מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הצילו,נונה02/01/2010
לא מצאתי כותרת מתאימה יותר. אני ובעלי ביחד כבר 17 שנה, נשואים 13 שנה והורים ל- 4 ילדים בגילאי 3-12. בשנים האחרונות התרחקנו מאד. סקס כמעט שאין . מדברים ובסהכ יחסים טובים אך החברות והשיתוף כבר לא כל כך שם. לפעמים הגדרתי את זה כשני שותפים לדירה למרות שאני חושבת שזה יותר מזה. (מצטערת על הבלבול, אך זה מצבי כעת :-( ).
פעם בכמה חודשים ניהלנו שיחה (בד"כ ביוזמתי) והגענו למסקנה שאנחנו צריכים לשפר את המצב, ללמוד לדבר, לחבק ולאהוב מחדש.
לפני כחודש וחצי, בעקבות משבר קן עם הבן הגדול - לחצתי עליו להתחיל טיפול זוגי מתוך כוונה לתקן את המצב. נכון, היה ברור לי שזה יכול להוביל לכיוונים אחרים ולא רק לתיקון המצב (למרות שלא האמנתי שזה יגיע לזה), אבל היה לי קשה להמשיך ככה.
בטיפול עלו דברים לא פשוטים , אני בחרתי להעלות את הכל כולל הכל ולהכנס ממש גם לפרטים הקטנים ביותר של הסקס. המטפלת ניסתה להבין מה היה לנו פעם ומתי הכל דעך. ל אהצלחנו לענות בברור על זה. טוב אולי איכשהו על מה היה פעם ופחות על איפה הנקודה שבה זה דעך.
הוא לא איש של מילים וכל הסיפור הזה הכניס אותו ללחצים. לפני כשבוע - בטיפול, המטפלת העלתה שוב את נושא הסקס והוא אמר שאני ממש לא מושכת אותו, שהוא אפילו לא מסוגל לחבק מדי פעם או ללטף (דבר שמאוד חשוב לי). בסוף הפגישה ביקשתי שיחשוב מה הוא רוצה, למה הוא איתי, למה הוא בא לטיפול.
לקצר קצת - לפני כמה ימים, בעקבות טיפול נוסף הוא החליט שהוא לא רואה איך אפשר להציל את הקשר ונראה לו שעדיף שכל אחד ילך לדרכו ואולי ימצא אהבה חדשה.
קשה לי ואני כבר כמה ימים בוכה ושבורה. אני לא מסוגלת להעלות כאן את כל מה שקורה ואולי הכתיבה כאן היא סוג של פורקן עבורי.
אני יודעת שתעבור עלי תקופה קשה ושבסופה אצא מחוזקת (מתכננת לקחת פסיכולוגית ולעבר את זה עם ליווי צמוד) אבל למרות הכל נראה לי שהוא מוותר מוקדם מדי. בכל זאת יש לנו 4 ילדים וכמו שמישהו כתב כאן - איך הוא יסתכל להם בעיניים ויגיד שניסה הכל כשברגע שהוא מבין שלא אוהב מישהי שחי איתה כל כך הרבה שנים הוא מייד מוותר ולא מנסה לשקם.
נכון זה נראה בלתי אפשרי לשקם לפעמים אבל אני חושבת שלפחות הוא לחייב לי ולילדים את הנסיון.
בנוסף אני יודעת שיש לו קשר עם מישהי (לא חושבת שמדובר בסקס, ותחסכו ממני בבקשה את התגובות הרעות שאני נאיבית ומטומטמת...).
כתבתי המון כאן ולא כיסיתי כלום. בטוחה שבסוף יהיה בסדר אבל כרגע מוצאת את עמצי לפעמים במצב שפשוט מתחשק לי שמישהו יתנגש חזק ברכב שלי בזמן הנסיעה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נישואים בסוף הדרך
דליה שוורץ02/01/2010נונה שלום,
את מתארת מצב של יאוש ובתוך היאוש יש גם אכזבה, את מאוכזבת שהוא לא מנסה את מוטרדת ממה שיהיה אך אם תעצרי רגע תוכלי להבין שאולי הוא מבחינתו עושה את הצעד הנכון ביותר עבורו. יכול להיות שנגמר לו והוא באמת רוצה להתחיל מחדש. אני מציעה שתפסיקי לחשוב על איך הוא יסתכל על הילדים וכו' ותתחילי להחשוב איך את עושה את הדרך הזו. איך את יודעת לפרגן לעצמך על כך שאת עשית הכל כדי שזה יצליח.
לעיתים קורה שאחד הצדדים מוותר לפני השני וזה בסדר כי אתם שני אנשים שונים וכל אחד הגיע להחלטה מהדרך שהוא עשה. לכן תתרכזי בדרך שלך להמשך ותעשי כל מה שאת יכולה כדי להגיע בדיוק למקום שאת רוצה להיות בו.
בהצלחה,
דליה שוורץ - יועצת זוגית ואישית 054-4220259* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
מנדב את אשתי לזרים- כחלק מהנאה
ניסיון להיכנס להריון ופגיעה בזוגיות
מחיקת התכתבות בוואטסאפ של בת זוג עם חבר לעבודה
מנותקת כבר שנים לגמרי מהבעל וחוששת מביצוע הליכים
אני צריך תשובה לשאלה
מעוניינת בעצה, מחשבות על גירושין
השלכות בגידות בחיי הנישואין
בן הזוג בגד בי עם גרושתו
מרוסקת לאחר תהליך גירושין
ערוץ הבריאות
האם אתם מכורים לאינטרנט?