מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הסתבכתי בקשר בעייתימירית14/01/2010
אני בת 35. הוא בן 36. נשוי ללא ילדים. הכרנו בעבודה שהייתי בה חדשה הוא עבד שם כארבע שנים. בדיוק סיימתי קשר זוגי של שנה שלא הייתי מאושרת בו והפרידה הייתה לי קלה יחסית. הוא כנראה התאהב בי מיידית ואני לא שמתי לב בכלל. הוא דאג שנבצע פרוייקטים משותפים ודאג שנבלה זמן רב יחד. לאחר כחודשיים הוא ניסה לשתף אותי בחוסר סיפוק שלו מהזוגיות שלו. למרות הקשר החברי הטוב שנוצר ביננו לא פיתחתי איתו שיחות על כך ומיד שיניתי נושא. לאחר חודש נוסף הוא החל לחשוף את רגשותיו אליי ואמרתי לו שגם אני מאד התחברתי אליו מעצם הקשר ההדוק שלנו בעבודה והקר החברי אבל שעדיף שנתנתק כדי לא לעשות טעויות שנצטער עליהן. יום אחרי כן הוא התקשר לספר לי שנפרד מאישתו. הייתי המומה. שאלתי אותו אם יש לו מושג מה הוא עשה ואיזה תהליך הוא עומד לחוות מול המשפחהוהחברים ואם הוא בכלל השקיע בכך מחשבה. הוא טען שלא רצה להתחתן איתה כלל והמשפחה והיא לחצו עליו מאד והוא נכנע להם. הוא טען שמעולם לא היה מאוהב כמו שהוא מאוהב בי ושכל חייו חיפש מישהי כמוני וכו. במשך מספר ימים שוחחנו טלפונית שעות ארוכות. אני עברתי מחלקה בעבודה במבנה אחר וכבר לא נפגשנו יום יום. בשיחותינו ביקשתי ממנו שישב לחשוב על מעשיו ושיפתור את בעיותיו מכיוון שאי אפשר להתחיל כך קשר. הוא התעקש שהוא שלם לגמרה והוא חיכה חודשים כדי שנוכל להיות יחד. לאחר כשבוע שיחות התחלתי להרפות מהשיכנועים והתחלנו לבלות יחד. בילינו יום וליל יחד במשך חודש וחצי והתאהבנו מעל הראש. לפתע המשפחה והאקסית החלו ללחוץ שילכו לייעוץ זוגי. הם לא ידעו על קיומנו. לאחר כשבוע של לחצים ובכי מהמשפחה ומהאקסית הוא החליט ללכת איתה לייעוץ. מספר ימים היינו רק בקשר טלפוני וביקשתי להתנתק. הוא ניסה לשכנע אותי להישאר בקשר טלפוני כל התקופה הזו מבלי להיפגש , לא הסכמתי, ביקשתי שיפתור את בעיותיו לבד. אחרי חודש וחצי של התמודדות מאד קשה לתפקד ולהמשיך הלאה הוא הופיע בביתי וסיפר שהם סיימו את הייעוץ בו הסביר לה שאינו מעוניין לחזור אליה ושהיא הבינה והירפתה ושאנחנו יכולים להיות יחד והוא עבר תקופה קשה והאמין כל הזמן הזה שאני יושבת ומחכה לו ומאמינה בו. לאחר שיחה ארוכה בה הוא שיכנע אותי באמת דבריו החלטתי לתת לקשר צ'אנס נוסף. לאחר שבוע וחצי שהיינו יחד יום וליל האקסית הודיעה למשפחתו שהייתה בהיריון והפילה מבלי ליידע אותו. החלה סערת רגשות סביבו ושוב בכי ולחצים מכל הכיוונים. שוב התרופף הקשר ביננו וביקשתי להתנתק. שוב עברתי תקופה לא קלה ושוב לאחר חודש וחצי הוא חזר עם הצהרות. היה לי כבר די ברור שאין לכך עתיד באופן הזה ולמרות זאת הייתי מאוהבת מעל הראש. היינו בקשר טלפוני במשך שבועיים וביקשתי להתנתק. לאחר חודשיים הוא התקשר ושאל אם עוד יש סיכוי שנחזור להיות יחד אמרתי לו שיש לי רגשות אליו אבל אני לא חושבת. שבוע אחרי כן הוא בא אליי לביקור והביא מתנות והצהיר על אהבתו אליי אך אמר כיהוא מבין שאינו מוכן לקשר רציני. ביקשתי שנתנתק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך
מירית14/01/2010לאחר חודשיים אני יצרתי קשר הרגשתי שאני חייבת לסגור את הפרק הזה כי הייתי כבולה רגשית. הוא שמח מאד ובא לראותי אבל באופן מוזר החל לתעתע בי כאילו הייתי משחק. טען שהוא מאוהב אבל אינו מעוניין בקשר רציני. הבהרתי שאני לא מעוניינת בקשר זוגי איתו גם כן. ואז הוא החל לקבוע איתי ולהבריז ואני לא ממש התייחסתי אליו ברצינות ודווקא הנתק גרם לי להתגעגע אליו יותר ודווקא הקשר איתו עזר לי להבין שהוא לא האחד והיחיד. הוא החל להתנהג בחוסר כבוד ולסמס לי בלילות ולהתקשר לפנות בוקר בהצעות שיבוא לישון אצלי או אני אצלו. בימים שלא הייתי עונה לטלפון הוא החל להתקשר בלי סוףולהשאיר הודעות למה אני לא עונה לו. לא הבנתי מה פשר הזלזול הזה. ואז התחלתי להבין שכנראה כל הזמן הזה הייתי בשבילו רק סוג של משחק או עוגן כדי לעזור לו לצאת מקשר שלא רצה בו ולא היה לו אומץ לעזוב. ואני בעצם הייתי מאוהבת באמת. או שאולי כשעברה לו ההתאהבות כי הוא ניצל אותי בשביל להעלות לו את האגו. הרגשתי טיפשה שהאמנתי בו. הרגשתי מנוצלת. תמימה. מלוכלכת. שפלה. הסקתי לענות לו לטלפון והוא החל להתקשר בלחץ בלתי פוסק במשך כשבוע ושלח אימיילים וסימס ופשוט ניתקתי מגע. עבר חודש מאז ואני עדיין לא מצליחה להתגבר על שבירת האמון וערכים. איך נפלתי והתאהבתי באגואיסט ונוכל. לא כועסת לא מחפשת נקמה רק רוצה להפסיק לאהוב בן אדם שעשה לי כל כך הרבה רע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמערכת יחסים מבולבלת
דליה שוורץ16/01/2010מירית שלום,
את מתארת מערכת יחסים מאוד טעונה בעיקר בגלל העובדה שהאישה והמשפחה לוחצים ולא מרפים. אך אני לא הצלחת לשכנע אותי שמדובר בנוכל או שקרן. אני מבינה שאת מאוד מבולבלת כרגע ובעיקר כואבת אבל עלייך להבין שהוא נכנס לתוך סערת הרגשות הזו מתוך קשר אחר וכנראה שהוא לא היה מספיק בשל באותו שלב לייצירת קשר מחייב חדש. ניתוק ממערכת ניושאין נעשה בשלבים, זהו תהליך שצריך לעבור כל אחד מבני הזוג גם העוב וגם הנעזב ובמקרה שלו זה נעשה בבת אחת מה שמסביר את חוסר היציבות בקשר שלו איתך.
אני מציעה שתתני לו זמן לסדר את כל ההתרחשויות בחייו ורק אחר כך תוכלי להחליט אם הוא נוכל או שקרן או סתם גבר שקצת מיהר לעבור ממערכת יחסים אחת לשנייה.
בהצלחה,
דליה שוורץ, יועצת אישית וזוגית - 054-4220259* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמסכימה אבל...
מירית18/01/2010עברה שנה מאז שהכל החל ביננו. את תעודת הגירושין הם קיבלו ביולי (5 חודשים עברו מאז) הוא עדיין חוזר מדי פעם (לפני כמה ימים גם כן) ואומר שהוא אוהב וכשיוכל, יחזור. שהוא עדיין חש מועקה הן מהפרידה ממנה והן מכך שעליו לשלם עוד סכום כסף לא מועט בשבילה. הבעיה היא לא הבלבול שהוא חש אלא חוסר יכולתו להיות הוגן ולהגיד "אוקיי בואי נתנתק כדי שתוכלי להתגבר ולחיות את חייך באופן נורמטיבי, כשאחזור, אם תהיי פנויה מה טוב אם לא, זה המחיר" זאת הייתי מצפה מאדם ישר ומתחשב לומר. אך הוא עושה בדיוק ההיפך כל כמה שבועות הוא חוזר ומצהיר הצהרות אהבה בידיעה שיהיה לי קשה להתחיל קשר עם מישהו אחר אם אני עדיין אוהבת אותו, לעיתים הוא גם סוחף אותי לקשר גופני (וקשה לי מאד להתנגד מעצם האהבה והמשיכה אליו) ואחר כך אני מרגישה עוד יותר קשורה אליו.
זו הסיבה שאני מרגישה שהוא אינו מתחשב ואגואיסט.
ואחרי המפגש הגופני הוא ממשיך לקבוע איתי מפגשים ומבטל או מבריז. זו התנהגות איומה. גם אם אתה מבולבל תתחשב לא רק בצרכים הרגעיים שלך.
מה שגם האהבה שלי אליו לאחר כל הסבל נשחקה, אין לי אמון בו ואין לי רצון להיות איתו בקשר רציני אבל אני עדיין אוהבת כי הקליק שלנו מיידי וההתחברות מהירה וקלה.
אני יודעת שייקח לו עוד זמן רב להתגבר על הטלטלה שעבר אך יש לי הרגשה שהוא כרגע מנצל את הרגשות שלי אליו בשביל צורך רגעי אם פיסי או להרגיש נאהב שנית. וזה שוחק אותי. אני לא מצליחה לצאת לדייטים. חושבת עליו המון. מסתגרת ובודדה. והוא מאד מקשה עליי.
מרגישה לא נאהבת, לא מושכת, לא יפה, אני כל כך פגועה ולא יודעת איך לצאת מזה. כשאני לא עונה לטלפונים הוא מתחיל להתקשר בלחץ. הוא פשוט לא מרפה מצד אחד אבל מצד שני גורם לי להרגיש כל כך לא רצויה.
כבר לא יודעת מה לעשות...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
מנדב את אשתי לזרים- כחלק מהנאה
ניסיון להיכנס להריון ופגיעה בזוגיות
מחיקת התכתבות בוואטסאפ של בת זוג עם חבר לעבודה
מנותקת כבר שנים לגמרי מהבעל וחוששת מביצוע הליכים
אני צריך תשובה לשאלה
מעוניינת בעצה, מחשבות על גירושין
השלכות בגידות בחיי הנישואין
בן הזוג בגד בי עם גרושתו
מרוסקת לאחר תהליך גירושין
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)