נשוי במערכת מפורקת

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• נשוי במערכת מפורקת
    אבי
    26/03/2010

אז ככה אני נשוי לאישה כבר 40 שנה אנו גרים בבית משותף אין ביני לבינה יחסי אישיות

אנו ישנים בחדרים ניפרדים וכמעת לא מדברים כל תשלומי הבית אני משלם מיסים ועד בית וכו כל אחזקת הבית .

לגבי אוכל כל אחד קונה את האוכל שלו בעצמו.

אני אדם מבוגר לא פעם חשבתי להיתגרש אבל לחיות לבד זה לא קל לא נוח לי צורת החיים הזאת אבל יש לי ביטחון שאם יקרה משהו היא תזעיק את הילדים .

שאלתי האם אני צריך לפרנס את אישתי למרות שהיא עובדת כמה פעמים בשבוע בעבודות

מיזדמנות ויש בבעלותה דירה שרשומה רק על שמה?

במידה והיא תובעת אותי האם עלי לשלם לה מזונות ?

האם אני יכול לחייב אותה לשלם חצי מהוצאות הבית ?

תודה וחג שמח

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    נשוי במערכת מפורקת

הוספת תגובה

• חיים משותפים בזוגיות מפורקת

דליה שוורץ
    26/03/2010

אבי שלום,
    השאלה שלך מורכבת משני חלקים ואני אתחיל דווקא עם החלק השני:
    השאלות שלך על המחוייבות שלך לפרנס אותה ומה קורה אם היא תובעת אותך, צריכות להיות מופנות לעורך דין או לפורום שנותן ייעוץ משפטי.

בחלק הראשון אתה מספר על חיים בדירה משותפת אך החיים הם נפרדים לחלוטין. אתה גם מספר שלא טוב לך בצורת החיים הזאת אך בכל זאת נשאר. לא סיפרת על טיב הקשר שלך עם הילדים והאם לדעתך יהיו איתך בקשר במקרה שתתגרש. אני חושבת שהפחד לעזוב את הבית נובע לא רק מהפחד שיקרה לך משהו אלה מהפחד להיות באמת לבד, כלומר לחזור לבית ריק ולהיות אחראי על תחזוקת הקשר עם הילדים. אני מציעה שתשאל את עצמך האם במצב היום אתה מרגיש שאתה לא לבד? האם היום החיים המשותפים ממלאים איזה צורך שלך? יכול להיות שתגלה שהחיים האלה רק גוזלים ממך את האנרגיות ולעומת זאת חיים לבד יתמלאו בכל מני עיסוקים אחרים. אולי במקום לקוות שיזעיקו את הילדים תוכל להיות איתם בקשר יומיומי ולבקר אותם יותר, אולי תוכל להזמין את הנכדים(לא כתכת אם יש נכדים) אליך או ללכת איתם לסרט לקניון או כל דבר אחר שירצו. החיים לבד יכולים להיות מלאים בדברים טובים זה תלוי רק בך ועד כמה אתה באמת רוצה להפסיק את החיים שלך במתכונת הנוכחית ולקחת אחריות על החיים שלך.

בהצלחה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו