אובד עצות לאחר בגידה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אובד עצות לאחר בגידה
    בועז
    04/02/2010

שלום לכולם,

אני בן 34 נשוי (לא באושר) +2. לפני כחודשים, ביום הנישואין ה9 גיליתי שאישתי בוגדת בי עם גבר בן 49.

במהלך החודשיים הלכנו לטיפול זוגי שבנתיים לא מניב אפילו פרי אחד, תחילה נפגעתי קשות והיתי בטראמה רגישית לא יכלתי להתקרב אליה לא לדבר לא לנשק ובטח שלא לבוא במגע פיזי. למעט רגעים שהיו קשים שבהם התחבקנו ובכינו יחדיו. במהלך התקופה היא פנתה אליי ואמרה שאני מרחיק אותה ממני ושאין לה יותר מה להגיד, ושהיא מצטערת ומבולבלת ולא מזהה את עצמה בראי, וכ"ו... אבל עדין אומרת לי שהיא שבורת לב חצי אחד שייך למאהב והחצי השני למשפחה (קרי לילדים ולי) אם כי אני שואל את עצמי כמה עוד נשאר מהאהבה שלנו?

תנאי בסיסי להמשך קיומנו (כמשפחה) הוא התנתקות שלה מימנו! כיום היא אומרת היא לא בקשר איתו (טלפוני, מייל, או פגישות) אבל לא יודעת מה יהיה כאשר הוא יחזור לביקור מחו"ל במהלך השנה.

במהלך השבוע האחרון הבנתי שהשאלות שאני צריך לשאול הם לא: מדוע? למה? והאם אני אשם? אלה הבנתי שיש לה בעיה כלשהיא, מצוקה, קשה לה ("אין ילד רע יש ילד שרע לו"), השגרה השוחקת, הילדים העבודה, נקיונות, סידורים, חוסר הזמן האיכותי ביננו, וכ"ו (חשוב לי להדגיש שאני מאוד פעיל בתחומים הלו ועוזר המון) לעומת החביות הנעימות של סקס עם מישהו זר, הרפתקנאות, סקרנות, רומנטיקה, איך אומרים "מים גנובים המתקו".ועכשיו אני צריך להיות לידה (למרות שאני פגוע, עצוב, מאוכזב) אז אני מנסה ליזום שיחות, חיבוקים, פרחים, סקס, וכ"ו כדי לכבוש אותה שוב, ובעיקר להאמין לה, שדרך הגב היא לא יוזמת בשום דבר.

בעוד 10 שנים לה ישאר זיכרון נפלא ואילו לי ישארו תחושות האכזבה והייסורים (במהלך כל החיים).

מצחיק איך זה שהפגוע צריך לאסוף כוחות ולטפל בפוגע.

חשוב לי להדגיש אני אוהב את הילדים שלי ואת אישתי למרות המעשה, והיא הבהירה בפני שהגבר הזה הוא מאהב ושאין לה כל כוונה לחיות איתו או שהוא יגדל את הילדים שלנו, מה שמוביל אותי לשאלות: האם אני בררת מחדל? האם אני מנוצל? אני לא יודע מה לעשות? האם יש צורך בלהיות פרודים? האם הגעגועים יעזרו? או שאולי רק יחזקו את הפרדה?

אני מבין עכשיו שהחיים המשותפים שלנו תלויים רק בה. כאשר התרחקתי ממנה אז היא בקשה את הקרבה וכאשר אני מתקרב אליה אז נעים לנו אבל היא אומרת שהיא אוהבת אותו.

אסיים עם מילות השיר של ארז לב ארי: "מה אעשה\ אם תלכי לי\ אם תברחי לי\ מה אעשה עם כל הכעס הזה\ שמור לי אליה\ אתה שומע\ אין לי כלום בלעדיה\ותשמור גם עלי\ שלא השתגעעעעעע."

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אובד עצות לאחר בגידה

הוספת תגובה

• אובד עצות

תמי אורן
    04/02/2010

בועז שלום,
    בתחילת דבריך ציינת שהנך נשוי ולא באושר. כדאי ורצוי ללא קשר לטיפול הזוגי שלוקח זמן שתראו פירות בפרט לאור העובדה ששניכם אובדי עצות ולא בהכרח עדיין פנויים לטיפול עצמו כדי לשקם את הנישואין. מכאן שאני ממליצה לך לפנות לטיפול פרטני ע"מ להבין האם אתה נשאר במערכת היחסים בשל הפחד להיות לבד. זו בוודאי לא סיבה נכונה.אתה אוסף להערכתי כוחות לטפל בה מהמקומות הלא נכונים לך מהפחד להשאר לבד השאלה האם את באמת אוהב , חושק רוצה אותה בחייך? עליך לבחון בלי קשר ליחסים הזוגיים כיום מה מקור הפחד להשאר לבד במצב כזה אנחנו לוקחים בד,כ החלטות שגויות
    בהצלחה
    תמי אורן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לתמי

בועז
    04/02/2010

תמי שלום,
    תודה רבה על מהירות התגובה.
    לעניינו, נשוי לא באושר נובע רק מהמעשה שהיא עשתה ולא בגלל שלא הייתי מאושר לפניכן, אני עדין אוהב אותה, היא חיי.
    לגבי האפשרות להפרד\ להתגרש אלו תחושות של חוסר ודאות, של חוסר ברר אולי וגם פחד קיים במשווה לאו דווקא פחד שאני יהיה לבד אלה פחד שלא אזכה לגדל את ילדיי. נכון יגידו גם שגירושים זה לא סוף העולם והיום יש אחוז גבוהה והבנה למעשה ושזה מקובל... אבל כאיש משפחה אני שם את האגו בצד וטובת הילדים והאישה. יכול להיות שניתוק רק יעזור ויכול להיות שלא.
    אין ספק שאנשים מעריכים דברים יקרים ואת הזולים פחות ואולי אני צריך לשים תו מחיר למערכת היחסים החדשה או עליי בפרט, ולכן אני נותן את האולטימטום שלא תחזור אליו ! או שתיהיה בקשר !

כרגע משגע אותי החוסר ודאות החוסר אונים שלי שכרגע הכול תלוי בה. המקסימום שאני יכול לעשות זה החיאה למרכת היחסים שלנו ע"י התקרבות אליה, ע"י שחזור האהבה (שגם פה יש לי בעיה איך לעשות את זה?פרחים?סקס?שוקולדים?) אני אדם אחראי וחושב שניתן להציל משהו.
    האם אני יכול לחיות עם זה? כן, גם ברור לי שכל כללי המשחק השתנו.

אין לי פחד להשאר לבד (ברמה האישית) אני אטרקטיבי גם בפן הכלכלי וגם בפן החיצוני והפנימי ואני אפילו מאמין שאמצא את האישה השניה בתקופה קרובה. הפחד שלי שוב נובע מגידול הילדים ומאושר שלהם.
    ולכן אני נמצא בסערת רגשות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לתמי

בועז
    04/02/2010

תמי שלום,
    תודה רבה על מהירות התגובה.
    לעניינו, נשוי לא באושר נובע רק מהמעשה שהיא עשתה ולא בגלל שלא הייתי מאושר לפניכן, אני עדין אוהב אותה, היא חיי.
    לגבי האפשרות להפרד\ להתגרש אלו תחושות של חוסר ודאות, של חוסר ברר אולי וגם פחד קיים במשווה לאו דווקא פחד שאני יהיה לבד אלה פחד שלא אזכה לגדל את ילדיי. נכון יגידו גם שגירושים זה לא סוף העולם והיום יש אחוז גבוהה והבנה למעשה ושזה מקובל... אבל כאיש משפחה אני שם את האגו בצד וטובת הילדים והאישה. יכול להיות שניתוק רק יעזור ויכול להיות שלא.
    אין ספק שאנשים מעריכים דברים יקרים ואת הזולים פחות ואולי אני צריך לשים תו מחיר למערכת היחסים החדשה או עליי בפרט, ולכן אני נותן את האולטימטום שלא תחזור אליו ! או שתיהיה בקשר !

כרגע משגע אותי החוסר ודאות החוסר אונים שלי שכרגע הכול תלוי בה. המקסימום שאני יכול לעשות זה החיאה למרכת היחסים שלנו ע"י התקרבות אליה, ע"י שחזור האהבה (שגם פה יש לי בעיה איך לעשות את זה?פרחים?סקס?שוקולדים?) אני אדם אחראי וחושב שניתן להציל משהו.
    האם אני יכול לחיות עם זה? כן, גם ברור לי שכל כללי המשחק השתנו.

אין לי פחד להשאר לבד (ברמה האישית) אני אטרקטיבי גם בפן הכלכלי וגם בפן החיצוני והפנימי ואני אפילו מאמין שאמצא את האישה השניה בתקופה קרובה. הפחד שלי שוב נובע מגידול הילדים ומאושר שלהם.
    ולכן אני נמצא בסערת רגשות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום בועז

שני
    08/02/2010

היי בועז, קראתי את ההודעה שלך ומאוד התרגשתי מהפתיחות והרגישות. אני חושבת שלהרבה מאוד זוגות אחרים יש בעיות מסוג זה, ולכן חשוב לי לומר שאל תרגיש שחרב עלייך עולמך. מעבר לזה אני חושבת שכן ניתן ללכת לטיפול ולפתור בעיות. בנוסף אולי תוכלו ליצור לעצמכם תרפייה משותפת מסוג אחר? אני עובדת בימים אלו על סדרה דוקומנטרית העוסקת בקונפליקטים בחיי נישואין. הסדרה למעשה מציגה בעיות נפוצות בקרב זוגות בישראל ולמעשה יוצרת נורמאליזציה להן אצל הצופים. חלק מהמטרה החשובה מאוד היא להראות לאנשים שיש עוד אנשים אשר חווים דברים דומים והם מתמודדים ופותרים ונישארים ביחד. אולי עשייה מסוג זה, להוות דוגמא מרשימה לאנשים אחרים על כך שאתם מתמודדים יחד עם הקשיים יכולה לעשות טוב לקשר שלכם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו