מה אומרים המחקרים?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מה אומרים המחקרים?
    סלעית
    02/06/2010

ציטוט ממאמר בעיתון: "מחקר קובע: גברים בוגדניים הם יותר טיפשים. אם אתה בוגד אתה כנראה הגבר הטיפש בעולם, ויש לכך סימוכין. מחקר קובע שלגברים בוגדניים סביר שיהיה IQ נמוך יותר. מעצבן אתכם? ספרו לאישה שאתכם. שחר שילוח | 9/3/2010 15:00".
    האם זה מעודד מישהו כאן בפורום? ובכלל, יש לי שאלה הפוכה: בעבר נטען, כי ישנם קווים מאפיינים לאנשים בוגדניים. האם ישנם קווי אופי משפתפים לכל הנבגדים? האם בשל אופי מסויים אנו נידונים לספוג התנהגות בוגדנית של בני הזוג שלנו?!!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מה אומרים המחקרים?

הוספת תגובה

• סלעית-

בני
    02/06/2010

אהלן-

דווקא לי אמרו תמיד שלגברים טיפשים יש אשה חכמה שיודעת לבגוד בלי שהוא ירגיש,,,
    כל האמנים, הפילוסופים, הממציאים והפוליטקאים המשופשפים ביותר, בלי להכנס לשמות, בגדו או יבגדו אם תהיה להם הזדמנות,

אפשר אולי לזהות בוגדנות אצל אנשים שמתנהגים בגסות רוח, בעלי אגו גבוה, וכאלו שהחיים התאכזרו עליהם, לכל הנ"ל יש משהו משותף 1 , שבהזדמנות הראשונה הם כבר נופלים,

את שאר האנשים הייתי מגדיר בצורה כזו >
    מי שלוקח את הזוגיות כדבר מובן מאיליו,
    אנשים עם רצון טוב להיות בסדר עם כ ו ל ם , לא נעים להגיד לא !
    מי שאין לו יראת שמיים אמיתית,
    מי שיש לו יראת שמיים, אבל החליט לנסות ולהתגרות בדוב,,, אולי הוא לא נושך כ"כ ,,,
    מי שנמצא במשבר מאלף ואחד סיבות,
    מי שגורלו שפר עליו, והוא מרגיש על גג העולם ומשחק אותה "שלמה המלך" ,
    אדם נקמן, שמוכן להוריד לעצמו עין אחת, ובלבד שלשני יחסרו מעתה שניים,
    אדם שכל חייו ברח ממשהו שהוא נורא פחד ממנו, ואז המשהו הזה תפס אותו,,,
    אנשים שרואים סדרות ותוכניות בטלוויזיה ונכנסים לדמות הבוגדת,
    אנשים שמסתכלים סביבם ורואים שכולם עושים את זה,,,
    אנשים שמחפשים ריגושים חדשים,,,---
    גברים שיש להם אשה מדהימה ויפה בבית, אבל רוצים לנסות איך זה עם אתיופית,,,---
    גבר שעובד צמוד לאשה שמכינה לו מלכודת, וההיפך,,,---
    אשה שבעלה מאוד אוהב אותה אבל היא מחפשת מישהו לריב,,,---
    אשה ששגרת החיים עם הילדים מתישה אותה, והיא מתביישת לבקש עזרה מהבעל,,,---
    אשה שמקבלת הכל , חוץ מיחס,
    אשה שמקבלת יחס ומילים יפות,,,אבל חסר לה מעשים,,,---

כולם ביחד וכל אחד ואחת לחוד, יצורים בשר ודם, עם תשוקות ותאוות, שנולדו בעל כורחם למציאות שאף אחד לא שאל אותם ,,,
    אז מה אתם חופרים ???
    רוצים לדעת איך אפשר להינצל מכל זה ???

אי אפשר. נקודה.

לאלוקים פתרונות !

אני הולך לשאול אותו, מי מוכן להצטרף ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני מצטרפת...

סלעית
    02/06/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בני

שירי
    03/06/2010

"...אפשר אולי לזהות בוגדנות אצל אנשים שמתנהגים בגסות רוח, בעלי אגו גבוה, וכאלו שהחיים התאכזרו עליהם, לכל הנ"ל יש משהו משותף 1 , שבהזדמנות הראשונה הם כבר נופלים"

השאלה שלי היא כזאת - לגבי אותם האנשים שציינת
    מה אפשר לעשות - כדי שלא "יפלו " שוב?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שירי-

בני
    03/06/2010

היי
    "דעתי בעניין ברורה כמו שאומר פואד בחיקוי של ארץ נהדרת,,,
    אין לצפות מראש שום דבר אצל אף אחד, וכנ"ל לגביי רוצחים ואנסים ימח שמם,
    כוונתי הייתה שאנשים מהסוג הזה הייתי מקטלג בתור כאלו שייתכן ויגיעו מוקדם יותר למצב של בגידה בגלל אחיזתם בתכונות הללו, מיותר לציין שלכל אדם יש הזדמנות לשפר מעשיו, וללמוד כיצד להרגיז את היצר הטוב על היצר הרע, ולא ההיפך,
    אני אישית לא הייתי נכנס לשותפות עסקית או אינטימית עם אנשים מהסוג הזה, מראש, והכל בהנחה ש אילו הייתי יודע, כי ישנם אנשים שזה אצלם מתחבא היכן שהוא, ויום אחד זה מתפרץ,

אבל ההתעסקות בזה וודאי אינה מועילה, וכפי שאמר בודהההה >>>
    סוד הבריאות של הגוף והנפש טמון בכך שלא תתאבל אף פעם על העבר ואל תדאג מה יהא בעתיד,
    חיה את ההווה בחכמה וברצינות, (בודהה,)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גם רון מצטרף

רון
    02/06/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הנה זה בא-

בני
    02/06/2010

הלכתי להתבודד, טבלתי בנקבת השילוח, ישבתי שבעה נקיים, וזה מה שהתגלה לי,
    ---
    בספר הספרים בחומש ויקרא, יש את עניין לבוש בגדי הכהנים שחייבים היו ללובשם "בבואם אל הקודש " וכו',
    ושאל מי ששאל, מה הקטע של בגדים מיוחדים במובן הפנימי,
    כידוע בשפת הקבלה, לכל דבר יש משמעות פנימית ולא רק חיצונית, כמו בכל מצווה יש את הפעולה המכנית עם סממנים חיצוניים, ויש לחפש את הרובד העמוק שמסתתרת בו איזה כוונה או איזה רעיון,
    ---
    והנה אסבר שעוזר להרגיע את המוח,
    קבלו בבקשה את תשובה מס 1 (לא בטוח שיהיו עוד תשובות,,,).
    ---
    בגדים: א) מלשון בגידה. חיינו מורכבים מחושך ואור. כמו הקשרים שבין בני זוג, לפעמים יש רצון לבגוד, ולברוח, וזה בא מן "הרצון לקבל," מן הגוף, מן היצר הרע, שמעמיד בפנינו דמיונות, כאילו נרויח משהו עי"ז.
    ולפעמים יש רצון להתקשר ביותר אהבה וחיבה. וזה בא מן "הרצון להשפיע," מן הנשמה, מן היצר הטוב, שמעמיד אותנו בתוקף מול התביעה לחיות חיי ערכים, חיי אמת, של דביקות של אהבה.
    ---
    הבגדים הם חלק מחיינו, ע"י הבגידה שאנו בוגדים בבורא, אנו סובלים אח"כ סבל תהומי, ובעקבות זאת מישרים קו, ונעשים יותר טובים. הכהנים משרתי ה', הם כאלה, בזכות שעברו מצבים של חושך ובגידה, ממילא אח"כ נעשו למשרתים היותר נאמנים.
    כי רק מי שחוה את הבגידה, יודע כמה שהיא פסולה, וממילא נעשה האיש היותר מוכשר לנאמנות.
    "אין אדם עומד על דבר הלכה אא"כ נכשל בו".
    ---
    חיינו נעים בין עצבות תהומית לבין שמחה אלוקית, "ויהי ערב ויהי בוקר יום אחד". יומינו מורכב מלילה ויום, אין יום ללא לילה, אין לילה ללא יום. אין אור ללא כלי, אין כלי ללא אור. מלחמת האמונה ההשפעה והאהבה,,, מול השכל והרצון לקבל,,, הנשמה מול הגוף,,,
    ---
    אז איך מתגברים ע"ז ?
    רק ע"י שמחה,,,--- "עבדו את ה' בשמחה, בואו לפניו ברננה".
    העצבות היא מציאות, שתוכנה - אי שביעות רצון מן המצב הקיים. היא סימפטום גופני. אבל היא גם כלי אמיתי לשמחה רוחנית. "עבדו את ה' בשמחה, בואו לפניו ברננה".
    ---
    לשמוח במה שיש, במה שהושג מאז ועד עתה, לראות את הטוב והיופי שבכל דבר,
    דמיינו מרתף חשוך אפלה מוחלטת,,, קחו מקל גדול ותרביצו לחושך , חזק,,,! החושך לא נבהל,,,---
    הדליקו נר קטן, ו,,, "מעט אור דוחה הרבה מן החושך",

אז מה היה לנו ???
    1) רצון להשפיע,,, לתת,,, ולא ח"ו לרצות לקבל,,, אני ואני,,, ואני צריך ומגיע לי,,, וקודם תביא לי,,,ואח"כ נראה,,, אם אני מסוגלת לתת לך ,,,
    2) לא להיות בעצב, ולבדוק מה אין לי,,,מה חסר לי,,, ---> אלא מה יש לי,,,
    3) להשתדל לחיות בשמחה,,, עבדו את ה' בשמחה--- גם כשעובדים ומזיעים וכואב הגב, וקשה מאוד,,, גם אז מתדלים בכל הכוח להיות בשמחה,,, כי העצבות מורידה את הבן אדם לאדמה,,,
    4) אור --- להכניס אור לגוף, עשיית חסד, לעזור לזולת, ועוד ועוד,,,
    5) ספורט , איך הגעתי לספורט ??? בפעם הבאה בעז"ה,
    ביי לכולם
    כנראה שנדפק לי הקופסא
    בני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בני

סלעית
    03/06/2010

פשוט מדהים. היה שווה להדליק את המחשב על הבוקר. דברייך מעניינים ומעט מעודדים. אך אני מוצאת את הקושי במימוש הסעיף של מעבר מעצבות לשמחה, ויש לי מספיק סיבות טובות להיות מאושרת ושמחה בחלקי. העניין הוא, שאי-הודאות והחשדות מכרסמים במוח והורסים כל חלקה טובה. אולי כדאי לי גם להתרחק קצת מהפורום הזה, שמזין ומטפח את נושא הבגידה והופך אותה לנושא מרכזי בחיי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סלעית-

בני
    03/06/2010

חן חן על התודות,

יש לי הצעה בשבילך,
    תאמצי זהות חדשה ותכנסי תחת שם אחר,
    אולי זה ייקל מעלייך את התחושות הלא נעימות,

את מסוגלת לדבר מתוך גרונו של מי שבגד, מה עובר עליו ?
    מה הביא אותו לכך ?
    מה היה חסר לו ?
    כיצד הוא מרגיש שם במקום הזה של הבגידה ?
    במה הוא פוגע בבת זוג ?
    איפה הוא פוגע בעצמו ?
    כמה קשה לחיות עם שקרים ?
    ועוד ועוד ,,,
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפוך בה והפוך בה הכל בה...

שחף
    06/06/2010

יש בתורתינו הקדושה ובמקורות שלנו את כל הכלים להתמודד עם כל דבר בחיים ,כי מי שברא את העולם וברא אותנו בוודאי יודע מה נכון וטוב עבורנו ואם רק נשכיל ללמוד את "הוראות היצרן" - ,נדע איך לחיות ונחיה הכי טוב.
    בני ,תודה על הדברים הנפלאים והנעימים שאתה כותב שקרובים כ"כ לליבי, כמה טוב להיות יהודי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שחף-

בני
    06/06/2010

אם את דתיה אדוקה, למה שתרעי בשדות זרים ?
    יש כ"כ הרבה פורומים שנותנים מענה למגזר שלנו,,,
    והשאלה , מה מצאת פה שאין שם ?? ברצינות אני שואל !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זה נקרא לרעות בשדות זרים???

שחף
    07/06/2010

ראשית אינני אוהבת את האבחנות דתי/דתי אדוק/חילוני וכדו', כולנו יהודים ואין למגזר זה או אחר מונופול על התורה,כולנו בניו של בורא עולם.באשר אלי ,אינני הולכת עם כיסוי ראש או חצאיות ארוכות,אך בוודאי לא עם חשוף כי זה לא ראוי ולא יפה בעיניי ואני בהחלט מסכימה עם הפסוק ש"כל כבודה בת מלך פנימה..",דתיים אדוקים אולי יקטלגו אותי אחרת ממה שיש לי בנשמה וזה אהבה עצומה לבורא עולם והשתדלות בכלים שקיבלתי לעבוד אותו ולקיים את הייעוד שלי בעוה"ז. די מוזר לי שאתה מגדיר כניסה לפורום זה כמרעה בשדות זרים כי יש פה הרבה עצות טובות,תמיכה וכן תובנות של אנשים מנסיון חיים ואין חכם כבעל נסיון ,ולסיום אני רואה בפורום הזה עזרה לזולת ואהבת אדם שזה כלל גדול בתורה,אין פה לשון הרע אלא "דאגה בלב איש ישיחנה" וזה כשלעצמו עוזר הרבה ,אז תמשיך לעזור לכולם ותבורך על כך,בלי סטיגמות ודעות קדומות רק מתוך אהבת האדם שבך,יום טוב לכולנו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שחף-

בני
    07/06/2010

היי

אם הבנתי אותך נכון, אז את עשית את מה שטוב לך ואת מאושרת, רק בשביל זה היה כדאי כל התהליך שעברת,
    לגביי שדות זרים, יש בי תחושה כזו, שמכאן לא תצא הישועה, כי ברשת ניתן למצוא את כל החומר שאני כותב, אכתוב, או אעלה על דעתי אי פעם, פשוט צריך לחפש במקומות הנכונים, ואני רואה שאת אוהבת לצצט מהתנ"ך אז כאמור "אין חדש תחת השמש,"
    ---
    מה שאנו רואים כאן בפורום, זה החלפת דיעות ועצות פעם ימינה ופעם שמאלה, הצד השווה שבניהם שלכולם יש אינטרס וכוונות טובות אלא שהדרך לגיהנם רצופה כוונות טובות, ולא ! אני לא תוקף אף אחד, אלא בא לשקף לך את ההסתכלות שלי לדברים,
    ולכן מי שבחר להתגרש ייכנס לכאן כדי להצדיק את מעשיו, ויצטרף לכל קול שדוגל במהלך כזה, ומי שבוחר להישאר מאלף ואחת סיבות, יחפש כאן את הצד שתומך בדעתו, כך הוא דרכו של עולם,
    ---
    יש כאן עוד סוג של אנשים, שבחרו שלא להחליט,,, להם אני פונה ובהם אני משקיע, אני מתפקד כאן (זמנית,) בשני כובעים, האחד, 'כובע השלום,' שהולם אותי מאוד בחיי היום יום, ובכובע השני, 'ביטחון,' כי לדעתי החשק שלי שלך לחיות עם שותף לחיים הוא בזה ש,,, 1. הוא ייתן לך בטחון ויציבות, ו,,, 2. את תהיי בטוחה בעצמך גם בלעדיו, ללא תלותיות,
    הרווח הגדול הוא בכך, שטוב לי ע"ע גם כשאני לבד, אבל אני בוחרת במודע לחיות איתו כי אני רוצה בקרבתך, כי טוב לי לידך,,, כי טוב לי להיראות בסביבתך, כי טוב לנו בייחד, כי למרות הכל אני לא מושלמת ויש בך צדדים שמלימים אותי,,, כי טוב לעולם חסדו,,, כי טוב למיתב טן דו מלמיתב ארמלא ,,, ומי שמבין את המשפט שרשמתי בזה הרגע, מוזמן לפרש את משמעותו,,,
    כי לא טוב היות האדם לבדו, אעשה לו עזר כנגדו,,, כי ,,, כי,,,כי,,,
    אבל בשום אופן לא הישארות בקשר שאינו מצמיח את בני הזוג, וח"ו אח של ח"ו, לא להישאר רגע אחד בקשר שמוריד ומשפיל צד כלשהוא, בדיוק בשביל זה המציאו את הגירושין,
    לא יודע מה קורה לי אני בא לרשום תגובה, ויוצא לי שירה,,,
    אז תמשיכי להחיות את הפורום מהגיגייך, עצם הכתיבה היא תהליך של ריפוי,
    יום נעים לכולם
    בני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יש כאן טעות בקשר אלי

שחף
    07/06/2010

אני לא בחרתי להתגרש ולא אני לא מאושרת מכך!!! משפחה זה ערך עליון .
    זה משבר גדול לי ולילדיי כי שום דבר לא הכין אותנו לכך,עשיתי כל מה שיכלתי אבל הוא רק רצה להתגרש.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סליחה שחף-

בני
    07/06/2010

היי
    קבלי התנצלות, טעיתי טועים טעינו,,,

אכן קראתי על הסיפור שלך שוב, פשוט חשבתי לתומי שבחורה שמחזקת אחרים בכזו נחרצות בטח היא זו שזרקה אותו, וייתכן שהבטחון והיכולת להחליט מייד היה לטובתך, כי מה שצריך לקרות קורה,
    את בוודאי מכירה את סיפור הפרה שרץ במייל כבר שנים, שדרך אגב הוא מהמקורות שלנו, באליהו הנביא שהראה לתלמידו כמה דברים מוזרים, מסופר שם שאליהו הנביא הרג את הפרה של האיכר כדי להכריח אותו להתפתח בדברים אחרים, הנמשל, רק אחריי שאתה מאבד את העוגן שלך אתה מגלה שיש בך תכונות ועוצמות שלא גילת ע"ע, וכעת ניתנה לך הזדמנות לעשות בהן שימוש,

בהצלחה בדרך החדשה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

שחף
    07/06/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו