רגע לפני החלטה סופית על גרושין....

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• רגע לפני החלטה סופית על גרושין....
    דני ישראל
    11/04/2010

מעל 20 שנה נשוי , אב ל-2 בוגר ונערה מתבגרת, לפני כמה שנים בגדתי בזוגתי, הודתי בבגידה , נכנסנו לטיפול זוגי שנפסק, כנראה מוקדם מדיי, מאז אני מרגיש כל השנים שאני חייב לכפר על מעשיי ולהעניק את כל אהבתי לזוגתי, לאורך כל השנים הערתי שהמצב לא משתפר ביננו ואני מרגיש שחזרנו לנקודת ההתחלה. לפני כשנה, החלטתי שאין לי כוח נפשי יותר להשקיע בזוגיות, זוגתי כועסת מאוד ומאיימת שאני לא נמצא עבורה ועבור המשפחה, אני הרגשתי תשוש נפשית. לפני כחודש הודעתי שאני רוצה לסיים את הקשר ולהתגרש. מרגע שהודעתי זוגתי הבינה פתאום שאני רציני ומנסה להחזיר את הגלגל לאחור, הילדים חשים שקורה משהו, הבן הגדול ידע על הבגידה ומטיף לי על הרצון להתגרש..איך אני מעז... (זוגתי שתפה אותו כי היה לה קשה לשמור בבטן)
    אני במצוקה ומחפש כיוון.... לא רוצה להרוס את הקשר עם ילדיי, אוהב ורוצה להיות עימם בקשר מאוד הדוק, חושש שגרושין יביאו לאובדן הקשר, חשש מנקמנות שלהם על מה שאני עושה...הורס משפחה.
    זוגתי אוהבת אותי, מצהירה על כך כל הזמן ולא רוצה לפרק את המשפחה ורוצה שנעבוד על הזוגיות שוב עם ייעוץ מקצועי, בטוחה שיש לי מאהבת הרבה זמן שמפריע לי לגבש החלטה להשאר איתה
    אני מרגיש שאני במלכוד 22: לא מרגיש אהבה לזוגתי, אמרתי מילים מאוד קשות עליה ועל הקשר ביננו, שהיא לא תוכל לשכוח לעולם ותנטור לי בכל משבר עתידי, לא בטוח שטיפול יכול לסייע יותר
    איך להמשיך?
    לפעול לפי הלב....להתגרש ולהתמודד עם הכעסים של זוגתי וילדיי?
    מה מרכיב הילדים בהחלטה שלי? למה הוא כל כך מכאיב ומקשה עליי?
    שאני מביט לעתיד, ילדיי יהיהו מחוץ לבית, לא רואה אושר בבית, האם נכון להקריב את החופש שלי והאפשרות לבניית אושר עתידי על כס "שלמות המשפחה בכל מחיר"

בכואב...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• רגע לפני החלטה סופית על גרושין

דליה שוורץ
    11/04/2010

דני ישראל שלום,
    אני שומעת המון חשש ובלבול ממה שקורה לך בשלב הזה בחיים והייתי רוצה שננסה לעשות קתצת סדר.
    נסה להגיד לעצמך ממה אתה פוחד האם מניתוק הקשר עם הילדים. האם העובדה שתשאר לבד בלי בת זוג? אולי יש סיבה אחרת או נספת לפחד שלך?
    נסה להגדיר לעצמך מה אתה בעצםך רוצה שיקרה האם אתה כן רוצה לנסות לשקם את הקשר או שאתה פשוט רוצה לסיים אותו כי זה מה שיהיה הטוב ביותר עבורך?
    לפני שתתן לעצמך את התשבות לא תוכל להתקדם עם ההחלטות.\
    הילדים שלך גדולים ולכן ניתן לקיים איתם שיחה כנה שמהותה מה אתה מרגיש וממה את חושש.
    הסבר להם שמה שקורה בינך לבין אמא שלהם אין לו שום קשר אליהם ואהבתך אליהם עומדת בפני עצמה. אני שומעת את רגשות האשמה שלך דרך מה שכתבת ואתה צריך להבין שרגשות אשמה תפקידם לעכב אותך בקבלת ההחלטה ולהוביל אותך לחלטה שגויה. שב עם עצמך ותחליט מה אתה באמת רוצה ומה אתה חושב שבאמת יעשה לך טוב. אם תגיע למסקנה שפירדה היא הדבר הנכון, אז תתחיל בביצוע ההחלטה כי אחרת כל חייך יהיו מלאי תסכול, אם החלטת שיעוץ זוגי זה מה שנכון לכם אז תתחיל בתהליך של ייעוץ כדי לקדם את הזוגיות שלכם למקום טוב יותר. להשאר במצב שלכם כמוש הוא כרגע לא יוביל אף אחד מכם לשום מקום.\\

אשמח לסייע באופן אישי,

דליה שוורץ - יועצת זוגית ואישית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מעריך את התגובה המהירה

דני ישראל
    13/04/2010

דליה מעריך מאוד את ההתייחסות העיניינית, הייתי מעט סקפטי אם אקבל תשובה שיכולה לסייע לי לקבל החלטה. הערת והארת כמה נקודות מאוד חשובות שלקחתי אותם לתשומת ליבי.
    החלטתי לאור הדברים שהעלת ומחשבות שלי כי כך לא ניתן להמשיך בקשר עם זוגתי ועדיף לסיים כל עוד אנו מרגישים צעירים ונראים טוב, כל אחד ילך לדרכו, נתמודד עם הכאב והחור העצום שיהיה לכל אחד מאיתנו, אך החיים מחייכים, כל אחד מאיתנו ימצא את האושר, והילדים המשותפים תמיד יהיו הכי יקרים בעולם.
    מודה שוב, עזרת לי באופן אישי מאוד !

כבר לא כל כך כואב, מאושש, מחוזק ומאמין בעצמי ובמה שאני יכול להעניק

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו