מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- למה בגידה זה אופי?תותי28/02/2010
מישהוא יכול להסביר לי למה בגידה או אדם בוגד זה אופי והסבירות שיעשה זאת כדרך חיים היא מאוד גבוהה, אני שומעת וקוראת פה סיפורים על אלו שבגדו שיקמו בנו שוב ושוב אחרי כמה זמן "נפלו" לאופי המפוקפק הזה..האם זה ניתן לשינוי? האם יש באמת זוגות במשבר אמון שעי" טיפול הצליחו לשקם? למה קשה לי להבין שאם היתה אישה שהיא מאהבת האדם הנשוי שהיתה אתו בגד בה בדיוק כמו שבגד באשתו החוקית....אני אשמח להסבר, תודה וחג שמח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר את הבנת את השאלה שלך? אני לא...
רואי01/03/2010נסי שוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכן הבנתי אני אשאל שוב
תותי01/03/2010כן רואי אני הבנתי לך אני ארשום יותר ברור טוב?
1) למה בגידה אדם בוגד זה אופי ואותו אדם ימשיך להתנהג כך בהזדמנות כזו או אחרת? למה כולם פה אומרים שמי שבוגד הוא בוגד בוגד ...ושאל לנו לבחור באותם בוגדניים בתור בני זוג? אם אספר שפגשתי אדם גרוש שבגידה שלו היתה הסיבה לגירושין מה עליי לעשות? לבחור בו בתור בנזוג ושותף לחיים? או שזו תהיה טעות חיי?
2) אדם שבגד באשתו החוקית התנהג בעצם למאהבת שלו בדיוק כמו לאשתו לא? לשתיהן הוא שיקר לא נשאר נאמן לאף אחת מהן אלא זיגזג בינהן שיחק במניפולציות וכו...לא ככה?
3) מה הסיבה שאדם שנתפס בבגידתו מצליח לא להתגרש אלא להמשיך לחיות בביתו עם אשתו כאילו כלום לא קרה? הוא עובד על אשתו? מורח אותה עד יעבור זעם? ואם כן מה זה אומר על הערך העצמי של אשתו ובכלל על אופייה? נמוך משהו ..לא?
אני אשמח לתשובות רואי...תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתותי
רואי01/03/2010אני משער שלבגידה יש פנים רבות וסיבות אינספור, החל מהטיעון הגנטי וכלה במורכבות של מערכת היחסים שלנו עם בנות ובני זוגנו. פעם בוגד תמיד בוגד היא אמירה כוללנית שאולי נכונה ואולי לא, המחקרים מדברים על כך שכ-50% עד 70% מהזוגות המחוייבים למערכת זוגית, בגדו, בוגדים או יבגדו והמחקר חוצה מגדרי מין, כך שאת יכולה להבין שבגידה יכולה להיכנס כפקטור משתנה קבוע כמעט בכל מערכת יחסים, כלומר הסיכוי שבן זוגך ינהל איזושהי מערכת מינית מחוץ לתחום המחוייבות האישית שלו כלפיך היא משהו כמו 50%. האם זה הופך אותו לטיפוס בוגדני? זה הופך אותו לחלק ממה שהרבה גברים אחרים עושים, וכך גם נשים. אבל תמיד יש סיכוי של 50% שזה לא יקרה. אני מאמין שלפעמים מערכת נסיבות כאלו או אחרות מביאות אנשים לבגוד בבני זוגם. ואני משער שיש גם את הטיפוסים הבוגדניים שיבגדו בכל אחת לא משנה מי היא ומה היא, אבל על טיבו של זה רק את יכולה לעמוד. בקשר לכך שנשים וגברים מחליטים בכל זאת לשקם מערכת יחסים לאחר גילוי בגידה, פה אני משער שמאד תלוי מי האנשים ומה יש ביניהם. אם המערכת שלהם דפוקה מהיסוד ואין אהבה והמאהבת או המאהב ממלאים את חלל הרגש שנוצר במערכת הקיימת, קשה מאד לגשר לאחר הגילוי, אבל בחלק מהפעמים אני משער שהסקס עם אדם אחר, היה רגע של התלהבות ואין בילתו, ובן או בת הזוג שבבית מוכנים לסלוח ולעבור הלאה, למען הילדים למען השקט הכלכלי ולפעמים גם יש שם אהבה שדלקה על אש קטנה והיה צריך משב רוח כדי להפיח חיים בלהבה... לפעמים... בכל מקרה לגופו של עניין, רק את יכולה לומר מיהו האדם אתו את מתכננת לחלוק את חייך ובכל מקרה שיהיה לך המון בהצלחה, כי איך שלא תסתכלי על העניין את נכנסת למיים סוערים ולא מובטח להגיע לאיזשהו חוף מבטחים אם קיים כזה דבר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז אחרי הכל
תותי01/03/2010אז אחרי הכל רואי אתה מסכם בכך שלא שווה אפילו לקחת את הסיכוי בבחירת אדם שכבר בגד פעם 1 כי משהו שם אצלו דפוק מהיסוד, מה ימנע ממנו לעשות זאת שוב? במיוחד אם אחרי גילוי הוא גם מצליח להישאר בחיים. הסטטיסטיקות גם מראות שאולי 10% מהזוגות הללו מצליחים לשקם באמת את המשבר הרוב לא עומדים בסבל הכרוך בכך ואם לא בחרו להתגרש אז זה מתפוצצ אחרי 20-30 שנה שהילדים כבר גדלו וכו...אני לא מדברת על אדם שמעד פעם 1 אלא על אדם שמשתמש גם בסמים קלים לטענתו שניהל 4-5 חודשים רומן ולא רצה לעזוב שום צד לא את אשתו ולא את המאהבת וידוע לי שעד שאותה מאהבת לא סגרה בפניו את הדלת הוא היה ממשיך ככה לדעתי כל החיים או עד שאשתו היתה תופסת אותו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז אחרי הכל
תותי01/03/2010אז אחרי הכל רואי אתה מסכם בכך שלא שווה אפילו לקחת את הסיכוי בבחירת אדם שכבר בגד פעם 1 כי משהו שם אצלו דפוק מהיסוד, מה ימנע ממנו לעשות זאת שוב? במיוחד אם אחרי גילוי הוא גם מצליח להישאר בחיים. הסטטיסטיקות גם מראות שאולי 10% מהזוגות הללו מצליחים לשקם באמת את המשבר הרוב לא עומדים בסבל הכרוך בכך ואם לא בחרו להתגרש אז זה מתפוצצ אחרי 20-30 שנה שהילדים כבר גדלו וכו...אני לא מדברת על אדם שמעד פעם 1 אלא על אדם שמשתמש גם בסמים קלים לטענתו שניהל 4-5 חודשים רומן ולא רצה לעזוב שום צד לא את אשתו ולא את המאהבת וידוע לי שעד שאותה מאהבת לא סגרה בפניו את הדלת הוא היה ממשיך ככה לדעתי כל החיים או עד שאשתו היתה תופסת אותו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתותי היקרה
רואי02/03/2010העובדה שהבחור משתמש בחשיש או גראס לא הופכת אותו ליותר אן פחות אמין, עפ"י הבנתי, העובדה שהוא בוגד (בגד) באשתו מספר פעמים הופכת את המצב ליותר מורכב. אני מבין שהמאהבת המדוברת היא את! אני משער שאת אדם מבוגר מספיק כדי להבין את עצמך ואת מצבך ולבצע החלטות שטובות לך. ואם טוב לך אתו, נצלי אותו וברגע שימאס לך לכי משם.
אני לא יודע מהיכן הסטטיסטיקה בנוגע ל-10% שמצליחים לשקם את מערכת היחסים שלהם לאחר בגידה ואולי היא נכונה, אבל מה זה נוגע אליך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרואי היקר
תותי02/03/2010תודה על התגובה..קודם כל לא אני היא האישה השנייה...למזלי, דבר שני היותו מסומם הופכת אותו לאדם חלש אופי ודפוק ומשם כל הבגידה בגידות או מה שזה לא יהיה לדבריך...נצלי אותו וזרקי אותו אז זהו, שלא רק שזו לא אני, אני בלחיים לא אנצל כך בנאדם אישית גם אם כולם יגידו לי את רווקה מה איכפת לך- יש לי קצת יותר מוסר ומצפון ולגביי ה %- אני סטודנטית (עבודה סוציאלית) לכן אני קצת חוקרת בנושא, זה הכל...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה בגידה זה אופי?
תמי אורן02/03/2010תותי שלום,
לבגידה סיבות רבות בחלקן אישיות מתוך צורך של האדם לדוגמה לקבל אישור תמידי מבן המין השני שהוא מושך ואטרקטיבי וללא קשר או קשור למה מקבל בזוגיות שלו לעיתים אין בכלל ולעיתים גם זה אינו מספקויש צורך אובססיבי לאישור. כמו כן מסיבות חברתיות נורמה מקובלת ולכן זמינה כפתרון למצבים שבהם יש קשיים זוגיים ואין מצבשאין בעיות זוגיות ובמקום למצוא פתרון פנימי נמצא פתרון חיצוני לעיתים זה מתוך הפחד לפרק את מסגרת הנישואין וממניעים אינטרסנטיים כמו חברתיים כלכליים וכו' ולכן הפתרון לאחוז במקל בשתי קצותיו ולהנות משני עולמות וכו' וכו'. סביר להניח שמי שבחר בעבר באופציה הזו יבחר בה גם בעתיד. האם טיפול זוגי עוזר ? במידה ושני בני הזוג מעוניינים בקשר ומבינים מהמשבר שיש הרבה מה להפסיד אם יפרדו ויש רצון יש מקום לשיקום אבל זו עבודה ועבודה קשה כי היא דורשת לפתוח הרבה נושאים כואבים קשים ודורש לשקם אמון שנפגע יש שזה מצליח ויש שזה נכשל .
בהצלחה
תמי אורן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבגידה=אופי
דני16/03/2010אישה-גבר בוגדניים אין מדובר באופי אלא בצורך!!! אף אחד/ת לא בוגד אם טוב לו וכיף לו ויש לו מה להפסיד....מנסיון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרט נמק בבקשה
רואי16/03/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
מנדב את אשתי לזרים- כחלק מהנאה
ניסיון להיכנס להריון ופגיעה בזוגיות
מחיקת התכתבות בוואטסאפ של בת זוג עם חבר לעבודה
מנותקת כבר שנים לגמרי מהבעל וחוששת מביצוע הליכים
אני צריך תשובה לשאלה
מעוניינת בעצה, מחשבות על גירושין
השלכות בגידות בחיי הנישואין
בן הזוג בגד בי עם גרושתו
מרוסקת לאחר תהליך גירושין
ערוץ הבריאות
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?