איפה שמים את הגבול?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• איפה שמים את הגבול?
    סלעית
    28/05/2010

או שהעולם השתגע או שאני בעצמי. אני רוצה להבין אחת ולתמיד מה נחשב היום לגיטימי ומה לא, איפה שמים את הגבול? האם זה נורמלי להתכתב בקדחתנות בס.מ.ס טלפוני על הא ועל דה עם שותף מהמין השני בעבודה? האם זה תקין לשבת יחד ולאכול ב"ארוחות עסקיות", בנוסף לעבודה השותפת?... אני נטרפת רק מהמחשבה שבעלי כל בוקר מתגלח, מתלבש יפה, מתבשם (הרבה) ומתיפייף לקראת יום עבודה שגרתי, כשהוא עובד בצמידות לבחורה צעירה ושרלילה, חסרת מעצורים, השולחת לו ס.מ.סים תכופים ונמרחת עליו. הוא אומר שזה לגיטימי לתקשר היום באמצעות ס.מ.ס וזהו כלי תקשורת כמו כל כלי אחר, אבל אני חושבת שכל תקשורת החולין הזו על בסיס יומיומי קבוע ופגישות וישיבות יומיומיות מלבות ומזינות פוטנציאל בגידה. האם אתם מסכימים אתי שהגבולות היום היטשטשו? איך אני יכולה לשכנע את בעלי שזה לא לגיטימי? רק לדוגמא, אחת ההודעות שנשלחו: "שכחתי שם את הג'קט... שים לי בחדר..." אני פשוט מזועזעת, ומנסה בדמיוני להבין מה זה "שם", לטענתו בjדר ישיבות. הבעתי את מחאתי ודעתי בנושא בכעס רב ואמרתי לו שאינו אמור להיות נושא הכלים שלה, מה גם, שהוא הבוס שלה ולא ההיפך, והוא פשוט טוען: "מה את רוצה, שאני לא אענה להודעות?" אני מתחילה לאבד את הסבלנות ובד בבד גם את השפיות. האם הכל בראשי? איך עוצרים את הטירוף? אינו מוכן לקבל ייעוץ זוגי ולא לדבר. מרחיק אותי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    איפה שמים את הגבול?

הוספת תגובה

• לא, זה לא ממש לגיטימי- לדעתי

נויה
    28/05/2010

בואי אתן לך נקודת השקפה "מהצד השני" כביכול. אני עבדתי הרבה זמן עם גברים וגם היה לי בוס נהדר שאתו אני בקשר עד היום פעם ב- אפלטוני לחלוטין , מה נשמע, איך הילדים וכו" (אני לא מסתירה מבעלי וגם הזמנתי אותו ואת אשתו לבר המצווה של בני בזמנו). אף פעם לא שלחתי לו SMS ובטח לא מעבר לשעות העבודה (גם לא היינו נפגשים לארוחות וכאלה) גם כשעבדנו יחד. תמיד הקפדתי לשמור על דיסטנס שכן אני נשואה וגם הוא נשוי וזה לא ראוי וממש לא מקצועי.
    אני חושבת שאת ממש צודקת שזה מפריע לך ומטריף אותך- ומה גם שמדובר בבחורה צעירה שמודעת או לא מודעת לנזק שעלולה לעשות לנישואין שלכם. אין פה ויכוח מצדי. אולי את צריכה לשכנע אותו ללכת ליעוץ ולנסות לפתור את זה- שיסבירו לו מדוע זה לא לגיטימי ולא במקום. יש גברים פשוט שהתפיסה שלהם שונה ולא מבינים למה זה לא בסדר ומה הבעיה בכלל.
    אני חושבת שאת צריכה לנסות שוב להסביר לו וגם לתת לו לדעת איך זה גורם לך להרגיש.
    מאחלת לך הצלחה ושהדברים יסתדרו בקרוב!!!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נויה

סלעית
    28/05/2010

תודה לך על התגובה. גם אני בעד תקשורת גלויה והסברה. אבל בכל פעם שאני רוצה לדבר על הנושא, בעלי מיד מתרחק ומתנתק ומעדיף לעסוק בשלו, במחשב... הוא נסגר בפניי וגרוע מכך- טוען שאני מציקה לו, אז אני פשוט צריכה "לבלוע את הצפרדע" ולחיות עם העובדות כמו שהן? הוא מנהל את חייו כראות עיניו ונותן לכלבה הזו לנהל את סדר יומו...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סלעית

רון
    28/05/2010

ראשית אני חייב לציין ולומר שאני נפעם מהדרך שלך להבין ולנתח את הסיטואצייה הקיימת בה את מצוייה כעת עם בעלך.

מבחינתי התיאור שנתת הוא אידיאלי ברמה מדהימה לבגידה קלאסית, כפי שהבנת כל שינוי שאת שמה/שמת אליו לב באישך רק מחזק את עמדתך לגביו.

רק מה ?!?! את אישה משכילה ברמה שלא תתואר כפי שאני שם לב מאשר שכתבת ואננני מבים פאקינג דבר אחד ! למה !! את !! לא !! שמה !! לזה !! סוף !!!! ????????????

לא אכפת לך שבעלך משתרלל עם איזה זנזונת בעבודה שרוצה לקבל קידום כלשהו או פידבק כלשהו ?

ראבאק אנשים מה נסגר איתכם ? אני מתפלא עליך אחותי איך את ממשיכה לתת לזין הזה להתנהל/להתהולל ככה כאשר ממתינה לו אישה בבית שאוהבת אותו וממתינה לו על הספה בסלון עם חיוך של אושר (אבל מזוייף מהחשש או מהידיעה ש......)

אפס שכמוהו !.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רון

סלעית
    28/05/2010

קודם כל תודה על הפידבק. אתה מכיר את הפתגם: "חף מפשע עד שלא הוכחה אשמתו?". נכון, אני בעלת אינטואיציות חזקות מאד ואני נמצאת כל הזמן עם אצבע על הדופק, אני באמת חושבת שעדיין לא התרחשה בגידה פיזית, בגלל אופי עבודה שלו ונוכחות של המון אנשים ברקע... ולא, אני ממש לא תמימה, רחוק מזה- כבת להורים גרושים החושים שלי מאד מחודדים. אני חוששת כרגע מבגידה רגשית וברור לי שמשם הדרך סלולה ומהירה למימוש פיזי. טרם שכרתי בלש, כי אני באמת חושבת שאינני יכולה להוכיח דבר בשלב זה, ועד כמה שאשמע אולי פתטית, איני יכולה כרגע לפרק את החבילה לפני שיש לי הוכחות מוצקות וחותכות (לא אהסס לעשות זאת אם יתברר כי אכן יש בגידה, אפעיל שירותי בלש כשממש אהיה בטוחה). כרגע אני בעמדת חולשה, אחרי ניתוח קיסרי שלישי, בחופשת לידה, עם שלושה ילדים קטנים, לא במיטבי ולכן אין לי כוחות נפשיים לפעול בשלב זה. מה שכן, אני חיה בחשש מתמיד ובפחד ממה שהולך לקרות. כשאני מדברת איתו על גבולות, הוא חושב שאני מיושנת ושמרנית מידי וטוען כי לא אמצא מישהו אמין כמוהו לעולם. איני יכולה לומר לו כי אני קראתי הודעות שלו בפלאפון מכיוון שזה יגרור שני דברים: 1. העלמת ראיות בעתיד (ואז לא אוכל להשתמש נגדו בשום ראיה. 2. ריב מיותר שלא יוביל לכלום, ובו עוד אואשם בפגיעה בפרטיות (כבר הואשמתי פעם אחת).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סלעית (טייק TOO)

רון
    28/05/2010

ראשית !! אינך חלשה ומה שלא תגידי לא יעזור לך (ניתוח קיסרי ובלה בלה בלה) את חזקה ואיתנה!

מסכים ולא מסכים לגבי סשן הבלש אני בדיעה נחרצת וחד משמעית טוב מוקדם מאשר מאוחר ! קחי את הריזיקה די עם החששות והפוביות ! תשכרי בלש סמכי עליו שיעשה את העבודה השחורה !

אל תקפקי ולו בספק הקטן ביותר שיש לך לגבי אישך יקירתי, זה יהיה סוד שלך עם עצמך ועם היושב במרומים, הסירי דאגה מליבך ואל תחכי לסימן המפליל הבא מאישך משום שזה כבר יכול להיות סוף הרומן שלו עם השרלילה הזו (התורנית?!?!)

מבחינתי.....יש לך גב ממני (:

אשמח לתת לך יד ואוזן מתי שתרצי !!

אני חייב לומר שנתקלתי פה בהמון נשים שכותבות סשנים כאלו אבל רמה וורבלית, אינטואיטיבית, ורגשית כזו הרבה זמן לא נתקלתי

הצדק איתך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מודה, רון

סלעית
    29/05/2010

הצלחת לרגש אותי. כבר מזמן לא קיבלתי מחמאות כאלה, ויותר מכך, השהייה בבית בחופשת לידה עם תינוקת+ שני ילדים ומחשבות טורדניות, לא רק שלא מוסיפה לבטחוני העצמי, אלא שגם הצליחה להשכיח ממני כי אני בחורה משכילה ומקצועית עם כישורים רבים, ובמקום לפתח את עצמי ולפרוח כפי שאני צריכה, הפכתי לאשה אומללה שמביטה רק על בן זוגה, המנהל חיי עבודה וחברה כהרגלו, ואילו אני, ביציע, מחכה במסכנות לבעל, שיבוא ויתייחס אליי, וייתן איזה שהוא תוקף או הערכה לאיכויות שלי, (מה שלא קורה, כמובן, כי הוא עסוק בענייניו האישיים ולא ממש מעריך, אלא לוקח כמובן מאליו) ואני באיזה שהוא מקום הפכתי למעין "צל" שלו, שאיבד את זהותו ומהותו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סלעית (טייק שלישי) וכמובן שבוע טוב

רון
    29/05/2010

טוב מאוחר מאשר אף פעם לקבל פידבקים !

הכל יבוא על מקומו לבסוף בכל הרבדים הקיימים הסובבים אותך !

שיהיה לנו שבוע מרשים רווי חיוכים וכמובן ...... בשורות טובות

אל תשכחי לתת עדכונים בסוגיה שלך

הולד יו פינגרס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המברך יבורך!

סלעית
    29/05/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• (:

רון
    29/05/2010

עדכניני.....

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בני

סלעית
    28/05/2010

אשמח גם לשמוע דעתך ועצתך הטובה בנושא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• העתק הדבק משירי-

בני
    30/05/2010

ובהזדמנות זו, נודה לה על התמיכה שהיא נותנת לחברים,
    תמשיכי כך, זו מצווה גדולה, נראה לי יותר מלהתנדב בעמותות למינהם, כמו זק"א וכו'
    בני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אין עשן בלי אש

שימחה
    30/05/2010

אומנם את בפורום של אנשים שכבר קיבלו את הסטירה מבן זוגם אבל זכרי כי כל הסיפורים מתחילים בצורה דומה.
    אין כאן תמימות אין אמון ואין קשר חברי בלבד
    יש 2 אפשרויות להמשיך לחיות בשאלה או לקום ולעשות .
    א. ניתן לתת לו הרגשה שגם לך יש מישהו
    ב. להציף את הדברים ולדרוש הפסקה מידית
    ג. ללכת לטיפול ולבדוק למה הוא צריך את זה.

האמיני לי אם זה קרה לי ולאשתי זה יכול לקרות לכל אחד לא חלמתי שאשתי תתאהב באחר...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גבול

דליה שוורץ
    30/05/2010

סלעית שלום,
    את הגבול כל זוג שם לעצמו במקום שמתאים לו ונראה לו נכון.
    במקרה שלכם הגבולות שלך ושל בעלך שונים ולכן יש בעיתיות.
    את בהחלט צריכה להסביר שאת לא מוכנה לסוג כזה של קשר שלו עם העובדת הזו בין אם יש בינהם משהו ובין אם לא. אם הקשר הזה מהווה מבחינתך בעייה עלייך לדרוש שזה יפסיק, אבל עלייך לדעת שיכול להיות מצב שבעלך לא יסכים לשים לזה סוף וכאן המקום שלך לברר איתו מדוע כ"כ חשוב לו לשמור איתה על כזו רמה של קשר. איזה צורך שלו היא ממלאה שהוא לא מוכן לוותר עליו. זה דורש שיחות וזה דורש מאמץ ריגשי ולכן אני מציעה לעשות זאת באמצעות יועץ זוגי.

אשמח לסייע,
    דליה שוורץ - יועצת זוגית ואישית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לשירי

סלעית
    30/05/2010

ראשית, תודה על התגובות ועל המילים המחזקות. לגבי שאלתך האם היא נשואה, אז משיחת חולין עם בעלי, בד"א, אמר שהיא נשואה+ ילד, אבל כמו שאת יודעת זה ממש לא מפריע לבגוד, ההיפך, קל יותר כשהשניים נמצאים בסטטוס דומה. איני יודעת עליה שום פרטים כמו מקום מגורים, שם הבעל וכדומה. ניסיתי לעשות בירור לא מקצועי, בעצמי , לפי שם ומספר פלאפון, אך לא נחלתי הצלחה מרובה. לגבי שירותי בלש, יש בעיה אמיתית, מכיוון שבעלי אכן יוצא לעבודה וחוזר הביתה מבלי לצאת ממקום העבודה. המקום מאובטח 24 שעות ביממה ע"י שומר ואין אישור להיכנס ללא תג עובד (אפילו לא לבני משפחה), כך שספק אם בלש אפילו יוכל להיכנס לשם. כפי שאני יודעת גם אין הרבה פרטיות במקום העבודה כי כולם עובדים במין "תאים" סגורים בקירות אך ללא תקרה, כך שניתן לשמוע מסביב מה קורה, אך לא לראות (מה שמאפשר למשל מגע עיניים, ידיים וכו'- בפגישות היומיומיות שלהם, וכמובן התכתבויות במיילים ובפלאפונים). כמובן, שבלש לא יוכל לתעד רגשות או תחושות, וזה מה שבאמת מטריד את מנוחתי, האם הכלבה הצליחה לגעת בנפש שלו. בעלי הוא אדם טוב לב במהותו ויכול ממש בקלות להתאהב ולעזור ל"עלמה במצוקה", ובמקרה שלה- עלמה שתביים מצוקה ותלותיות דביקה, רק כדי להשיג את מטרתה. אני חוששת לפנות ישירות אליה, כי אז אוכל להחריף את הבעיה אם אין דברים בגו. איני רוצה לשתול להם רעיונות במוחם, אך תחושות הבטן שלי לא מבשרות לי טוב...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אוישששש

רון
    30/05/2010

הורגת אותי המחשבה שתחושות הבטן שלך לא מטעות !!!

אני מתעב נשים שמפשקות את רגליהן במגמה לקבל קידום או סתאם לקבל מילה טובה !!

יש לי סלידה מסוג שכזה של נשים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סלעית

רון
    30/05/2010

יש לך מייל ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רון

סלעית
    30/05/2010

כן, אך מעדיפה להישאר כמה שיותר אנונימית בשלב זה. אם כי אני ממש מודה לך על כל התמיכה הרגשית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני איתך

רון
    30/05/2010

(:

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עלמה 'במצוקה' -סכנה גדולה

שירי
    30/05/2010

סלעית,

לכן חייבים כמה שיותר מהר לפעול. העלמות האלה הן הכי מסוכנות שיש.
    צריך לעצור את זה כמה שיותר מהר. הן סוחטות את הגבר ריגשית יודעות בדיוק על איזה כפתורים ללחוץ ומה לומר כדי לכבוש את ליבו של הגבר. והן מצליחות.אומרות לגבר בדיוק מה שהוא צריך
    לשמוע.
    למרות מה שכתבת ,האם את לא יכולה אכשהוא לבקר את בעלך להכנס או לנסות דרך בעלך לדלות ממנו את השם שלה. הרי ברור שגם לה יש מה להפסיד. היא נשואה (היא לא רווקה) יש לה בעל שגם נפגע . נכון שזה צריך לבוא מבעלך להפסיק את הקשר הזה (אם הוא קיים) ,אבל לפעמים כאשר הבעל 'חלש' או שהיא מתמרנת אותו (לא שאני לא חושבת שהגברים האלה לא אשמים) צריך לעזור לו לצאת מזה . גם אם זה בדרכים עקלקלות. אין לך דרך להתקשר לעבודה שלו למזכירות - ובאגב לשאול על אנשי הצוות שלו כי את מתכננת מסיבת הפתעה או משהו ?
    אבל כמובן צריך לעשות את זה חכם. גם שאת מגלה את האינפורמציה הזאת עליה. את צריכה לראות איך את עושה את זה .
    או שיש לך דרך נוספת וזה לא דרכה אלא דרכו לנסות להגיע אליו - להויצא ממנו בדרכי נועם . לדבר על הפחדים שלך על הרצונות שלך. לצאת איתו לבילוי מחוץ לבית (בדרך כלל שאתה בחוץ אתה יותר רגוע) לנסות לברר מולו איפה הוא עומד (אם אמרת שיש לו לב טוב אז אני מאמינה שהוא לא יוכל להשיך לעבוד עלייך ולשקר לך) אולי אפילו להציע ללכת לטיפול ביחד.

מקווה שתצליחי .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו