מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שלום בני.סלעית04/05/2010
מתוך עיון בהודעות שונות בפורום ומתוך תגובתך להודעתי, אני מרגישה שאוכל להיעזר בך, אף שלא הוסמכת כבעל מקצוע בייעוץ. לפני כשבוע כתבתי על חשד להתהוות קשר של בעלי עם עובדת, השולחת לו SMSים רבים, על "עבודה רבה" ובילוי שעות ממושכות בעבודה (גם דרך מחשב נייד בבית עד השעות הקטנות של הלילה), התעסקות במראה חיצוני, היצמדות לנייד, תוך התרחקות והתחמקות שיטתית ממני וממטלות הבית והילדים. אתה הצעת לי לגשת לייעוץ זוגי. מה אני אמורה לעשות אם בעלי מתנגד לכך בתוקף וטוען כי אין לו שום בעיה והכל בראש שלי, הוא פשוט טרוד ועסוק בעבודה ועליי להבין ולקבל זאת? איני יכולה להתחיל ייעוץ לבד, מכיוון שאני מטפלת בתינוקת שאך נולדה, וגם אם אצליח ללכת, הוא לא יסכים להצטרף בהמשך. יתרה מכך, ניסיתי אני לדבר עמו לא מתוך שיפוט, כפי שהצעת, אלא להבהיר לו כי אני רוצה בטובת הקשר והזוגיות, אך הוא כאילו עוטה גלימה או שריון ומתנער מכל שיחת עומק של "יחסינו לאן". אני מרגישה שאיני מצליחה להגיע אליו בשום דרך. אני פונה אליו בדרכי נועם ומקבלת בתמורה- תגובות קרירות והפניית גב. מה עליי לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סלעית ---
בני04/05/2010כדי להשיג את הדבר הטוב ביותר בשבילנו, שזה שיהיה לנו טוב ! חייבים לפעמים להתאמץ,
אז קודם כל מזל טוב והרבה נחת מהילד,
ההנחה שהוא לא יצטרף לייעוץ שגויה, ובטח שא"א לצפות זאת מראש, כלומר עלייך לעשות צעד אחד קדימה מתוך אחריות שלך לזוגיות שלכם,
הדרך הקלה והזולה ביותר היא לגשת לאיש מקצוע לבד, וללבן שם את העיניינים, מניסיון זה עובד לטובה ב- 99% מהמקרים,
את אמורה לקבל שם כלים להתמודד א. עם המחשבות והחששות, ב. לקבל עוצמה פנימית שתעזור לך בהמשך, ג. לתקשר נכון,כמה כללים נחמדים שיכולים להפוך את הקערה על פיה, ד. איך לרתום אותו לתוך התהליך, והכל בכיף ובתחושה של שיפור החיים בכללי,
כשאת מחפשת ייעוץ תגדירי את הנקודות האלו כדי לא לבזבז זמן,
דרך אגב זה נראה שהשתלטתי על הפורומים כאן, אבל אני עושה זאת מתוך תחושת שליחות, ומייעץ קבוע בכמה פורומים יותר מ 5 שנים, (ייתכן שזה סוג של התמכרות אבל לפחות לא מזיק ואפי' מועיל חחח )
ב ה צ ל ח ה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלבני- תודה.
סלעית04/05/2010תודה על התגובה המהירה, אנסה אולי באמת לפנות בעצמי עם רשימת המכולת שהכנת עבורי.
ולא, איני חושבת שהשתלטת על הפורום, אלא שמתוך התבוננות וקריאת תגובות שונות בפורום, (אליו הצטרפתי רק בשבוע האחרון), איתרתי את תגובותיך וסיווגתי אותן כחכמות ושקולות, דברים שהייתי מציעה לאחרים אילו לא הייתי נמצאת בסערת רגשות ובמשבר כזה בעצמי, בייחוד אחרי לידה שלישית, כשכל ההורמונים עדיין משתוללים.
מה שבאמת הייתי רוצה להשיג זה אכן הפיכת הקערה על פיה. מעולם בעלי לא קינא לי או הרגיש מאוים, וניחן באדישות וחוסר יוזמה בכל מה שקשור לטיפוח הזוגיות. אני תמיד הייתי זו שמחזרת, קונה, כותבת, מפרגנת ומשקיעה... עזבתי מקום עבודה יוקרתי (איני רוצה לחשוף את המקצוע שלי) למען המשפחה והילדים, ו"הורדתי הילוך", הרבה מאד "בזכותו", שכן הפריעו לו המשמרות הרבות. (אציין כי מעבר להישגים מקצועיים ולימודיים, אני בהחלט נאה ויש לי מה להציע), אך כעת לא רק שאני מרגישה שאיבדתי חלק מהזהות שלי, אלא שאני גם אחרי לידה, עם כל המשתמע מכך, די מדוכדכת ובנוסף מוזנחת (!!!) ע"י בעלי. אני אוהבת אותו באמת על אף היחס, או חוסר היחס ואיני רוצה לפרק את החבילה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
מנדב את אשתי לזרים- כחלק מהנאה
ניסיון להיכנס להריון ופגיעה בזוגיות
מחיקת התכתבות בוואטסאפ של בת זוג עם חבר לעבודה
מנותקת כבר שנים לגמרי מהבעל וחוששת מביצוע הליכים
אני צריך תשובה לשאלה
מעוניינת בעצה, מחשבות על גירושין
השלכות בגידות בחיי הנישואין
בן הזוג בגד בי עם גרושתו
מרוסקת לאחר תהליך גירושין
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?