מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- להילחם או לוותר?א.א06/04/2010
היי,
היה לי חבר 4 שנים, נפרדנו ביוזמתי, ולאחרונה החלטתי לחזור אליו, היתה לו חברה והוא נפרד ממנה וכביכול חזרנו להיות יחד ( כ4 חודשים) אבל ......
חברי נותר פגוע וכועס מאד מהפרידה, הוא לא מצליח לסלוח לי על הפרידה ולא מצליח להתקדם ולשכוח את העבר, דבר שמשפיע מאד עכשיו על היחסים שלנו. בשל הפרידה, הוא אטום רגשית, לטענתו "הוא אוהב אותי מאד אבל לא מסוגל להעניק ולפנק אותי כמו מלכה כפי שהיה פעם" מדי שבועיים -חודש הוא נתקף בבהלה, פחד, כעס, עלבון, האשמות והטחות כעס ומתרחק לשבוע....
הסברתי לו שפגעתי בו אבל הוא יהיה חייב לסלוח לי, שדבריו סותרים אחד את השני "אוהב אותך אבל ...."שעלינו לשקם את מערכת היחסים שלנו וזה דבר שלוקח זמן ועבודה קשה.
אני מאמינה לו שהוא אוהב אותי מאד, הרי לא היה מנסה לחזור אליי אחרי שככ פגעתי בו ולא היה נפרד מהחברה שלו בשבילי אבל הוא חסום כמו אגוז קשה פיצוח, בנה מסביבו חומה ....
יש לציין כי חברי רצה להתחתן מאד בעברנו אך אני זאת שקיבלתי רגליים קרות מהעניין...
אנחנו מדברים על מגורים יחד, אבל בכל פעם שזה הופך לקונקרטי ומוחשי הוא פתאום בורח, ומנסה למשוך את הזמן, עוד חודש חודשיים....הסברתי לו שזה הפתרון היחיד בשבילנו, כי ככה נוכל להיות לשקם, ניקח את הקשר צעד קדימה, ירגיש ככה תחושת בטחון, יציבות, שקט נפשי, האמון שלו בי יחזור....לטענתו, הצעד מוקדם מדיי. החלטתי להפסיק לדחוף ולשכנע אותו כי זה לא יעזור.
אני חיה בחרדה מתמדת שמא הוא שוב יתבלבל, יפחד, יקבל רגליים קרות להיות איתי ושוב יברח ויעלם למס' שבועות שוב כיע הפעם החלטתי שזהו הנסיון הסופי האחרון.
חשוב לי לי לציין, כי שאנחנו יחד הכימיה טובה, הבעיה העיקרית היא שאנחנו לא יחד אז מתעוריים בו כל הפחדים,הכעסים,הרגשות המעורבים,ההתלבטויות. לאחר ששוחחתי עם חבריו, אחיותיו, הם אינם מבינים אותו, הרי הוא החליט לחזור, את הצעד המשמעותי הוא עשה אז מדוע הוא לא הולך על כל הקופה ועדיין מתנהג מוזר,מרוחק, מתגונן, כועס,..?
לדעתך,האם הוא יסלח לי אי פעם על שנפרדתי ממנו ??? האם אני אצליח לשבור את החומה לליבו?
האם המצב ישתנה או שעליי לוותר???
בתודה רבה מראש,
:)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר להלחם או לוותר א.א.
תמי אורן06/04/2010א.א. שלום,
להערכתי אבן הבוחן לגבי רצינות הכוונות מצוייה לא רק אצל חברך אלא גם אצלך. במידה ותצליחי לשרוד את פחדיו יותר ויותר יראה שכוונותייך רציניות. אפשר להבין שכרגע מגונן על עצמו באמצעות ריחוק שמא יפגע שוב. כמי שנכווה מרותחין ישמר מצוננין. עלייך להיות סבלנית וסובלנית לתהליך, לגלות אמפתיה לקושי שלו ולברר איתו מה יעזור לו לשקם את האמון בך. צריך גם לקחת בחשבון שהמרחק והיחסים החדשים עוררו גם אצלו שאלות לגבי הקשר שלכם וצריך לתת לו גם את הלגיטימציה לכך.כמו כן חשוב שתבחני את מה החזיר אותך לקשר היתכן שהיותו בקשר חדש? שאלה כזו עשוייה להתעורר גם אצלו. עליכם לעבוד בצוותא על שיקום האמון בך ובעיקר לדבר בפתיחות על הדברים.
בהצלחה
תמי אורן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלהילחם או לוותר?
א.א06/04/2010ראשית, תודה על התשובה !
עליי לציין כי אני מנסה להחזיר אותו אליי כבר חצי שנה ....בדומה לתשובתך, בכל פעם שחברי קיבל רגליים קרות או התבלבל שוב ניסיתי לחזק את הבטחון, להילחם, לא לוותר, להסביר, לשכנע, להאבק....כביכול זהו הניסיון השלישי, כמעט חודש ימים הכל ורוד ובדיוק עכשיו אני מתחילה לחשוש שמא שוב יגיע הבלבול, שוב יוצף בכעס רב, בפחד ושוב יקבל רגליים קרות ויברח.
אני מפחדת שהוא יבין שהוא אוהב אותי ורוצה להיות איתי אבל המשקעים כבדים והוא לא מסוגל להתגבר....
מה עליי לעשות? האם הוא יתגבר ויסלח לי?
ודבר נוסף, כפי שציינתי לטענתו הוא אוהב אותי אבל לא מסוגל להעניק לי, לתת מעצמו, לא מרגיש צורך להתקשר ולהיות איתי כל הזמן.... אני מבינה שזה אומר שהוא לא שלם בהחלטה שלו להיות איתי
איך אני יכולה לפתור זאת ?לגרום לו לרצות להתקשר ולהיות איתי כל הזמן???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
מנדב את אשתי לזרים- כחלק מהנאה
ניסיון להיכנס להריון ופגיעה בזוגיות
מחיקת התכתבות בוואטסאפ של בת זוג עם חבר לעבודה
מנותקת כבר שנים לגמרי מהבעל וחוששת מביצוע הליכים
אני צריך תשובה לשאלה
מעוניינת בעצה, מחשבות על גירושין
השלכות בגידות בחיי הנישואין
בן הזוג בגד בי עם גרושתו
מרוסקת לאחר תהליך גירושין
ערוץ הבריאות
האם אתם קמצנים?