מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חזרה אחרי בגידה,יש "חיה" כזו?מלי23/01/2010
אני בת 37 בעלי בן 40 נשואים 10 שנים מכירים 17 שנה יש לנו 4 ילדים ואנו מתגוררים בחו"ל מיזה 3 שנים, בשנה האחרונה הרגשתי התנהגות קרה מצד בעלי וחשדתי בבגידה הוא כמובן הכחיש שוב ושוב ואני האמנתי כי מעולם לא שיקר לי אבל כל הסימנים הרגישו שמשהו קורה, הוא עזב את העיר לצורכי עבודה וחזר לביקור אחרי חודש ואז הודיע לי שהוא לא מרגיש אותו דבר, שאלתי אם יש מישהי והוא אמר שלא,התמוטטתי התאשפזתי ללילה ולמחרת הוא נסע חזרה לעבודתו ואני נשארתי עם כובד המכה ורציתי להתגרש מיד ולחזור לארץ למרות שהוא לא אמר שהוא רוצה להתגרש, אחרי שבוע הוא הודה בטלפון על הבגידה, על הרומן שנמשך שנה עם רוסיה בת 22 שעבדה איתו, הרגשתי שבא לי ל"התאדות" מהעולם, 3 שבועות דיברנו רק בטלפון והוא בא לביקור נוסף בו החלטנו יחד שאנחנו מנסים לשקם את היחסים והמשפחה למרות הכל, קשה לי להבין איך אפשר לאהוב 2 אנשים בו זמנית? איך נוצר המהפך הפתאומי ברצונותיו? למה הוא פתאום רוצה להיות איתי? אני רוצה שזה יצליח אבל כל כמה ימים אני נופלת שוב למקום לא טוב והמחשבות על הבגידה מטריפות אותי ומוציאות ממני את הצד הלא יפה ואין לי שליטה על הרגשות, איך מתגברים? האם אפשר להתנתק ממחשבות הבגידה והאינטימיות שהייתה לו? מהקשר הרגשי שהיה לו עם זרה ולא איתי? יש לי כל כך הרבה מטען ושאלות, אני פוחדת מהבאות, פוחדת שזה יקרה לי שוב, איך בעצם עובדים על חידוש האמון והבטחון? האם בכלל ניתן להתנתק ממחשבות על הבגידה מתישהו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחיות יחד אחרי בגידה
דליה שוורץ23/01/2010מלי שלום,
את מבולבלת וכועסת והגעת מצב של חוסר שליטה שמכניס אותך לסחרור שאת נמצאת בו. עצרי רגע אחד, את שואלת איך אפשר לאהוב שתיים ועוד שאלות שקשורות אליו. אני מציעה שתשאלי שאלות את עצמך, האם את מוכנה ורוצה לשים את הבגידה בצד ולשקם את הנישואים? האם את רוצה לחזור להאמין בו, האם את מוכנה "לבלוע" את הבגידה ולחזור לחיים שפויים בבית? אם התשובות הן כן אז עלייך להתחיל את המסע שלך בדרך לשיקום של הנישואין שלך בלי לחשוד ובלי לבדוק כל הזמן. תנהלו שיחה אחת אמיתית, כנה ופתוחה ותבהירי שאת באמת מוכנה לתת לזה צ'אנס. ומאותו רגע שבו תגיעו להסכמה שיוצאים לדרך חדשה עלייך לעזוב את העבר ולהתרכז בדרך שתוביל אותך לחיים זוגיים טובים.
אני מאוד ממליצה על תהליך אימון זוגי בו תוכלו לקבל את הכלים לבניית הדרך המשותפת שלכם לשיקום הזוגיות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלשקם אחרי בגידה
מלי25/01/2010שלום דליה,
תודה על תשובתך, אני אכן רוצה לשקם את הזוגיות והמשפחה אבל את צודקת אני מבולבלת כי עדיין לא הצלחתי להניח לבגידה כי זה טרי, זה קרה לפני פחות מחודש וחצי, אני זאת שתמיד שמתי את עצמי במקום אחרון או בשום מקום,והקדשתי רק לו,לילדים ולבית,3 שנים אנחנו בחו"ל בלי משפחה וחברים,המשפחה שלו באה לבקר אותו, למשפחה שלי אין אפשרות לבוא,עברנו ועדיין עוברים תקופה קשה מבחינה כלכלית ומשפחתית ובנוסף "הוגשה" לי הבגידה כ"מנה אחרונה"
אני רוצה לתקן אבל האם מגיע לו? אני רוצה להניח את זה בצד אבל האם הוא חושב עליה?
יש לנו אינטימיות טובה מאוד אפילו אבל האם הוא נמשך אליה יותר? אני בת 37 בת 22 כבר לא אהיה, אני מאוד נלחמת עם החיצוניות שלי למרות שזה לא קל, אבל אני בטוחה שאני בדרך הנכונה, אבל ההרגשה התמידית היא שאני "הולכת על ביצים", לא להגיד את הדבר הלא נכון, לא לעשות את הדבר הלא נכון שאולי יביא אותו שוב לרצות בה או בבגידה נוספת, אני לא יודעת מה היה לו ככ טוב שם ורע פה, הוא אומר שלא היה לו רע ולו חסר לו כלום מעולם,אז מה כן גרם לו ללכת לכוון של שקרים ובגידה והסתרה, זה מאוד פוגע אני מקווה שאצליח אי פעם להתגבר על זה ולהמשיך הלאה
אני מאוד מאוד פוחדת מימה שעתיד לקרות לי ולנו כזוג
אני עצובה,כועסת,מאוכזבת מבנאדם שחשבתי שאני מכירה טוב והתגלה כאדם אחר לגמרי
אני מקנאה באלו שהצליחו לעבור את המשבר להמשיך הלאה ולהצליח בזוגיות מחדש
מקווה שיקרה גם לי........* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
מנדב את אשתי לזרים- כחלק מהנאה
ניסיון להיכנס להריון ופגיעה בזוגיות
מחיקת התכתבות בוואטסאפ של בת זוג עם חבר לעבודה
מנותקת כבר שנים לגמרי מהבעל וחוששת מביצוע הליכים
אני צריך תשובה לשאלה
מעוניינת בעצה, מחשבות על גירושין
השלכות בגידות בחיי הנישואין
בן הזוג בגד בי עם גרושתו
מרוסקת לאחר תהליך גירושין
ערוץ הבריאות
האם אתם עצלנים?