מיואשת

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מיואשת
    ליאת
    29/01/2010

אני וחבר שלי 3 וחצי שנים ביחד, אני בת 24 הוא בן 28.
    לא מזמן דיברנו על חתונה, ודיברנו על הדרך על הבילויים שלו עם חברים, ואמרתי לו שאם פעם בשבוע הוא ילך כל הלילה ויצא לבלות או ישב אצל חברים, אני לא רוצה להתחתן איתו כי אני לא רוצה שאלו יהיו חיי. ועדיף שניפד כידידים, והוא לא ענה בכלל..
    כמו בכל יום חמישי, אתמול הוא הלך למסעדה של חבר עם אחיו ועוד כמה בני דודים, ולא אמרתי כלום,שאלתי אם הוא יצא לבלות או ישאר כל הלילה עם החבר שלו (בעל המסעדה) והוא אמר שלא, כי הוא אמר שאין לו מצב רוח לצאת והוא צריך ללמוד
    כמו תמיד הוא נשאר עם החבר שלו אחרי שמשפחתו הלכה.
    בלי קשר למה שהיה, הוא צריך להודיע לי תמיד שהוא יוצא לאיזה מועדון כי זה אחד הדרישות שלי ממנו , כי אני לא רוצה לשמוע שהוא יצא מאנשים אחרים.
    לפני שהוא הלך הצעתי לו שנצא לבלות ביחד והוא אמר שהוא לא רוצה לבלות, כל זמן שהייתי איתו הוא היה עם פרצוף חמוץ.
    אתמול הוא בקושי דיבר איתי ובכלל לא הודיע לי מה הוא עושה. שלחתי לו הודעה והוא ענה שהוא הולך לבית של חבר שלו, לא אמרתי כלום (להבדיל מפעמים קודמות שהייתי רבה איתו) ואמר לי לילה טוב.
    אחרי שעתיים שלחתי לו הודעה שיקנה לי סיגריות, ולא הייתה שום תגובה, התקשרתי אליו כמה פעמים והוא לא ענה ואז התקשרתי לחבר שלו ושמעתי שהם נמצאים במועדון, הטחתי באוזניו שהוא שיקר עלי וככה לא מתנהגים, וברגע זה של עצבים החלטתי שאני רוצה שניפרד. וגם אמרתי לו
    הוא בשיא חוצפתו אומר לי מחר נחליף בין הדברים היום אין לי כח (כי הוא עוד היה בשיחה עם חבר שלו)
    הלכתי לישון בידיעה שנפרדנו והייתי החלטית , כי מבחינתי אף גבר לא ישקר עלי.
    מ6 בבוקר אני מתעוררת כל חצי שעה כדי לבדוק בפלאפון אם הוא התקשר, וכמובן שהוא לא התקשר
    אני אוכלת את הלב ולא יודעת מה לעשות, אני לא מפסיקה לבכות ושום דבר לא מעודד אותי , אם ככה יעברו עלי הימים אני יאבד את שפיותי!
    הכי מרתיח אותי, שהוא יכל לשלוח הודעה ובזה היה מונע הכל, אבל הוא לא עשה זאת כי הוא מגדיר את עצמו "כאדם חופשי" שמותר לו לעשות מה שהוא רוצה.
    והוא עוד חושב שהוא היה בסדר בכל הסיפור הזה, ואני סתם יצאתי מדעתי
    אני יודעת שהוא לא יתקשר אלי יותר, ואני יודעת שהוא יעביר את הסיפור כאילו לא קרה דבר וימשיך בחייו.
    אז למה אני צריכה לסבול ולאכול את הלב בגללו כשהכל באשמתו והוא אפילו לא מראה חרטה?
    אני פשוט מיואשת ולא יודעת איך לעבור את זה.....
    (אני לא טובה בהתמודדות עם פרידות)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מיואשת

הוספת תגובה

• לקיחת אחריות על הזוגיות

דליה שוורץ
    30/01/2010

ליאת שלום,
    במקום להיות מיואשת קחי אחריות ותסתכלי על הדרך בה את מתכננת את הזוגיות שלך. את הודעת לו שאם אתם מתחתנים הוא הוא לא יוכל לצאת לבלות עם חברים שלו פעם בשבוע, ואת רוצה שיודיע לך לאן הוא הולך ומה התוכניות שלו, את מנהלת את הזוגיות שלך תחת משקפת של בלש. אם את רוצה זוגיות נעימה, תני לבן הזוג שלך מרחב מחייה. בכל זוגיות שתיהיי בה את תצטרכי להבין שזוג מורכב משני אנשים שונים ואחרי החתונה אלה נשארים שני אנשים שונים. חתונה לא הופכת את בני הזוג לאדם אחד. את התאהבת בו בגלל מי שהוא ועכשיו את רוצה שהוא ישתנה כדי שיתאים לדרישות שלך ולחששות שלך. זה לא ממש עובד כך וכמו שאת רואה הוא לא מוכן לקבל את זה ולכן עלייך לעצור רגע ולחשוב האם את יכולה לנהל את הזוגיות הזו או כל זוגיות אחרת בצורה שונה כי הדרך הזאת כמו שאת חווה ממש ברגעים אלה, לא ממש מצליחה לשמר זוגיות.

אני ממליצה לך לפנות לתהליך של אימון אישי ( קאוצ'ינג) זה יוכל לעזור לך להגדיר איך את רואה את חיי הזוגיות שלך ואיך ליישם את זה בפועל.

אשמח לסייע יותר,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לדליה

מיטל
    31/01/2010

הי קראתי את התגובה שלך ואני חייבת להתייחס. ברור שבזוגיות כל אחד צריך לקחת אחריות על עצמו ולדעת לכבד את מרחב המחייה של הפרטנר שלו. אני בעד כבוד הדדי ובעד לכבד את הפרטיות של הבז זוג שלך כפי שהיית רוצה גם אתה לקבל. אבל, אני חושבת שאיבדת כאן באיזשהו מקום את הזעקה האמיתית של הכותבת. אני חושבת שהבעיה האמיתית של ליאת, וגם היא לא מצביעה על כך בבירור, היא לא באמת שהבן זוג שלה יוצא ומבלה, אלא שהוא אינו מכבד אותה ומשתף אותה בעולם שלו והתחושה שלה היא שהוא עושה ככל שעולה על רוחו מבלי להתחשב ברגשות שלה. אני מאמינה בלב שלם שלו היה נותן לה להרגיש שיש לה מקום חשוב ומכובד בחייו היא לא הייתה מתנהגת כפי שהיא מתנהגת כרגע ולא הייתה מציבה בפניו הגבלות. ה"איסורים" שהיא מציבה בפניו הם למעשה מעין מבחן, בדיקת גבולות, עד כמה הוא מוכן ל"הקריב" בשבילה, כלומר למען האהבה. כלומר האישו כאן איננו באמת היציאות שלו, אלא המקום שלה בחייו. לפי התרשמותי מכתיבתה היא מרגישה חסרת ביטחון איתו וההתעלמות שלו מרגשותיה רק מגבירים זאת והם אלה שגורמים לה "לאיים" ולהציב אולטימטום. לכן הייתי מציעה לך במקום ל"בקר" את התנהגותה. להסביר לה שעליה לזהות ולגדיר מהו באמת הדבר שמציק לה במערכת זו ומשם לבדוק כיצד תוכל לשפר ולתרום להצלחת המערכת הזוגית אם היא באמת מעוניינת בכך. אינני מאמינה לרגע אחד שאם תתן לבן זוגה את החופש הנכסף זה מה שיוביל לפיתרון. היא מסבירה לך במילים מפורשות שבן זוגה אטום לרצונות ולצרכים שלה ואני בטוחה שזה בא לידי ביטוי גם בדברים אחרים, אלא שהיא נתפסה לדוגמא המסויימת הזו שהביאה בפנייך. כפי שהצעת העצמה אישית זהו דבר נהדר שלדעתי כל אחד ואחת מאיתנו זקוקים לו. אבל בשביל טנגו צריך שניים. שניהם צריכים להבין את הצרכים אחד של השני וזאת ניתן לעשות רק ע"י הידברות וממקום של הבנה הדדית שלכל אחד מאיתנו יש מה לשפר ומה לתרום למערכת. עבודה שלה לבד איננה מספיקה. רק אם נשים בצד את הפגיעות שלנו ובאמת נקשיב ובאמת נקשיב ולא רק נשמע לצד השני נוכל להגיע להבנות. יכול להיות שזה יוביל לזוגיות ויכול להיות שלא. אין זוג לא מוצלח יש זוג לא מודרך. בהצלחה.
    מקווה שהצלחתי להעביר את המסר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כל אחד על עצמו

דליה שוורץ
    01/02/2010

מיטל שלום,
    הצעתי לך היא לא לנחש מה אנשים רוצים להגיד ולא לנסות להכנס לתוך המחשבות שלהם. כשאת עושה זאת את בעצם אומרת את מה שאת חושבת ומרגישה ומעבירה את המסר שלך ולא את מה שבחר להגיד האדם שאותו את מפרשת.
    אדם בוחר להגיד את דבריו בדרך מסויימת ולכך צריך להתייחס.
    אשמח לקרוא ולעזור בכל פניה שבה תבחרי לשתף את הקוראים בפורום.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו