מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- משבר קשה... זקוקה לייעוץמיואשת17/03/2010
אני בת 30, נמצאת במערכת יחסים כ-10 שנים עם בן זוגי. לפני כשנתיים גיליתי שהוא בוגד בי עם אישה נשואה עם ילדים והכל מסביבי התרסק. לאחר תחנונים ארוכים שלו והבטחות שונות שהסיפור מאחוריו הסכמתי לחזור לקשר ולשים את המשבר מאחורינו. במשך מספר חודשים מערכת היחסים בינו לבינה לא נפסקה אולם הסתכמה בעיקר בטלפונים, הודעות SMS ומפגשים קצרים שכנראה לא ידעתי עליהם, עד שבעלה גילה את העניין והיא סיימה את הקשר מיוזמתה. הייתי מאוד מאוכזבת וגם אמרתי לבן זוגי שעצם העובדה שסיום הקשר לא היה מיוזמתו מעיקה עלי. היום, כשנה אחר כך, ואחרי תקופה "טובה" בה ניסינו לשקם את הקשר ואף החלטנו להביא ילד לעולם (אני בהריון בחודש חמישי) גיליתי שבחודשים האחרונים הוא מנהל רומן עם אישה נוספת, הפעם רווקה שמאוהבת בו. מצאתי מכתב אהבה שלה אליו בכיס ובו היא מתארת עד כמה היא מאושרת עם האהבה שלה עליו ויותר מכך עם זה שהוא אמר לה שהוא מאוהב בה.
מאז שדיברנו על הנושא כל השיחות שלנו הן ריב אחד גדול, בן זוגי משרת בצבא קבע ולא נמצא בבית כל השבוע מה שמגביר את החשדנות והמועקה. מצד אחד הוא ממשיך לטעון שרוצה להיות איתי , לגדל את הילד שלנו, ולשקם את מערכת היחסים ומצד שני לא מפסיק את הקשר איתה, ומעבר לכך - הוא עושה דברים שהוא יודע ש"יעבירו לי את המסר" שהיה איתה, למשל היום גיליתי בפירוט של כרטיס האשראי שלו תשלום לבית מלון ביום שאמר לי שהיה בפעילות מבצעית...
הוא לא מוכן ללכת לטיפול זוגי וטוען שכל הבעיה נובעת מהחשדנות והחטטנות שלי (מאז הבגידה הראשונה אני עוקבת מאוד אחרי חשבונות הדואר האלקטרוני, חשבונות הבנק וכו') ושאני חייבת להירגע ולהפסיק לריב איתו על הנושא הזה בכל שיחה שלנו ואז הכל יסתדר.
ממש לא יודעת מה לעשות.... אני לא מרגישה שאני יכולה לדבר על הנושא עם אף אחד מהבושה, תמיד היינו הזוג המושלם... ועכשיו בנוסף יש את כל חששות ההריון והלידה והאם בכלל זו לא הייתה טעות להביא את הילד, איך אסתדר לבד אם נחליט על פרידה וכו'. מדכאת אותי במיוחד המחשבה שהגעתי למצב שאמרתי לעצמי באחד הימים שבבגידה הראשונה לפחות זה היה עם אישה נשואה שלא רצתה לפרק את משפחתה ולסכן את מערכת היחסים שלנו ועכשיו הוא עם אישה שרק מחכה שניפרד והבהירה לו שתחכה כמה שנדרש...
מה עושים???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעצם ההודעה הזאת,
איל18/03/2010מתאימה לשרשור הקודם בנוגע לשאלה האם "פעם בוגד/ת ,תמיד בוגד/ת"?
זה מה שקורה, כשבמקום לחתוך חד וחלק ומהר, בפעם הראשונה, מטייחים ומחליקים, ומקשיבים לכל התירוצים והסיפורים של הבוגד/ת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמיואשת
מיכל פאטל18/03/2010שלום לך,
אכן המצב בו את מצויה מאד לא פשוט,ומבחינה רגשית ודאי שלא קל לך.בתאורך את מפרטת את מסכת הבגידות של בן זוגך, ופחות את מאפייני מערכת יחסיכם הכוללת.עם זאת, ניתן בהחלט להתרשם שיש לבן זוגך קושי עם מחוייבות ונאמנות.הוא מעוניין 'לאכול את כל העוגה ',אלא שזה לא ניתן.לאחר משבר האמון שנוצר עקב בגידתו עם האישה הנשואה, היתה הזדמנות לברר את הסיבות שהביאו לכך,האם זה בגלל שאין אתם כיצד לשתף האחד את השני בתיסכולים, אולי בכעסים ולהתווכח בצורה בונה?וכו' אך כנראה שזה לא נעשה, ולא נפתר משבר האמון, ולא די בכך אלא שלדברייך מעשה הבגידות נמשך....
לדעתי, עלייך להסביר לו שהזוגיות שלכם במשבר עמוק,וששיש לפנות לגורם מיקצועי חיצוני בכדי לנסות ולפתור אותו, כיוון שלכם אין את היכולות לעשות כן, ואין טעם להמשיך כאשר הבסיס רעוע.
במידה ועדיין יתמיד בסרובו, תישקלי את המשך הישארותך במערכת עימו.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנו מה עושים
רואי18/03/2010את באמת שואלת מה עושים או שאת משחקת אותה? התשובות פשוטות לחלוטין. אם זה פוגע בך שהוא נמצא עם נשים אחרות תלכי, ולא חשוב הריון לידה וכו'... כי טוב לא יצא לך מזה, או לחילופין אם את משלימה עם המצב, זה גם בסדר אבל תחיי את החיים בהנאה ולא בעצבים.. לא תקבלי דברים יותר פשוטים או יותר מורכבים. הבן אדם אינו מסתפק במערכת היחסים איתך, את ככל הנראה אינך מספקת אותו די צרכו אז הוא מוצא סיפוקים משלימים במקומות אחרים, חבל שהן מתאהבות בו.... זה ככל הנראה לא ישתנה אלא נראה כדפוס התנהגותי. אבל אולי זה בסדר לך שהוא מגיע הביתה שבע ולא מפריע את מנוחת "השכנה"
במילים פשוטות תפסיקי להתנהג כמו אדיוטית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
מנדב את אשתי לזרים- כחלק מהנאה
ניסיון להיכנס להריון ופגיעה בזוגיות
מחיקת התכתבות בוואטסאפ של בת זוג עם חבר לעבודה
מנותקת כבר שנים לגמרי מהבעל וחוששת מביצוע הליכים
אני צריך תשובה לשאלה
מעוניינת בעצה, מחשבות על גירושין
השלכות בגידות בחיי הנישואין
בן הזוג בגד בי עם גרושתו
מרוסקת לאחר תהליך גירושין
ערוץ הבריאות
האם אתם אובססיבים?