איך מספרים לילדים?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• איך מספרים לילדים?
    גל
    21/05/2010

אני נשואה 11 שנים ויש לי שני ילדים, בני 9 ושש וחצי. לפני שנה קיבלתי הודעת SMS שלא הייתה מיועדת לי ומתוכנה היה ברור כי בעלי מקיים איזו שהיא מערכת יחסים עם בחורה אחרת. היה עימות, היה ניסיון לשקם, אפילו הלכנו לטיפול וייעוץ אך הפסקנו אחרי כמה מפגשים. כל השנה האחרונה היו עימותים וויכוחים על העובדה החדשה שהוצבה בפני כי בעלי רוצה לצאת לבד עם חברים והדבר לא מקובל עלי כלל. ברור לי ואינני תמימה מה קורה בעצם. הוא כמובן מכחיש. אך עצם העובדה שאין הוא משתף בפרטים וחוזר בשעה שש בבוקר לא מותירה לי אלא להמשיך לא להאמין לו. כאשר היה המשבר אמון הראשון הוא ניסה בכל כוחו להשיב את החיים למסלולם, היה לי ברור ששנינו מבוהלים ולכן גם הסכמתי לכל דבר כדי להשיב את הידוע והמוכר למסלול. ציפיתי שאחרי הטעות הוא יתהנג בשקיפות וישתף, אך הוא המשיך לצאת לבד ואף בתדירות גבוהה יותר. ויכוחים ומריבות הביאו אותנו למצב שבסופו של דבר הוא אמר שהוא לא אוהב יותר. שאין אהבה. נפגעתי והתאכזבתי עד עמקי נשמתי, שכן הכל - עשיתי למען הבית ולמענו. עכשיו אנחנו לפני מעשה. רוצים וצריכים להפרד. לא ממש יודעים מה לעשות מול הילדים. איך מספרים, מה אומרים, מה צריך להגיד וכיצד. היש דרך נכונה? היש אפשרות למנוע פגיעה כואבת בנפשם הרכה? הילדים רגישים נורא ואין לי מושג כיצד להגיד בפרט שאני עצמי מרגישה עדיין פחד וחוסר וודאות. אשמח לקבל מידע כיצד לעזור לילדים. מה לומר להם ואיך. חשוב לי להבהיר שאני מרגישה פחד לעמוד מולם.
    באחד המקרים בהם התווכתי עם בעלי בטלפון ביתי שמעה ואמרה שהיא תתאבד אם נתגרש. דבר ששבר את ליבי והפחיד אותי מאוד. היא רק בת 9 ולהגיד משפט כזה - נשמע הזוי. איך בכלל היא העלתה אותו בדעתה...
    אני מבקשת עזרה.
    אשמח לתשובה בדחיפות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    איך מספרים לילדים?

הוספת תגובה

• יקירתי

רון
    21/05/2010

כפי שאת מבינה ואני מבין אישך בוגד בך על ימין ועל שמאל זה כל כך שקוף מבתיאור שנתת
    לגבי ביתך.....לא נשארים במסגרת המשפחתית בכל מחיר, גשי איתה לפסיכולוג מתאים במגמה שיכין אותה לבאות, אל תתני לאישך לנוח על זרי הדפנה ולהתענג עם נשים אחרות תוך כדי מוסד נישואין איתך !!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אין לי אומץ

גל
    21/05/2010

לגבי בעלי, ברור שאין לי שום צל של ספק במה שקורה סביבי... היחסים התדרדרו והגעתו לקיצם. יחד עם זאת הכל מלווה בתחושה של אבל קשה, יש לי הרגשה של כאב תמידי. ברור לי מה עלי לעשות ומעבר לכך אני די בטוחה שאהיה מאושרת בסופו של דבר מחוץ למסגרת איתו. הוא לא היה תומך ומפרגן בשנה האחרונה, רק העיק וגרם לי לחוסר בטחון. הבת שלי חכמה מאוד ואין לי ספק שיהיו לה שאלות. משום מה אין לי אומץ לפתוח את הפה, להיות זאת שתקח ממנה את הבית החם עם שני הורים כפי שהיה עד היום. גם לבן שלי לא יהיה קל במיוחד שהוא קשור מאוד לאבא שלו. כאבא הוא נפלא, כבעל - פחות...
    תודה על העצות, עודדת אותי במס' שורות בודדות....
    (לאיזה מצב הגעתי... אני שואלת את עצמי?!?....)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• את צודקת 100%

מיכל
    22/05/2010

הנפגעים האמיתיים של הפרידות הם תמיד ילדים, אבל אני לא בטוחה שטובת הילדים בית כעוס. אני מאד מאד ממליצה ללכת לפסיכולוגית שעושה סימולציות של שיחות כך שאתם יכולים "להתאמן" באיך לפגוע כמה שפחות. כל הכבוד לך שמה שעומדת לנגד עייניך הוא ילדייך כי יש נטיה לפעמים לחשוב רק על עצמנו ופגיעותינו. אני יכולה להבטיח לך שיש המון הורים שכן עושים את זה. בהצלחה גדולה ממני.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך מספרים לילדים

דליה שוורץ
    22/05/2010

גל שלום,
    בואי נתחיל בשאלה הבסיסית יותר, האם קיבלת החלטה שאת מתגרשת? אם כן אז הילדים הם אכן אנשים שצריכים להתחשב בהם אבל לא בכך שלא תפרדו אלא בדרך שאתם תעשו זאת. הפורום לא מספיק ספציפי כדי להתייחס לילדים שלך ולאמירה המאוד משמעותית של הבת שלך ואכן צריך להתייחס לאמירה הזאת ולטפל בה באופן רציני ולכן אני ציעה לך לפנות לטיפול משפחתי או לאנשי מקצוע שעובדים עם ילדים כדי להציא את ההחלטה שלכם לפועל עם פגיעה מינימלית בילדים.
    בהצלחה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה לגל

מילה
    26/05/2010

שלום גל
    שמי מאיה, אני סטודנטית ליעוץ, וכבת להורים גרושים חשתי צורך לענות על שאלתך,
    נשמע מדברייך שאת מאוד כואבת. אין ספק שגרושים זו חוויה קשה גם אם יודעים שזו הדרך היחידה והנכונה.
    את פוחדת לפגוע בילדים, ובמיוחד לאור מה שבתך אמרה. חשוב שלפני שאת מספרת לילדים, תעברי תהליך עם עצמך, תחזקי את עצמך, תאמיני שמה שאת עושה הוא הכי נכון, לא רק לך אלא גם לילדים.אני מאמינה שהתקופה שקדמה להחלטה להתגרש הייתה תקופה לא קלה לילדים, שבה הם הרגישו את המתחים בינכים, את הריבים, גם אם ניסיתים להסתיר מהם, ילדים מרגישים. ולכן באיזשהוא מקום, לאחר שתעבור תקופת ההתסגלות שלא תהייה פשוטה, והחים יחזרו לשגרה גם הילדים יוכלו לחוות שקט ובטחון, מה שאין להם כרגע. אין ספק שזה שה לבשר לילדים שהחיים שלהם עומדים להשתנות ושאבא ואמא מתגרשים, אך הדרך בה הם יקבלו זאת תלוייה בדרך בה אתם תעבירו להם את זה. אם תצליחו למצוא את הכוחות להתעלות על הרגשות הטעונים ביניכים, לפחות על יד הילדים ובמיוחד כשאתם מספרם להם את זה, לתת להם תחושה שאתם עדיין משפחה, לנסות לגבות אחד את השני, ולנסות ליצור אוירה אופטימית בשיחה, לדבר עם בטחון. אמרת שאת כרגע מרישה תחושה של פחד וחוסר וודאות. תחושות אלו הן מאוד מובנות, אך ממש חשוב להשתדל לשדר לילדים בטחון. לא לצייר להם תמונה ורודה שלא תואמת את המציאות אך כן לתת להם את התחושה שיש כאן אנשים בוגרים שיודעים מה הם עושים.
    אפשר כן לנסות לפרק את זה לפרטים יותר קטנים כדי שזה לא יראה משהוא גדול ומבהיל, למשל, יהיו לכם שני בתים, יהיו לכם צעצועים בשני בתים, אתם תמשיכו ללכת עם אבא לחוג... וכו...וכמובן לחזור ולהדגיש כמה שאתם אוהבים אותם, ולהכיל את התגובות שלהם. לא להבהל מהבכי, מהזעם. לחבק, ולשדר תחושת בטחון. חשוב שתאמיני בילדייך שהם מסוגלים להסתגל ולהתמודד ושאת עושה בשבילהם את הדבר הנכון ביותר.
    אני יכולה לומר לך מנסיוני, שבזמנו הגרושים של הורי היו הדבר הכי מפחיד, ונראו כמו סוף העולם, אך בדיעבד זה הדבר הכי טוב שקרה, מאחר שלחיות עם הפחד כל הזמן שרק לא יתחיל עכשיו ריב בין ההורים זה מתיש ומפחיד לא פחות מהתמודדות חדשה. היום הורי בזוגיות חדשה ואני ממש שמחה שטוב להם.
    שיהיה לך המון בהצלחה!
    מאיה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו