני צריך תשובה לשאלה
מעוניינת בעצה, מחשבות על גירושין
השלכות בגידות בחיי הנישואין
בן הזוג בגד בי עם גרושתו
מרוסקת לאחר תהליך גירושין
ערוץ הבריאות
האם אתם שמרנים במיטה?