מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- גירושי הורים בגיל מאוחראדם19/02/2010
שלום רב,
אני יודע שאולי השאלה קצת מוזרה אך נראה לי שכמו מיני רבים, בישרו לי על ההודעה בהפתעה.
אז ככה, אני בן 24 השתחררתי מצה"ל אחרי 5 שנים שבהם שנתיים שירות קבע בתור לוחם. השתחררתי השנה באוגוסט.
מאז ומתמיד הורי לא היו ביחסים הכי זוהרים שיש כנראה כמו כולם- לא תמיד הכל ורוד ותמיד יש עליות ומורדות בחיים ובעיקר בזוגיות. היו הרבה ריבים, צעקות וכעסים חוזרים ונשנים.
אנחנו ארבעה אחים במשפחה אחי הגדול עזב את הבית אחותי הצעירה ממני כרגע בצבא וישנו את האח הקטן אשר מרבה להסתבך ולא להקל על הורי- (ד"א האבא בן 52 והאמא בת 50). מעולם לא הייתי בקשר רציני אך עתה הגיע תורי ומצאתי את בחירת ליבי ואנחנו למעלה מ10 חודשים ביחד.
בשבוע האחרון נתבשרתי על ידי אימי כי היא החליטה סופית להתגרש מאבי. אני מאוד מבולבל ולא יודע כיצד להגיבל לנושא. אבי נהג מונית עצמאי אשר כל יום שעובר הוא עובד קשה יותר. אמא בעלת חנות בגדים יד שנייה שאבי בנה ושיפץ לה. אינני נוטה לצדד שום צד בקרב הורי אבי שנוטה לעתים קרובות להתעצבן ולצעוק על אימי, אך גם אימי נוטת לעיתים לקחת דברים שלא בפרופורציה. אימי התייתמה מהוריה בגיל מאוד צעיר.
אני יודע שהשאלות אומנם קצת מוזרות לבן אדם בגילי- אני מאוד אוהב את הורי ומאוד מאמין במוסד שנקרא משפחה ובכל מה שקשור למשפחה ואהבה בכלל- אני מאמין שניתן לפתור כל בעיה רק אם רוצים מספיק.
רציתי לשאול האם עליי לוותר על הנושא ולתת ל"גדולים" לפתור את הבעיות ביניהם? אני מרגיש שהעניין מאוד ייפגע בי אישית מעצם היותי אדם אמוציוני ורגיש.
מה עליי לעשות? לפנות לפסיכולוג? אני מרגיש שיש לי צורך לפנות לאיש מקצוע, האם כדאי?
תודה,
אדם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הורים מתגרשים
דליה שוורץ20/02/2010אדם שלום,
פרידה של הורים קשה בכל גיל מאחר ולרוב אנו תופסים את הורינו כ"חבילה" אחת שמספקת לנו סוג של ביטחון והרגשה של בית בטוח, וכשזה מתפרק אנו חשים תחושה של חוסר ביטחון וזה רגיל וטבעי.
הבחירה שלך לא לצדד בשום צד היא בחירה נכונה מאחר וזו מריבה שלהם והחלטה שלהם מתוך החלטה על הדרך בה הם ימשיכו את החיים שלהם. תן להם לפתור את הבעיות שלהם בעצמם בין אם זה בטיפול זוגי ובין אם זה בהחלטה סופית להפרד. לגביך, ראשית עליך להבין שההרגשה שלך ליגיטמית אך אם אתה מרגיש שאתה זקוק לאיש מקצוע כדי להרגיש בטח יותר אל בהסס ותפנה לקבלת יעוץ מקצועי. במקביל אל תשכח לרגע שמצאת לך את האישה שאתה אוהב ושים לב שלא תשליך את החששות שקשורים בהוריך על הקשר שלך עם אותה בחורה. שים אותה כשותפה לתחושות שלך כדי שתוכל להרגיש שהיא אכן חלק מהחיים שלך.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
מנדב את אשתי לזרים- כחלק מהנאה
ניסיון להיכנס להריון ופגיעה בזוגיות
מחיקת התכתבות בוואטסאפ של בת זוג עם חבר לעבודה
מנותקת כבר שנים לגמרי מהבעל וחוששת מביצוע הליכים
אני צריך תשובה לשאלה
מעוניינת בעצה, מחשבות על גירושין
השלכות בגידות בחיי הנישואין
בן הזוג בגד בי עם גרושתו
מרוסקת לאחר תהליך גירושין
ערוץ הבריאות
האם אתם סובלים מחרדות?