משבר-נישואין אחרי 35 שנים.יש סיכוי?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• משבר-נישואין אחרי 35 שנים.יש סיכוי?
    תום
    01/02/2010

היו בינינו קונפליקטים, אי הבנות, כעסים, תיסכולים שלא קיבלו מענה... יש בינינו כעת מצב משברי בזוגיות... בעצם כבר אין זוגיות חודשים לא מעטים ! אהבה היא מרכיב מאד חשוב בחיי זוגיות, כאשר היא קיימת אצל שני בני-הזוג. אבל אפילו זה איננו מספיק. יש צורך גם בהקשבה הדדית, הבנה, יכולת לתקשר היטב ולהתמודד באופן אפקטיבי עם קונפליקטים. את, מיכל פאטל, מסכימה אתי, שמוקדם מדי לפתוח פרק חדש ולמצוא אהבה חדשה, במיוחד לאור העובדה שאני מעוניין ומאוהב באישתי, יש לנו 6 ילדים משותפים ו... לא נכון שטרם ניסינו לפנות לייעוץ מיקצועי. אשתי מטופלת לבדה בטיפול פסיכולוגי כבר שנים רבות באופן אינטנסיבי (פעם-פעמיים ואפילו לפעמים 3 פעמים בכל שבוע). היא לחצה גם עלי להתחיל טיפול. הסכמתי בתקווה שלאחר זמן נוכל להמשיך ביחד,גם בטיפול. אבל אחרי 6 חודשי טיפול שלי (פעמיים בשבוע על-פי דרישתה), כאשר הצעתי לחבר את הטיפולים, אצל מטפל/ת על -פי בחירתה (המטפל שלה, שלי, או מישהו שלישי), היא סרבה. לכן המלצתך לי, מיכל, להציע לאישתך לפנות ליועצ/ת לחיי נישואין ומשפחה ולטפל במשבר שהגיעה לשיא באופן מיקצועי, נוסתה ונכשלה. כיום אני מבקש שלום-בית והיא גירושין, בבית-משפט, ואין בינינו קשר ישיר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• משבר לאחר שנים רבות של נישואין

דליה שוורץ
    01/02/2010

תום שלום,
    לא לגמרי ברור לי אם הפנייה למיכל היא בהמשך לשיחה שהיתה בינכם או בהמשך לפניה בפורום, וחסרים לי פרטים לגבי המצב בינכם אך מתוך מה שאני קוראת כאן אני מצליחה להבין שאשתך אינה מעוניינת לשקם את הקשר ורוצה לסיים אותו. חשוב להבין שתהליך זוגי יכול להצליח רק כשבני הזוג רוצים בכך ואם היא אינה מעוניינת זה לא יוכל לעזור אבל, אני מציעה שתנסה להבין מה מקור התסכול שלה ומדוע היא אינה מאמינה יותר בקשר הזה. אולי אם תדע למה היא לא נותנת לך צ'אנס אפשר יהיה כן לעזור ע"י טיפול במה שבאמת כ"כ מפריע לה עד כדי הרצון לפרק את הנישואין.

בהצלחה,
    דליה שוורץ - יועצת זוגית ואישית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו