הורים שחיים ביחד אך בנפרד

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הורים שחיים ביחד אך בנפרד
    עדי
    26/04/2010

הורי צעירים יחסית ולהם 2 ילדים, אחד מהם עדיין בבית הספר. מאז שאני זוכרת את עצמי הורי לא דיברו ביניהם. שניהם בעלי קריירות ומשרות טובות, והמצב הכלכלי ממוצע ומעלה.
    כאשר דיברתי עם אימי לפני כחצי שנה על המצב בינה לבין אבי (לראשונה) זו אמרה כי לא היה דבר חריג בינהם, אלא שעם השנים התגלו פערים תפיסתיים בלתי ניתנים לגישור.
    אמי רוצה לעזוב את הבית, היא כבר שוחחה עם אבי על זה וסיפרה לי על כך. היא חושבת להודיע לאחי מספר ימים לפני..
    מה ההמלצות לגבי התמודדות עם ילדים? האם באמת כדאי לספר יומיים לפני ולא לתת לסיפור "לשקוע"? הוא לא דיבר מעולם עם אמי על מערכת היחסים הזו..
    אני גרה מחוץ לבית, ובעלת מסגרת, כך שלי צורם מאוד הכאב שהורי הולכים לחוות, פחות מהכאב שלי.. מה ממולץ לעשות עם אחי?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הורים שחיים ביחד אך בנפרד

הוספת תגובה

• הורים שחיים ביחד אך בנפרד

מיכל פאטל
    27/04/2010

שלום ך רונה,

נראה שאת דואגת לכולם חוץ מאשר לעצמך....
    לשאלתך, אין זה מפתיע שאמך רוצה לספר לאחיך באופן כזה, הרי מתןך תאורך הקצר ניתן להתרשם שדפוסי התיקשורת , השיתוף ,הפתיחות- לא איפיינו את סיגנון השיח בבית בו את גדלת.
    עם זאת, אני בהחלט מסכימה עימך, אין זה נכון להפיל על אחיך הודעה כזו דרמטית בטווח זמן כה קצר. צריך לעכל , לשוחח על כך.ישנם תהליכים רגשיים לא פשוטים שכל הנוגעים בדבר יחוו, ויש לתת לכך זמן.שאם לא כן, המשבר שמימילא כרוך בפרידה ,יהיה קשה ומורכב יותר.
    כיוון שכפי הנראה הורייך חסרים כלים להתמודדות בזמן משבר, המליצי להם/לאימך לפנות להתייעצות עם גורם מיקצועי כגון יועצת זוגית/מישפחתית.

בהצלחה!
    מיכל פאטל.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו