מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- א ב של גירושיןשרה מאי שם10/01/2010
שלום לכולם,
כבר כמה ימים כבר רציתי לעדכן במצבי (אם זה מעניין מישהו), וסתם לשבת לפרוק את מחשבותיי כמו שהתחלתי לעשות כאן באופן קבוע מסתבר....
מאז הפעם האחרונה שכתבתי קרו די הרבה דברים הספקתי לעבור מלחמת עולם עם בעלי בגלל מסך LCD מזורגג הספקתי לחגוג יום הולדת 24 , הספקתי לבלות את יום ההולדת שלי עם האקס המיתולגי שהרגיש דווקא די בסדר אחרי היום הנוראי שעברתי והספקתי להשלים עם בעלי ולהגיע למסקנה שלריב על פלאזמות ושטויות לא מכבד לא אותנו, ובטח שלא את הקשר שהיה לנו במשך 4 השנים האחרונות.
נכון החלטנו להיפרד.
אבל זה לא אומר שצריך לגרום בכוונה אחד לשני להרגיש רע.
זה לא אומר שמעכשיו אנחנו הופכים להיות אויבים ויותר מזה שונאים.
אחרי הכל ולמרות הכל הבנאדם חשוב לי ויקר לי מאוד הוא היה החבר הכי טוב שלי וגם אני, הצד היוזם של כל הפרידה הזאת גם לי קשה.
אז אני פשוט משתדלת קצת יותר.
אני מבינה אותו שהוא פגוע, שהוא כועס, שהוא מרגיש שכל חייו התהפכו עליו בבת אחת ויחד עם זאת עדיין מת עלי.
אז אני מנסה להיתעלם מהדברים הפוגעים שהוא איחל לי ביום הולדת ולהיתמקד בדברים המרגשים שהוא אמר לי אתמול כשהשלמנו.
בנוגע לאקס...
איכשהו התגלגל המצב לכדי זה שבמקום לצאת לאיזה מסיבה עם חברות ולשתות למוות הייתי במיטה של האקס שלי..
אני חייבת לציין שהפעם היה יותר טוב מפעם קודמת (גם מבחינת הסקס עצמו שזה לא להאמין שהוא כ"כ טוב) הפעם הרגשתי יותר פתוחה יותר דיברתי ושאלתי מפעם קודמת כשהייתי בפניקה עם עצמי .
יכול להיות שזה מעצם ההבנה.
עצם השיחרור הזה שאני מנסה לעשות .
לשחרר אותי מכל המחשבות והתהיות לגבי עתיד איתו.
ברשותכם, אני אחייה כרגע את היום, מחר נדבר על מחר....
זה פשוט יותר קל כככה אני אקדים ואומר שאני עוד לא לגמרי שם אבל אני מנסה שזה גם צעד חשוב...
עכשיו בקשר לשאלות שרציתי לשאול:
1.איך מתחילים את כל תהליך הגירושין באופן פורמלי?
2.האם יש דרך "פשוטה" וזריזה לעשות את זה כשמדובר בסה"כ בזוג צעיר ללא ילדים וללא רכשו משותף מהותי שמסכימים בינהם איזה צד לוקח את הטוסטר?
3. האם חייבים לשכור שירותי עו"ד?
תודה על האוזן הקשבת או במקרה הזה העינכם הקוראת :)
שרה מאי שם!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הצטערתי לקרוא
טל11/01/2010אני תמיד מצטער לקרוא סיפורים שמסתיימים בפרידה, בוודאי אם יש גם צד שלישי בסיפור... מעלה לי את הקשיים הפרטיים.
אבל אם את בטוחה שזה מה שאת רוצה, ונראה לך שעשית הכל (לשכב עם האקס לא נקרא).... אז פרידה היא ככל הנראה הדרך.
שתי עצות יש לי אלייך בתור מי שכמוך מתגרש כזוג צעיר ללא ילדים ו/או רכוש משמעותי:
1. קחי את הזמן שלך, צאי מהבית או שהוא ייצא, שבו במשך זמן מה ותחשבו לבד מה אתם רוצים. ולמען השם, אל תעשי את החשיבה שלך בבית/מיטה של האקס. זה רק יבלבל אותך.
2. אחרי שעשית את זה, ואת עדיין בטוחה שזה מה שאת רוצה, וגם בעלך - בידקו אופציה של גישור. במקרה שלכם, שאם אני מבין אותו נכון הוא דומה לשלי מבחינה טכנית, גישור יעיל בהרבה מסכסוך בין עורכי דין שמטרתם היחידה היא להעשיר את כיסם על חשבונכם.
היה עדיף להגיע להסכם גירושים לבד, אבל זה קשה מכיוון שיש רגשות (במקרה שלי כעס על הבגידה, במקרה שלך אתם רבים על פלזמות...). חוץ מזה, בכל מקרה כדאי וצריך לתת לעורך דין לתקן ולסגנן את ההסכם לאחר כתיבתו, לכן עדיף שכל ההסכם ייכתב מראש ע"י מגשר שהוא גם עו"ד. זה גם לא מאוד יקר.
אחרי שיש לך הסכם חתום, אפשר לבקש מבימ"ש שלום שיאשר אותו וייתן לו תוקף של פס"ד. עם זה הולכים לפתוח תיק בבית הדין הרבני. כאשר מגיעים לשם עם הסכם ביד, ועוד מאושר על ידי בימ"ש, אז הסיכוי שימנעו מכם להתגרש, הוא נמוך. שוב - בהנחה שזה מה ששניכם רוצים.
מאחל לך שתמצאי את האושר בחייך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
מנדב את אשתי לזרים- כחלק מהנאה
ניסיון להיכנס להריון ופגיעה בזוגיות
מחיקת התכתבות בוואטסאפ של בת זוג עם חבר לעבודה
מנותקת כבר שנים לגמרי מהבעל וחוששת מביצוע הליכים
אני צריך תשובה לשאלה
מעוניינת בעצה, מחשבות על גירושין
השלכות בגידות בחיי הנישואין
בן הזוג בגד בי עם גרושתו
מרוסקת לאחר תהליך גירושין
ערוץ הבריאות
האם אתם שמרנים במיטה?