מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מבקשת תשובהאילה08/01/2010
שלום , אני פונה לפה כי יש מצב שבאמת אני צריכה עזרה ..
אני בת 24 , לפני כחצי שנה נפרד ממני חבר שהיה לי . הינו ביחד שנה וחצי. היה לי ממש כואב בהתחלה , מאד כואב ,זה היה לא צפוי וכמו סכין בגב , היינו זוג נורא צמוד .בכל אופן הבטחתי לעצמי שאני אתגבר, אממ נראה היה שהתגברתי ודיי לא רע.. התחלתי לצאת ולהכיר אנשים חדשים אבל פשוט לא התחברתי לאף אחד .. כל זה היה תוך חודש
חשבתי בהתחלה שזה לא רציני .. כל מה שרציתי זה רק למצוא מישהו , או תחליף או משהו ..
חודשיים אחרי הפרידה , גיליתי דרך תמונות באינטרנט שיש לו מישהי שהוא הכיר פחות מחודש אחרי הפרידה שלנו .. ולפי מה שנראה הוא ממש אוהב אותה ..
זה דיי שבר אותי למרות שאי אפשר לקרוא לזה בגידה .. חשבתי שזה יעבור לי .. אבל עבר כבר חצי שנה וכל הזמן שאני מסתכלת בתמונות האלה אני בוכה כל אותו היום ..
ואני מנסה ליצור קשרים עם בחורים,למצוא קשר אחר, ואני נראית גם ממש לא רע, אבל כל מי שאני פוגשת אני פשוט לא מתחברת אליו , ומי שכן מוצא חן בעיניי זה לא כל כך נמשך .. זה קשור למה שאני משדרת . ואני באמת ניסיתי במשך חצי שנה , ואפילו עשיתי הפסקה כי אולי חשבתי שזה יעזור .. אבל לא כל כך נראה שזה עוזר ואני חושבת שזה איכשהו קשור לזה שכל פעם שאני רואה תמונות שלהם באינטרנט אני בוכה .. אני יודעת שזה קשור .. מה עושים ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נותנת לך תשובה אחת משלי
מירב08/01/2010זה כואב, לחוות פרידה זה כואב, ולא תמיד כדאי למצוא בזה את ההגיון, הרי עד שלא יעבור המבול שבתוכך לא ממש תוכלי לראות את האופק.
תבכי אותו, תבכי אותי בלי לעצור ובלי רגשות אשמה, תבכי החוצה את כל מערכת היחסים שלכם עד שתרגישי שהיא נחלת הכלל.
אל תתאמצי להרגיש בסדר עם זה, ואל תרגישי דפוקה עם זה שאת אוחזת, תקבלי את זה שכרגע את אוחזת כי לא ברור לך איך אחרת.
תאמיני לי שזה יעבור, הצלקת תכהה, את תלמדי לחיות איתה ויותר מזה תביני שזה לא משהו אישי נגדך.
הרי זה היה יכול גם להיות הפוך, גם את היית יכולה להתעורר לבוקר שבו את מחליטה שזה הסוף מבחינתך, ולא יהיהבזה כלום מלבד התחושה והדחף שזה מה שאת רוצה לעשות.
תתבונני במה שעברת כחוויה שתעביר אותך לבסוף לקשר נכון יותר, גם אם זה יהיה הוא שיחזור את חייבת להבין את המקום שלך בקשר הבא. מי את רוצה להיות ומה את מצפה לקבל.
נשיקות,
מירב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
אילה08/01/2010אוקי אבל המבול לא עובר... זה לא כל כך עוזר לי הבכי ..אם זה היה עוזר לא היתי מבקשת עצות ..
אני לא מרגישה שזה מקדם אותי לאנשהו .. אני נשארת תקועה במקום ואני יכולה לחכות עוד ועוד אבל אני לא מרגישה שזה ממש עוזר ... אני לא רוצה להיות תקועה עוד שנה ו"לחכות " עד שיעבור כי בינתיים אני לא מצליחה ליצור קשרים וזה מפריע לי ...
זו גישה פסיבית לדעתי ... שעד עכשיו ישבתי עליה .. אבל אני רוצה לשנות משהו כי היא לא עוזרת לי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
אילה08/01/2010אוקי אבל המבול לא עובר... זה לא כל כך עוזר לי הבכי ..אם זה היה עוזר לא היתי מבקשת עצות ..
אני לא מרגישה שזה מקדם אותי לאנשהו .. אני נשארת תקועה במקום ואני יכולה לחכות עוד ועוד אבל אני לא מרגישה שזה ממש עוזר ... אני לא רוצה להיות תקועה עוד שנה ו"לחכות " עד שיעבור כי בינתיים אני לא מצליחה ליצור קשרים וזה מפריע לי ...
זו גישה פסיבית לדעתי ... שעד עכשיו ישבתי עליה .. אבל אני רוצה לשנות משהו כי היא לא עוזרת לי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרדה מחבר
דליה שוורץ10/01/2010איילה שלום,
אנשים רואים וקולטים את מה שאת רוצה שיראו ויקלטו.
אם את כל הזמן טרודה מכך שאת לא מצליחה להתנתק ולא יכולה להתמודד עם התמונות אז זה בדיוק מה שהסביבה רואה וכך גם את מגיעה לדייטים. נכון זה לא פשוט להתמודד עם פרידה מאדם שאוהבים אך בהחלט ניתן לעשות זאת.
אני מציעה שתרפי מהצורך הגדול שלך למצוא מישהו, אבל תרפי באמת לא רק במילים ותני לעצמך לעבור את תקופת האבל שלאחר הפרדה כי אם דילגת על השלב הזה אז אכן קשה להתנתק מאותו בחור שעזב. תני לעצמך לבכות, אין רע בזה, תני לעצמך להבין שכרגע את לבד, אם תתני לעצמך את הזמן הזה הצער ילך ויקטן וכך גם תוכלי להתפנות רגשית להכיר בחור חדש.
בהצלחה,
דליה שוורץ - יועצת אישית וזוגית
054-4220259* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההענין הוא שכן בכיתי
איילה11/01/2010בכיתי במשך חצי שנה ... ועכשיו אני מנסה ליצור קשרים חדשים אבל זה כאילו משהו מונע ממני. אני כאילו אנטי כל בחור שאני פוגשת , אלא אם כן זה בחור שאני יודעת שאין לי איתו סיכוי .
אני מכירה בחור , וכאילו מלחתחילה מציבה לו תנאים משלי ... אני יודעת שיש דברים לאנכונים שאני עושה שכן בעבר היה לי הרבה יותר קל ליצור קשרים והכל לא היה מסובך כל כך ... וקשה אפילו עד ללפתח פגישה שניה ..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה עושים
טל10/01/2010השאלה היא לא כל כך מה עושים כמו, מה לא עושים.
למשל, לא מסתכלים בתמונות של האקס והחברה החדשה שלו. מה זה נותן? למה זה טוב?
החיים המשותפים שלכם הסתיימו. אין לך יותר מקום בחיים שלו ולו אין מקום יותר בחיים שלך.
המלצתי לך היא להיות חזקה ולוותר על התענוג המפוקפק של להכאיב לעצמך.
לגבי מה כן עושים, כאן כאמור התשובה פחות ברורה. אמנם הזמן מרפא הכל, אך זמן המוקדש לאבל ועינוי עצמי אינו מרפא דבר. זה כמו עקיצת יתוש (אני לא מזלזל בכאב). ברור שהיא תירפא במשך הזמן ותפסיק להציק ולגרד. אבל אם כן נגרד אותה וכן נתייחס אליה (וזה מאוד קשה שלא לעשות כן) אז היא תתפתח לפצע כרוני. הדרך היעילה ביותר להתעלם מעקיצה מגרדת היא להסיח את דעתנו ממנה, וזה מה שעלייך לעשות. מצאי לך תחביבים, פעילויות שגורמות לך הנאה. צאי עם בנים אחרים, גם אם את לא מרגישה אליהם שום דבר כרגע. וזה בסדר שאת לא מרגישה - כי את לא פנויה רגשית לכך. אבל כהסחת דעת, זה מעולה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
מנדב את אשתי לזרים- כחלק מהנאה
ניסיון להיכנס להריון ופגיעה בזוגיות
מחיקת התכתבות בוואטסאפ של בת זוג עם חבר לעבודה
מנותקת כבר שנים לגמרי מהבעל וחוששת מביצוע הליכים
אני צריך תשובה לשאלה
מעוניינת בעצה, מחשבות על גירושין
השלכות בגידות בחיי הנישואין
בן הזוג בגד בי עם גרושתו
מרוסקת לאחר תהליך גירושין
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?