מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לא רוצה להתגרשעינב04/01/2010
אני ובעלי נשואים כ-6 שנים ויש לנו ילדה בת שנתיים. בעלי הגיש תביעת גירושין זאת לאחר שעזב את הבית, אני המומה מכך כיוון שלא ראיתי שפני הדברים מובילים לצעד קיצוני שכזה
דיברתי אל ליבו מספר פעמים וניסיתי להסביר לו כי יש לנו בעיה בתקשורת וכי דברים יכולים להסתדר,ע"י טיפול או ייעוץ חיצוני הוא מבחינתו אמר כי הוא אינו רוצה בכך ואף כי אינו אוהב אותי יותר (דבר שמבחינתי נטול בספק).
אני מרגישה מועקה וכאב עצום שהכל מתפרק לנגד עיניי, לא מסוגלת לסבול את המחשבה שלא נחיה יחד כמשפחה, מטבעו הוא אדם החלטי ועקשן ולא מוכן לשנות את דעתו.
אנחנו בעיצומו של תהליך גירושין ואני לא יודעת מה עוד לעשות שלא עשיתי על מנת לדובב אותו לנסות ולשקם את המשפחה שלנו, כמו כן ייתכן כי ככל שאני "מתחננת" אליו הוא דווקא פונה לגירושין ונראה כי ממשיך כרגיל בחייו ללא כל קושי בניגוד אליי.
אני אוהבת אותו למרות שאני חשה כלפיו גם אכזבה קשה ולא יודעת מה לעשות.
בבקשה ייעצו לי בהקדם,
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא רוצה להתגרש
מיכל פאטל05/01/2010שלום לך לימור,
מדברייך ניתן להתרשם כי מאוד לא קל לך כעת.אינני חושבת שאת טועה כשאת מנסה להניע את בעלך מלעשות צעד כה החלטי לפני שנקטתם בכל הצעדים המתבקשים.
נסי להסביר לבעלך כי יתכן וכל אחד מכם עשה טעויות במהלך הנישואין, אך את מוכנה לשמוע איפה טעית, במה שגית, ומה עליך לעשות על מנת לתקן את הטעון תיקון.חשוב מאד לשים לרגע אחד את כל הכעסים והתיסכולים בצד, מאחר ויש לכם בנוסף ילדה משותפת אשר עלולה לסבול טלטלה שיתכן והינה מיותרת ותשאיר עליה את חותמה.
אמרי לבעלך כי להתגרש תמיד תוכלו,ואת תכבדי את החלטתו, אך לפני כן חשוב לדעת שעשיתם וניסיתם הכל, לפני שפרקתם את משפחתכם.
אפשרי לו לבחור מטפל/ת שנראית ומקובלת עליו, והוספי וכי כל טיפול נעשה מתוך הבנה והסכמה הדדיים בין המטפל למטופליו.
בהצלחה רבה!
מיכל פאטל-מטפלת זוגית ומשפחתית.נייד:050-5475155.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמכיר את זה
טל05/01/2010גם לי זה הגיע בהפתעה, וגם אני התחננתי וניסיתי להסביר שלהתגרש תמיד אפשר.
לא עזר לי.
אם הצד השני החליט, אז זהו זה. אחת הדעות שהושמעו בפני הייתה: למה שתרצה להיות עם מישהי שלא רוצה להיות איתך?
זו נקודה למחשבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלטל
עינב05/01/2010תודה על התייחסותך, זו גם אחת הדעות שהושמעו בפניי לא פעם, אתה כותב שהיית במצב כזה וזה לא עזר, כמה זמן עבר מאז? ואיך בכל זאת מצליחים להשלים עם המצב ולהתרומם?
אני נמצאת במצב קשה מאוד, מצב רוח ירוד, לא מצליחה לעכל את העניין, עצובה וחסרת תאבון.
יכול להיות ש"הכל לטובה" אבל איך אפשר להתגבר עכשיו ולקום על הרגליים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיך להתגבר
טל05/01/2010ראשית, אני לא בטוח שהתרוממתי עדיין...
קודם כל והכי חשוב לזכור - כמו ביוגה, להמשיך לנשום.
בקצרה הסיפור שלי הוא שלפני ארבעה חודשים אשתי הפתיעה אותי (מאוד) וביקשה שנלך לטיפול זוגי. אחרי שלוש פגישות גיליתי שהיא בוגדת בי עם קולגה (רומן ממושך, לא סטוץ). ביום הגילוי היא עזבה את הבית ומאז לא חזרה. בתוך עשרה ימים מעזיבתה, הוחלט כי מתגרשים.
מאז עברו בערך שלושה חודשים ואני עדיין לא מאמין שעבר כל כך מעט זמן, כשזה מרגיש כמו חיים שלמים.
גם אצלי התפתח דיכאון שהוביל לחוסר תיאבון (אבל לפחות ירדתי 12 ק"ג!), מחסור בשינה ופריון נמוך בעבודה. הייתי במצב קשה מאוד והדברים שאני מייחס להם את העובדה שאני עדיין בחיים הם אלו (לא לפי סדר חשיבות):
1. תמיכה של המשפחה - במקרה שלי, ההורים.
2. טיפול פסיכולוגי אינטנסיבי - 3 פעמים בשבוע (היום כבר פעם בשבוע)
3. כדורי הרגעה במרשם פסיכיאטר, לתקופה קצרה.
4. שיחות עם חברים וידידים.
5. כתיבה וקריאה בפורומים כמו זה.
6. פעילות גופנית - יוגה, הליכה, מדיטציה, מה שעובד.
כל הדברים האלו מאוד עזרו לי ביציאה מהמשבר הראשוני. השלב הבא הוא יציאה מהמשבר המתמשך, כלומר התקופה הנוכחית שבה מה שמפריע בעיקר זו הבדידות והגעגועים. מה שמחזיק אותי כיום זה הסחות דעת שאני מייצר לעצמי ומונעות ממני את הזמן לשקוע במחשבות נוגות. למשל, קניתי לי אייפון שמעסיק אותי מאוד. גם התחלתי קשר פרובלמטי עם מישהי שלמדתי איתה וההתעסקות בזה לוקחת את רוב משאבי הקשב שלי. על טלוויזיה וויתרתי לגמרי, וגם על עיתונים (למי יש כוח לצרות של אחרים?) אבל ספרים ומוזיקה חזרו לתפוש מקום של כבוד בחיי.
אבל יותר מהכל הדבר היחיד שעוזר, וגם אני לא האמנתי כשאמרו לי את זה בהתחלה, זה מעבר הזמן. זאת בתנאי שעושים איזשהו תהליך פנימי תוך כדי, שאם לא כן, אלו סתם ימים מבוזבזים, מלאים בעצב וכאב.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלטל
עינב05/01/2010תודה רבה על התגובה המפורטת, אנסה לאמץ כמה מהדברים שהזכרת,
יישר כוח.....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשחררי אותו, תחנונים לא יעזרו
רון06/01/2010הבנאדם בטריפ להמשיך הלאה להתגרש, למצוא את האור בקצה המנהרה אם בכלל יש כזו.
ברור שהוא טועה, אבל הוא חייב לחוות את הטראומה, לכי איתו בקו שלו, אל תוותרי על הצרכים שלך (ממון, ילדים וכו) ותראי איך הוא יחזור כמו כלב אחרי שיהיה לך מישהו.
חזק ואמץ, ליבי איתך (גם אני הייתי חלאה)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול זוגי - לפני הכל
רון06/01/2010תנגני על מה שהוא אוהב רק כדי שיקשיב וירצה בטיפול. אבל הטיפול ועבוד רק אם הוא רוצה בו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקודם כל תודה שהגבת...
עינב06/01/2010מעניין אותי בתור אחד שגם נהג כמו בעלי לדעת מה עובר לו בראש עכשיו??
ואם בא לך לענות לי אז איך הגעת עכשיו למסקנה שטעית וכמה זמן אתם גרושים?
בעלי הוא אדם עם הרבה אגו כך שגם אם יתחרט לא נראה לי שיאמר לי זאת אלא ישמור את זה לעצמו........* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמוכר לי
רון07/01/2010אולי יש לו או הייתה לו או שמתכנן על מישהי ובשביל זה הפרידה.
אולי הוא רוצה לשדרג לטוב יותר, (חדש לפעמים זה טוב יותר למרות שהרבה פחות איכותי).
לדעתי אין ביינכם תקשורת להתחיל הדברות, שלא לדבר על טיפול זוגי אמיתי שיגרום לו לשנות את דעתו. הוא עזב, פשוט הסתלק זה קיצוני.
אני מניח שהוא חי בעולם הפנימי שלו, מן פנטזיה על חיי הרווקות והחופש שאחרי הגירושין.
אם יש בו אהבה או רצון לזכות בך חזרה, הבום יבוא לו אחרי הפרידה ואם לא אז הוא יהיה יותר מאושר.
את מספרת שהוא אדם עם אגו מנופח ואני מנחש שגם איש מצליח. הוא בוטח בדרכו ומשוכנע שעושה את הפעולה הנכונה בדרכו לגירושין.
אני בספק שיש בידך להשפיע עליו, הוא כבר קיבל החלטה וכל ניסיון שלך לשנותה גורם לו להרגיש יותר בטוח בהחלטה זו, יותר אגו ויותר עקשן.
אני הגשתי תביעת גירושין, נלחמתי, עברתי את כל המסלול הזוועתי שאני לא מסוגל אפילו לתאר. והיום אני קולט שפשוט נלחמתי בעצמי, הרסתי לעצמי. וכמובן שטעיתי.
לדעתי הבלתי מקצועית והילדותית בעליל... אם יש סיכוי שיחזור בו, זה רק אחרי סיום פרק זה בחייכם. את תאלצי להתגבר על הפרידה ועליו, ולהמשיך הלאה.
אם בכלל ירצה לחזור, תעשו את זה תוך טיפול אמיתי והדרגתי אחרת הסוף יהיה אף גרוע מהיום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
עינב07/01/2010אתה כותב דברים ממש כאילו אתה מכיר אותו באופן אישי מה שתארת זה בדיוק המצב שלו וביננו.
אני מאחלת לך ולי שכל אחד יתגבר בדרך שלו במהרה ושמה שקורה באמת יוכיח את עצמו לטובה בטווח היותר רחוק.
אני עם עצמי החלטתי באמת לשחרר, כעצתך, כי הוא באמת נחוש בדעתו ונראה כי מפתח יותר אנטי ובטוח בצדקת דרכיו ומעשיו.
המון תודה שהשקעת מזמנך לענות לי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבשימחה, תבורכי, לפעמים צריך לשחרר כ
רון12/01/2010כלל אצבע בדברים האלו - צריך לשחרר כדי לקבל. אם יש אהבת אמת בשנייכם, אתם תחזרו להיות יחד.
אני יכול לספר לך ולפורום שבינתיים עשיתי סדר עם עצמי, ושלום עם עצמי. וגם אם גרושתי לא תרצה בי, (ובצדק) את הגרוע מכל כבר עברתי (חודש ימים בערך).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמעשה במחשבה תחילה
מירית14/01/2010אני חושבת שזה מאד תלוי האם המעשה נעשה בחשבה תחילה או בפזיזות. אם ההחלטה להתגרש נעשתה במחשבה והשלמה של אחד הצדדים בין אם ניסה או לא ניסה לשפר את המצב אז סביר גם כי לא יתחרט על המעשה. אם ההחלטה נעשתה בפזיזות, למרות העקשנות באותו רגע החרטה תגיע ולשקם קרע כזה מאד קשה. לפעמים זהו תהליך שאדם צריך לעבור כדי להתבגר ולא להכנס לאותו מצב בקשר הבא שלו. לדעתי להסתכל אחורה זה אבוד לפחות בטווח של כמה שנים. אם אחרי מספר שנין שהכל שכח והתמוסס אולי בני הזוג יוכלו לחזור לחיות יחד וגם זה קורה בדרך כלל רק כשיש ילדים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
מנדב את אשתי לזרים- כחלק מהנאה
ניסיון להיכנס להריון ופגיעה בזוגיות
מחיקת התכתבות בוואטסאפ של בת זוג עם חבר לעבודה
מנותקת כבר שנים לגמרי מהבעל וחוששת מביצוע הליכים
אני צריך תשובה לשאלה
מעוניינת בעצה, מחשבות על גירושין
השלכות בגידות בחיי הנישואין
בן הזוג בגד בי עם גרושתו
מרוסקת לאחר תהליך גירושין
ערוץ הבריאות
האם אתם עצלנים?