כבר לא יודע מה לעשות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כבר לא יודע מה לעשות
    דוד
    10/05/2010

אני צריך עזרה מאחר וכבר איני יודע מה לעשות, אשתי ואני נשואים כבר שנתיים, לפני החתונה הזוגיות בינינו הייתה בעננים, היה כבוד הדדי ואהבה אינסופית, לצערי מיום החתונה הדברים נראו אחרת, אשתי לא מסוגלת לקבל מצב הנוגד את השקפת עולמה, אינה מכבדת את דיעותיי, היחסים האינטימיים בנינו גרועים לגמרי, אשתי סגורה בטבעה, היא לא מחמיאה כמעט דבר שנורא חסר לי, והיא מקפידה שהיחסים בנינו יתקיימו בחושך מוחלט, אנחנו רבים בלי סוף ולצערי לאחרונה זה הגיע לפסים אלימים,, ניסיתי לשכנע את אשתי אינספור פעמים בדבר הצורך הדחוף ללכת לטיפול זוגי ללא הצלחה,לדעתי היא פיתחה מנגנון התגוננות חזק ביותר שמקורו בעברה המונע ממנה מסוגלות לשמוע ביקורת המופנית כלפיה היא טוענת שהיא לא צריכה עזרה ושהיא לא מוכנה לקבל את העניין שאהיה מוכן לקבל מיועץ את דעתו רק משום היותו יועץ בעוד היא אומרת לדעתה את אותם דברים אותם יגיד, ניסיתי לפנות לטיפול לבד אך זה לא ממש הצליח כשאני היחיד בבית שהתאמץ ע"מ למנוע חיכוכים, חשוב לציין, מיום החתונה נתתי לאשתי כל מה שהיא רצתה, אני משתדל להיות קשוב וער לצרכיה בתקווה שזה יעזור, אני באמת אוהב אותה אהבת נפש עמוקה ולכן קשה לי עם זה, רציתי לשאול, מתי אני אמור לדעת שזה נגמר ועליי להתגרש, שכן זהו מצב בלתי נסבל בשביל שנינו והייתי רוצה לראות את חיי באור שונה לגמרי, לדעתי ניסיתי הכל, יש לה בעיה שאינה מוכנה לבוא לייעוץ ולדעתי ולצערי אין לאן להתקדם בלי זה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כבר לא יודע מה לעשות

הוספת תגובה

• כבר לא יודע מה לעשות

מיכל פאטל
    11/05/2010

שלום דוד,

מתןך דבריך אני מרגישה את הרצון הכן שלך שדברים ישתנו, את מאמציך וניסיונותיך.עם זאת,אני מתרשמת שדי מהר 'הרמת ידיים' ואמרת נואש מהזוגיות.אתם כזוג עברתם את מה שמכונה שלב 'ירח הדבש' ביחסים, וכעת אתם בשלב ב' שלב 'מאבק הכוחות' ולשם התמודדות יש צורך בהרבה סבלנות, אורך רוח ורכישת כלים.א. כשאחד מבני הזוג מחליט (כמוך) לעשות שינוי -חשוב שיעשה זאת ללא התנייה שבן הזוג יבצע גם הוא מיד.על ציר הזמן, בן הזוג נרתם גם הוא .ב. אין לימושג כמה זמן החזקת /המשכת בטיפול הפרטני- אך יש במהלכו לרכוש כלים לתקשורת והבעה, אמפטיה וכו', ולעשות שינוי, אשר בהמשך יסחוף את בן /בת הזוג, אשר תגיב לשינוי שחל בך. זה לוקח זמן...
    ג.לעיתים לא מספיקים רק כוונות, יש לעשות פעןלות בגישה שונה, בהתנהלות אחרת- תבדוק זאת.
    ד.תבדוק מהו חלקך במצב שנוצר ביניכם. לכל אחד יש חלק בדינמיקה הזוגית.

בהצלחה!
    מיכל פאטל.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מיכל וכל השאר

דוד
    11/05/2010

ראשית כל, תודה כנה ואמיתית על תגובותיכם, מיכל, רציתי להדגיש, אני באמת עשיתי הכל מהכל, הבעיה היא שאני חי עם אשה סגורה ומסוגרת, בלי כל נכונות לשנות את המצב עקב כך, גם מבחינת חברות, אתם צריכים להבין, היא לא ככל הנשים, כמעט ואין לה חברות, מבחינתה אין צורך בדבר כזה, היא חייה בהתגוננות מתמדת וזה בא לידי ביטוי בדברים הכי שוליים, הביטוי "לא מאמינה לאף אחד"!!!תופס אצלה חלק מרכזי בחיים, לדוגמא אם אנחנו מתווכחים אפילו לא בצורה קולנית, היא ממהרת ישר לסגור את החלונות כדי שלא ישמעו חס ושלום, אם נדבר על עניינים של כסף היא גם תמהר לאותו מעשה, היא ממש כועסת על כך שבחרתי ללכת לטיפול, בגלל הבעיה שלנו כפי שציינתי גם היחסים האינטימיים ברצפה כי היא לא מסוגלת להיפתח, כמעט אין כאלה וגם כשיש יש לי את התחושה שהיא עושה זאת רק ע"מ לרצות אותי, יש מצבים שלא היינו יחד גם שלושה וארבעה חודשים, תודה על תגובותיכם...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תנענע את אותה---

בני
    11/05/2010

אל תמשיך לחיות כך, אתה חוטא לנשמתך, אלא אם אתה גורו שבא לעולם ע"מ לסבול,,,
    דווקא מתאים לי לחיות כך, אבל תן לי עוד איזה 40 שנה ואני איתך בעניין,,,
    אבל היום בגיל כזה ? למה מה קרה ? מה לא ככה ?
    כפי שציינתי בהודע הקודמת, כך אותה למקום בודד ביער שאף אחד לא שומע ולא צריך לסגור חלונות, ושקף לה את החיים איתה, ותנסה בכל הכוחות שלך להראות לה איך היא נראיתף ושתנסה להיכנס לראש שלך ולהבין מה עובר עליך,
    עוזר מה טוב, לא עוזר,,, לך לדרך חדשה, בשביל זה המציאו את הגירושין, היה גאון זה שייסד את זה, לא ככה ?
    בהצלחה בכל דרך שתבחר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המקל והגזר במקום הנכון---

בני
    11/05/2010

אני מבין ומשוכנע ממך שנסית הכל כדי להציל את נישואך, קבל לפחות ממני "כל הכבוד" !
    קשה לתת לך מכאן עצה הוגנת, אבל ננסה לנתח ביחד את המצב,
    ואני מצטט מדבריך-
    מיום החתונה נתתי לאשתי כל מה שהיא רצתה, אני משתדל להיות קשוב וער לצרכיה בתקווה שזה יעזור,,, אתה משתדל לרצות אותה מאז ועד היום, נו,,, זה הצליח ?
    תחנוניך לייעוץ הואילו ?
    ועוד-
    שכן זהו מצב בלתי נסבל בשביל שנינו,,,
    אולי היא ניהנת לראות אותך מתאמץ ומזיע ? מאיפה אתה יודע שזה בלתי נסבל בשבילה ?
    ----
    בטוח שאני טועה אבל אולי לא, תגיד אתם או אחד מכם היה פעם דתי /חרדי ?
    מה זה יחסים בחושך ? היא מסתירה משהו ? לא נוח לה עם הגוף שלה ?
    מהי השקפת עולמה ?
    ----
    טוב עשית שהלכת לייעוץ לבדך, כך גם אני הייתי עושה, אבל את חייב להתאזר בסבלנות, מה גם שזה שאתה מעוניין בשינוי, זה עדיין לא מחייב אותה ללכת בכיוון הזה,
    אז מה עושים ?
    תמשיך ביעוץ לבדך, ותביא אותה למצב שהיא תתחנן להשתתף בו, איך ?
    ע"י שהיא תראה שאתה עושה צעדים למען חיזוק העצמאות והפנימיות שלך, לא מתוך רצון לשנות את העולם או השקפת עולמם של אחרים, אלא כשינוי פנימי עמוק שבו מקבלים את השונה והאחר ולומדים לאהוב אותו דווקא מחסרונותיו,
    ----
    האם ניהלתם שיחה על האפשרות של גירושין ?
    תנסה להראות לה ברשת או שתדברו עם גרושים, במה זה כרוך,,,
    ----
    יש לי זוג חברים קרובים שהתגרשו בשבוע שעבר בגלל דברים קשים בהחלט שלדעתם ולדעת כל הסביבה היו חייבים להתגרש, הם גרים כל אחד בנפרד 2 דקות ממני, ככה יצא,
    לפני כמה דקות חזרתי מהליכה יומית עם אשתי, ופגשנו בחבר הולך עם בנו + כלוב תוכים ביד, והוא אומר לי, אין לי אשה,אין לי חברים, אני גר כמו מצורע בלי כלום, הלך הכסף, הלכה הדירה, בקושי נשארתי עם התוכים, אבל אין לי מקום אז חילקתי 2 פה ו-2 שם,
    תסביר או שתשלח מישהו מהמשפחה שלה שיפתח לה את העיניים, ייעוץ הכי יקר עולה 3000 ש"ח ובמילים שלושת אלפים שקלים חדשים, אבל הרפתקאת הגירושים עולה, חצי מיליון שקל, ובמספרים 500.000 אלף ש"ח,
    לא יודע מה אצלכם אבל אצלי זה שיקול---
    ב ה צ ל ח ה
    ב ה צ ל ח ה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו