הרוסה. איך ממשיכים הלאה? ? ? : (

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הרוסה. איך ממשיכים הלאה? ? ? : (
    יעל
    06/02/2010

אני בת 28. בשלבי סיום קשר של שנה וחצי מתוכם שנה של מגורים ביחד.
    הגענו למצב מאד קשה. אני כבר 3 ימים אצל הוריי (מצב קשה בפני עצמו, מרגישה שאין לי באמת בית ). הכל נהרס לי , חמק לי מבין האצבעות. עכשיו אני לבד.לא יודעת איך לחיות בלעדיו? איך להתחיל הכל מהתחלה? לא מסוגלת לחשוב על שזהו נפרדות דרכנו והחבר הכי טוב שלי והכי קרוב לי בעולם הולך ממני לעד. גם להיות רווקה בגיל הזה זה סטטוס ככ מכוער. כל חברותיי בזוגיות או נשואות , עם ילד או מאורסות.
    אנחנו אוהבים זה את זה אבל תקופה ארוכה שאנחנו לא מסתדרים (בלשון המעטה). יש לנו שבועות יפים שמהר מאד מצטרפים אליהם ריבים גדולים עמוקים רגשיים כאובים קולניים, שאפשר מהצד לחשוב שהם ריבים על שטויות ,אבל רק עכשיו אני מבינה כמה הם נבעו מדברים עמוקים וקשים ביננו שלא נפתרו או שלא נאמרו או שלא נאמרו בזמן או דברים שלא קיבלנו אחד בשני. (מהצד שלו יותר מאשר מהצד שלי). ניסינו לעבוד על הדברים איך שחשבנו לנכון. לא הצלחנו. יעצתי ללכת לייעוץ,לטיפול ,והוא לא הסכים. אז התחלתי ללכת בלעדיו. ובגלל משבר גדול מאד נוסף הוא בא איתי בתחילת השבוע לפגישה. הוא מראש הגיע שלילי וזה לא עזר לנו. רק הרע עוד יותר. כפי שאני רואה את הדברים עכשיו ,הוא לא מקבל בי דברים מסוימים (למרות שיש דברים שהוא כן מקבל ), וזה המקור וכאן הגבול. חלק מהדברים נובע מאופי קצת שונה,וחלק גדול אחר נובע לדעתי מחוסר תקשורת במצבים בהם הוא צריך אותי. עברו עלינו כמה משברים קשים בחייו שבהם הוא הרגיש שלא הייתי שם אע"פ שמבחינתי הייתי. אני לא הייתי איך שהוא רצה שאהיה. אבל לעצמו הוא _לא יודע _להגדיר איך הוא היה רוצה שאהיה . רק יודע מה לא רוצה ו"מעניש" אותי על זה שלא נתתי לו את התמיכה הרגשית לה היה צריך ופוגע בי קשה. ואני מבחינתי הייתי שם איך שאני יודעת להיות. גם ניסיתי להבין מה הוא צריך באותם רגעים וגם חלק מנסיונותיי להיות שם איך שהוא רוצה צלחו, אבל זה לא מספיק מבחינתו.והרצון הטוב שלי לא משנה דבר במשוואה.גם לא התנצלותי שזה המצב שנוצר. אז אני נמצאת בבית ודורכת על ביצים ,לא מאתמול.כל דבר שאני עושה או אומרת מעצבן אותו,כל שטות. עצבים קשים ריבים צעקות.
    אז זהו זה מרגיש הרוס. finished.
    ב3הימים האחרונים אני לבד. הגעתי לגבול היכולת לספוג את זה. מרגישה שאין לי כבר פרטנר ואין דרך לפתור את הדברים ביננו שאין כבר כוונה מספקת מצידו כדי לשנות את הדברים. הוא אומר מפורשות שהוא לא יכול לשנות את התנהגותו (מה שמתבטא בריבים צעקות. מסביר שזה נובע מהתיסכול שיש לו ממני ומהפגיעות שלו ממני. שהוא יודע שאין לי כוונה רעה . אבל זה כנראה כבר לא משנה. הוא לא יודע מה הוא צריך ,הוא לא רואה אותי , הוא רק רואה מה לא טוב לו ואין לו פתרון. אני חושבת שאם יש פתרון אז זו רק ע"י דרך חשיבה אחרת וקבלה וסליחה. אחרי יום התקשר להגיד שמוכן ללכת לעוד פגישה אבל סייג שלא אצפה לשינוי מצידו.
    אני כבר לא בטוחה שאהב ואוהב. או שאהבה זה לא מספיק.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• אלייך

תמר
    06/02/2010

היי יעל,
    תרשי לומר לך שאני מבינה איך את מרגישה וכרגע זה בטח נראה לך כמו סוף העולם. קודם כל, תני לי לנחם אותך בכך שזה בכלל לא נורא להיות בת 28 ולבד. גם אני באותו מצב.בנוגע ליחסים שלכם אני יכולה לייעץ לך דבר אחד: תשאלי את עצמך שתי שאלות- 1. "האם אני רואה באדם הזה בעל טוב?" 2. "האם אני רואה באדם הזה אב טוב לילדיי?". אם על שתי התשובות-אבל רק אם על שתיהן התשובה היא "כן"-שווה מאמץ ולנסות להילחם על הקשר הזה. למה אני אומרת? הייתם\אתם עדיין בשלב מאוד מתקדם של זוגיות- משהו ארוך טווח ומגורים יחד וכו'...כמעט נישואין לכל דבר (לא שונה, מניסיוני), כך שאי אפשר לשחק יותר בנדמה לי ואולי...
    אם אחת מהתשובות היא "לא" או "לא יודעת", שווה לקחת את עצמך בידיים ולעשות חושבים, עם כמה שזה קשה. בסוף מתגברים... בסופו של דבר המטרה היא חיי זוגיות ומשפחה מאושרים, לא?
    בהצלחה רבה
    שמחה ואושר
    תמר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה רבה תמר

יעל
    06/02/2010

קודם כל אני מאחלת גם לך שתזכי לזוגיות טובה בקרוב... : )
    אני באמת לא יודעת מה לענות על השאלות האלה. ברגעים שבהם הוא מתנהג בצורה מתחת לכל ביקורת (צעקות ריבים כעסים), קופצות לי השאלות האלה לראש והרבה פעמים הייתי במצב של כמעט עוזבת (עד לעכשיו). זו בדיוק הבעיה שלנו (או לפחות חלקה). הוא יכול להגיע למצבים כאלה של תיסכול ממני/מאיתנו ,לא לפתור אותם כמו בנאדם "נורמלי" בשיחה דוגרי (הרי אני אבין ורוצה בטובת שנינו), ומה איתי, "הסופגת".? ואם נמשיך יחד ויהיו ילדים הם יהיו עדים לכל זה? אני לא רוצה לדמיין את זה אפילו כי זה כל כך כל כך נוראי בעיניי! (גם בלי כל קשר לילדים).
    זה חלק גדול ממה שאני רוצה להסיר בקשר הזה (ואני לא יודעת אם זה בכלל אפשרי. הוא בנאדם קשה. אמר לי את זה אפילו על עצמו).
    מצד שני, הוא ואני בעלי דיעות מאד דומות בכל הנוגע לחינוך ילדים, למה שחשוב ולמה שלא, למה היינו רוצים להקנות לילדים, איפה מציבים גבולות, איפה עושים כיף וחלוקת התפקידים ביננו (אני באמת לא יודעת אבל איכשהו הגענו לדבר על הנושאים האלה מדי פעם). עם האחיינים שלו הוא נהדר.
    כן, בסיפור שלנו יש הרבה התלבטות והרבה אפור. הבעיה שאני בת 28 ואני מרגישה שהגיע הזמן לעשות מעשה. מצד שני אם כן מנסים אזי יש לנו עוד דרך ארוכה שסופה בכלל לא ידוע . אז אולי כדאי לוותר כבר עכשיו? (ולא בגיל 29)? אולי ניסינו מספיק? אולי אני משלה את עצמי שזה בכלל בר שינוי? ואולי אני בכלל אומרת לעצמי, זה לא אמור להיות ככ מסובך וככ לא בטוח וככ אפור. יודעים שזה זה. פשוט יודעים. ואם באמת באמת אוהבים ורוצים אז מתעקשים ונלחמים ומשנים בעצמך דברים שלא חשבת שתוכל.
    אולי.
    בטח שלא קל לי, והלבד שוב יחכה לי. מרגישה פשוט חסרת מזל.!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• להמשיך הלאה

דליה שוורץ
    06/02/2010

יעל שלום,
    האם את רוצה רוצה להתפשר רק בגלל שאת בת 28? מדברייך אני מתרשמת שהדבר שבאמת מטריד אותך זה הגיל ולא זה שאת לא מסתדרים ולא שהוא לא מקבל בך דברים מסויימים, את לא מוטרדת ממה שקורה בינכם אלא רק מזה שאת בת 28.
    האם עניין הגיל שווה את החיים עם בן זוג שיש בינכם כ"כ הרבה מריבות וקשיים?
    אז את בת 28 ועדיין רווקה אך האפשרות השנייה שלך היא לחיות עם גבר שמעניש אותך,
    הבחירה היא שלך.

בהצלחה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם כך?

יעל
    06/02/2010

אני בהתלבטות, זה לא שאני סובלת סבל מתמשך ונשארת. יש לנו שבועות וחוויות נהדרים ביחד וזה חסר לי, וזה לא דבר שהיה לי עם כל אחד מן הסתם. לפניו היו לי כמה בני זוג, מתוכם אני יכולה לומר שאחד היתה אהבת נעורים והשניה באמת אהבה. ומדובר על טווח של עוד מעט עשור, אז זה לא שאני מוצאת את החיבור הזה כל כך בקלות. עוברות כמה שנים בדרך. מצד שני , באמת יש לנו קשיים ומריבות שמושכים אותי החוצה ואני מתלבטת האם שווה שנעבוד עליהם, או הוא יעבוד על עצמו (לא בטוחה שזה יקרה האמת). או שבאמת חבל על הזמן שלי ואהבה זה לא הכל. לא יודעת! זו החלטה קשה ואמיצה . אני צריכה להחליט שאני מוותרת על הקשר הזה בשביל למצוא אהבה במקום אחר , אם בכלל אמצא, ושגם נוכל להסתדר ביתר קלות (כלומר בנאדם יותר קל ויותר זוגי).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טעות מחשבתית עמוקה.

איל
    07/02/2010

לא בטוח שהייתי מגיב, כי אין כל כך מה להגיד, וזה שאת עדיין צעירה ,אחרים כתבו, בכל זאץ מה שהפריע לי, זה לקרוא אותך, מנסה בשיניים לגרום לו להשתנות, ומנסה נואשות להשתנות בשבילו ואת התסכול שלך שזה לא עובד.
    אז יעל יקרה, כדאי שתביני ותפנימי, את וכל הבחורות במצבך, מה שאת רואה, זה מה שיש, וזה מה שישאר איתך עד הסוף, כל החיים, תשכחי מכל הרעיונות שמה שלא עובד היום, כששניכם צעירים בשיא הרומנטיקה, יעבוד בעוד כמה שנים, אחרי שני ילדים, בעיות כלכליות, משכנתא, התערבות של המשפחה, קריירה וכו' וכו'

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני מבינה בדיוק על מה את מדברת

עינב
    07/02/2010

גם אני חוויתי מה שאת מספרת, כנראה שאהבה לא מספיקה כי היום אני עם ילד בתהליכי גירושין....
    חכם לומד מטיפשותם של אחרים, אז עדיף שיהיה לך קשה עכשיו ולא אח"כ...
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מבינה אותך ומסכימה עם אייל

מירית
    10/02/2010

עדיף שתתפכחי כמה שיותר מהר ותעמדי חזרה על הרגליים. הבעיה היא שלפעמים ההתפכחות היא רגעית והרגש גואה על ההגיון. תאחזי בכל מה שאת יכולה ותעזבי אותו ואת הנסיון לתקן משהו שאינו עובד. מנסיון שלי זה יגרור אותך יותר ויותר לדכאון עד שלא תדעי איך לצאת מזה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה לכם-

יעל
    14/02/2010

לאט לאט אני מתחילה להבין שכנראה אין ברירה וחייבים להיפרד כי זה לא משהו שעובד, פשוט. לא רגוע לי בבית, לא אהוב לי בבית. לא באופן שמספק אותי, לא כמו שחלמתי שיהיה לי. לא מספיק. ונמאס לי לחיות על הגדר. רוצה מישהו שבטוח בנו. שילך בשבילי באש ובמים. תוהה איך לא הגעתי לזה עדיין? מסביבי ככ הרבה זוגות מאושרים שנישאו. (איפה אני שוגה?)
    איך אני יכולה לצפות לכזאת אהבה בקשר שלנו במצבו כעת?
    בכל זאת נלך לפגישת ייעוץ . הוא קבע אותה אז אניח שזה סוג של רצינות.
    אבל , אני מתחילה לאט לאט להפנים שאני בלעדיו כבר. גם ככה אני עדיין אצל הוריי (וכן מתחילה להסתכל על דירות), ואנחנו מתקשרים ברמה סופר-מינימלית בגלל המצב הרגיש שלנו, ומבחנים שלו (לומד לתואר שני במחשבים\).
    צריכה את האומץ הזה, להסתכל למציאות בעיניים. להבין שאהבה זה לא מספיק, צריך גם בשלות,פשרנות והדדיות. זה קשה כי אני כל פעם צריכה להזכיר את זה לעצמי ברגעים של געגוע וזכרונות שצפים ודמעות שחונקות. הזמן הוא מרפא חלקי ביותר. ברור לי שכשאצא ממע' זו ואם (הלוואי) באמת יתמזל מזלי ואכיר בחור מקסים חדש שיענה על כל צרכיי ותהיה אהבה גדולה, רק אז (אולי) הלב קצת יתרפא.
    איך איך עושים את זה..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הזדהות

ליאורה
    15/02/2010

יעל יקרה,
    איך יוצרים איתך קשר בפרטי???...אני פשוט כל כך מזדהה איתך שזה מדהים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד שבוע ועוד שבוע.

יעל
    27/02/2010

אני אשמח לעיצה , אני על סף שבירת כלים (לא ברור לי איך לא עשיתי את זה עד עכשיו).
    שוקלת ברצינות לגשת אליו עכשיו ופשוט להיפרד.
    ההמשך שלנו הוא כזה : היינו בשתי פגישות ייעוץ שלא הביאו אותנו לשום מקום.
    היועצת אמרה לנו שהיא לא יודעת איך לעזור לנו ואין לה כרגע מאיתנו קצה חוט אז היא מבקשת להיפגש עם כל אחד בנפרד ומשם לראות. אבל זה כנראה לא יקרה. אנחנו עדיין לא נתנו לה תשובה. הוא מפקפק בייעוץ הזה ולא רוצה ללכת בשלב הזה. וכרגע אנחנו נמצאים במצב שבו אנחנו בקשר מאד חלקי, נפגשים לפעמים ואני לא יכולה לצפות ממנו לשום דבר. כאילו אנחנו בפגישות ראשונות של קשר.
    מאד מאד קשה לי עם זה. הוא אומר לי מפורשות (וזה ברור גם בלי שיגיד) שהוא לא יודע מה הוא רוצה. הוא מאד על הגדר בגלל כל ההיסטוריה שלנו (לא מסתדרים ,רבים,תקשורת לקויה וכו) וכרגע האלטרנטיבה היחידה מבחינתו זה להפגש למפגשים חיוביים ולראות משם מה יקרה.
    ואני? אני לא מסתדרת עם זה. איך אני אמורה לעבור ממי שהיה הכי קרוב אליי למישהו "לצאת" איתו? ? אני לא יכולה לבקש ממנו שום דבר, לסמוך עליו, לצפות ממנו למשהו. רמת הנתינה שלו היא כמעט אפסית. הוא כרגע עושה מה שנוח לו ומתאים לו ולשנינו (רק שבד"כ מה שמתאים לו מתאים גם לי אבל לא להיפך). הוא כבר לא החבר שלי. בתאוריה, אפילו מבחור שאני מתחילה לצאת איתו אני מצפה ליותר ממה שהוא נותן לי כרגע.!
    אז בשביל מה אני עוד פה אני תוהה? ? כזאת פתטית. בחיים שלי לא הגעתי למצב שהגעתי אליו כעת.
    אני חשבתי שמישהו מאיתנו צריך להוביל את ה"כן" בקשר, להיות חיובי, ומן הסתם זו צריכה להיות אני. בינתיים גם זה לא הולך לי , קשה לי להגיד לו ולי "כן", כאשר אני מקבלת כ"כ הרבה מסרים לא ברורים מהצד השני. כ"כ הרבה דחיות וספקות. אחרי "דייט" אחד שהיה נחמד, הוא אמר שהיה נחמד אבל הוסיף ואמר שמזה עדיין לא נדע שומדבר. הוא התקשר אליי יום כן יום לא השבוע ,וכמה פעמים שלח סמס. נכון ,אני לא יזמתי תקשורת. אני ככ פגועה מכל היחס הזה שמרגיש לי ר-ע עוד ליצור קשר מיוזמתי. ביום שישי הציע שניפגש השבת, אבל את ההזמנה שלי למסיבת פורים הערב הוא דחה. מסתבר שלמעני הוא לא ילך. (הוא לא אוהב את החג הזה). אני לתומי ציפיתי שכדי לקדם את זה הוא יעשה משהו בשבילי ,גם אם הוא לא "מת" על פורים (אף אחד לא ביקש שיתחפש, רק ללכת למסיבה יחד). הצעה אחרת שלי לעשות משהו ששנינו אוהבים הערב הוא גם דחה . הוא מעדיף להיות לבד אחרי עוד ריב (ההזמנה שלי ללכת למסיבה והציפייה שלי שיאתר היו מאד מוגזמות מבחינתו). .
    אז עוד ערב לבד ,וחסר לי הטוב שהיה לנו.
    אני מרגישה מטומטמת וחלשה. חושבת בראש מצד אחד שאני מוכרחה להפרד וזהו! ומצד שני יודעת שהוא היה מסיים את זה אם היה רוצה אז אם ככה יש עוד קצה חוט ואני רק צריכה לשמור על הקצה חוט הזה ולחזק אותו בדברים טובים. (לא כדוגמה של מסיבת הפורים הזו). להבין לעצמי בראש שכרגע אין באפשרותי לצפות ממנו לשומדבר ושלא זו הדרך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני ממש אשמח לשמוע דיעות

יעל
    27/02/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני ממש אשמח לשמוע דיעות

יעל
    27/02/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מדוע איני מקבלת תגובה ממנהלת הפורום

יעל
    01/03/2010

?
    אשמח לעו דיעה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו