מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שלום לכםזאתי12/06/2010
ככה במקרה הגעתי לפורום הזה
וחשבתי שמעניין לצרף משהו שהעלייתי בפורום אחר
והסיפור הוא כזה: לפני כחדשיים חוויתי משבר עם בעלי בעקבות התכתבות במייל שהיתה לו עם מישהי שלומדת איתו. הסיפור לא חשוב כרגע, רק שאנחנו כזוג יצאנו ממנו מאוד מחוזקים אבל בעקבותיו ובעקבות הרגשות המאוד קשים שהוא עורר בי, הגעתי לפורום "בגידות ואהבות אסורות" ואחרי תקופה מסויימת שקראתי שם. כתבתי את ההודעה הזאת:
על גניבות ועבירות אסורות
אני לא לגמרי יודעת להסביר לעצמי למה אני כותבת כאן
בוודאי שאין לי ציפיה להשפיע על מישהו, או לשנות עולם
אבל, אחרי תקופה של הרהורים בנושא, יש בי איזה צורך לבטא את זה במילים.
הגעתי הנה בגלל ארוע שחוויתי של בגידה או כמעט בגידה, תלוי בהגדרות ובגבולות של כל אחד, כאשר מישהי שלומדת עם בעלי קצת נסחפה ברגשותיה אליו והיתה התנהלות של מספר שבועות במיילים שחרגה מהתנהלות רגילה וזעזעה את עולמינו.
הגעתי הנה אז מתוך הכאב ומתוך הרצון להבין מצד אחד ולשקף מצד שני את הצד השני, הכואב, הנפגע, ואת ההפסד הפוטנציאלי ליחסים בין בני זוג כאשר אחד הצדדים בוחר לשבור את האמון בצורה כזאת.
בעצם, היום, הספיח הכמעט יחידי למשבר ההוא, הוא העובדה שמדי פעם אני מגיעה לקרוא כאן.
אני מודה שלפעמים זה משעשע, ומעניין ואפילו יפה (ע"ע תמונות של דנה, רגועה ואנוני למשל)
ועדיין יש דבר אחד, שקשה לי איתו והנה הוא.
בגידות הן כנראה חלק מהחיים של חלק מהאנשים
הבעיה שלי מתחילה ברצון של מי שנמצא בתוך העולם הזה - להאדיר אותן ולהצדיק אותן. להרגיש שכולם עושים את זה.
"בעיה" זה לא מדוייק. דיסוננס אולי נכון יותר.
הטריגר הפעם היה אותו בוגד, מתחיל כנראה, שבא לכאן לבקש את אישורכם שהוא "נורמלי" ובעצם, שכל גבר ישראלי עושה את זה, זה רק שאלה של עיתוי.
למה הדבר דומה בעיניי?
לגנב, שלא עמד בפיתוי וגנב (כי הוא לא קיבל בבית את כל מה שרצה, כי נורא התחשק לו פלזמה במקום הטלויזיה הישנה, כי למצוא דרך להרוויח יותר או להחליף עבודה זה יותר מדי בלגן וכי... נו.. כולם עושים את זה, לא? זה רק שאלה של עיתוי וסיטואציה)
ואז, בכל זאת, הגנב מרגיש, עמוק בפנים, בכל זאת קצת אשם וקצת מבין שמה שעשה הוא לא נכון ולא בסדר,
ואז, הוא מגיע לפורום גניבות ועבירות אסורות
כדי שיגידו לו כמה שהוא בסדר, וכמה שזה מרגש לגנוב, ואיך בעצם, אי אפשר לצפות מאף אחד שלא יגנוב כדי לקבל את מה שהוא באמת צריך.
מה אף אחד לא יגיד?
אף אחד לא ידבר על הקרבן. על מי שגנבו ממנו. על מי שעבד קשה כדי להרוויח את מה שהרוויח ובהינף יד כל זה נלקח ממנו.
(המשך בהודעה הבאה..)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך... וסליחה על האורך
זאתי12/06/2010המשך ההודעה שהעלייתי "שם":
אני בטוחה, שחלק מבאי המקום הזה, הגיעו לבגידה אחרי שנבגדו בעצמם, בקשר הנוכחי או הקודם. אבל לא מצאתי כאן זכר לזה. כאן הכל מבריק, נוצץ, משעשע ומרגש.
אין כאן משפחות שנקרעות לגזרים, אין יחסים בין בני זוג שספגו מכה שאין ממנה חזרה, אין ילדים שההורים שלהם לא פנויים להיות הורים, אין תחושות של עצב על משהו שלעולם כבר לא יהיה שלם יותר. אין התלבטויות.
לפני כמה שבועות כתב כאן מישהו שחזר ממסיבה עם אשתו "אהובתו" ע"פ ההגדרה, והוא כותב בזמן שהיא מחכה לו במיטה לסקס לוהט ומחפש ריגושים אחרים.
לאיזה עומק של שפלות אנשים יכולים להגיע ועדיין לספר לעצמם סיפורים שזה "בסדר" ואפילו יותר מכך - שזה עושה אותם ליצורים מרגשים, נועזים וטובים יותר? נבצר מהבנתי.
מדי פעם אני רואה הבלחה לתחושה הזאת בכתיבה של אנשים כאן.
אני רואה תגובות שאומרות לאנשים לא ללכת לשם אם הדברים בבית טובים, לא לעשות צעד שאין ממנו חזרה רק כי קצת משעמם
ובכל זאת, עדיין, התחושה היא שלרובכם ברור שגם אם קשה קצת החודש והילד נורא רצה משחק מחשב חדש, לא תצאו לגנוב בשביל זה. אבל לבגוד? לשקר שוב ושוב לאדם שבחרתם לחלוק את חייכם איתו, לעתים לעשות ולגדל ילדים, זה או זאת שפעם היה החבר הכי טוב שלכם? אלמנטרי וברור מאליו. או שלא?
האם ההבדל היחידי הוא שיש חוק שאוסר גניבה אבל אין חוק (מלבד עשרת הדברות) שאוסר בגידה? האם עונש של מאסר מרתיע יותר מעונש של אבדן זוגיות או משפחה? או של סתם הרגשה של לא לעשות את הדבר הנכון?
לאט לאט אני מפחיתה את המינון של ההצצות לכאן, נפרדת לשלום מהעולם הזה ומההרהורים.
אני מדברת על זה הרבה עם בעלי במסגרת שיחות שיש לנו, פחות ופחות על מה שהיה ויותר על מה שאנחנו.
אני מסתכלת על המשפחה הזאת שבניתי, שבנינו יחד, ועל כמה אני שמחה לחזור אלייהם אחרי יום עבודה מתיש, אני מבינה שהגענו אז למקום לא טוב שבו לקחתי את היחסים בינינו כמובנים מאליהם ויודעת שלא אתן לעצמי להגיע שוב למקום הזה.
אני שמחה על החברות, על הסקס שגילינו מחדש, על היחד.
אני לא תמימה ולא חושבת שלא יכולים להיות זעזועים בחיינו בעתיד, אולי אפילו בגידה.
אני יכולה להבין מה מוביל אנשים למקומות האלו
לזמן מה, קשה היה לי לא חוות את הכאב שמסתתר גם כאן בין המילים, של אותם אנשים שלא יכתבו כאן אף פעם, שבחלק מהמקרים לא ידעו אפילו (אבל הם נפגעים, גם כשהם לא יודעים.) על מה שאהובם או אהובתם עושים (או מתכננים לעשות בחלק מהמקרים).
אולי הביטוי של כל זה במילים הוא חלק מתהליך הפרידה שלי מהכאב הזה, שאין לו יותר מקום בחיי כרגע.
מכיוון שציניות ושנינות כזאת או אחרת הן דרכים מצוינות להגנה עצמית אני מצפה לתגובות כאלו וזה בסדר, אבל לא ממש נחוץ.
אין לי כוונה להתנצח וכאמור אני לא חושבת שאשנה משהו אצל מישהו באמת, רק הרגשתי שאלו מילים שצריכות להיאמר. ואמרתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיקירה
רון12/06/2010אסכם את הנאמר/הכתוב בארבע מילים
פעם בוגד תמיד בוגד !
נ.ב. רמה וורבלית טובה !!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיקיר
זאתי12/06/2010עדיף להודות שלא היה לך כח לקרוא
זה ממש לא סיכום של מה שכתבתי
וממה שהספקתי לקרוא כאן, אני מוותרת על המחמאות שלך
רמה ורבאלית טובה? מתי שמעת אותי מדברת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיקירתי
רון12/06/2010מדברת - כותבת !!
המשך הצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההדרך לטוב
דליה שוורץ12/06/2010זאתי יקרה,
העברת תחושות במה שכתבת, תחושות שמבטאות את יחס שלך לבגידה ואת האכזבה שלך מכך שאנשים בוחרים לבגוד במקום לשפר את מה שיש להם.
זה נכון, בחלר מהמקרים אנשים מעדיפים לברוח כי זה הרבה יותר קל מאשר שלנסות לשפר ולהתמודד עם הקשיים.
אני רוצה להגיד שאפשר אחרת. אפשר לשקם מערכת יחסים שהגיע לשיגרה הרסנית, אפשר לשקם מערכת יחסים שכבר אין בה הרבה הווה אלא בעיקר עבר וילדים משותפים. אם לא תוותרו לעצמכם ניתן יהיה לשקם ולשפר אפילו אחרי בגידה.
בהצלחה לכל המתעקשים לשפר למען עתיד זוגי טוב יותר,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלזאתי...
שמחה13/06/2010שלום לך
לפני מספר ימים הודעתי בפורום כי אני מסיים לכתוב בו וממשיך קדימה ( שמחה לשעבר )
הבוקר אני מתחיל דרך חדשה בחיים ולפני זה הצצתי לפורום הצצה קטנה שהביאה עלי מכה קשה.
ההימור גדול אבל הדברים שהצגת פשוט מפחידים דמיון כזה עוד לא ראיתי מימי...
בקיצור במידה והשם שלך מתחיל באות ע ולפניו מוסיפים מילה שלומדים בשבילה הרבה שנים
ולבן זוגך יש את המילה הזו גם אפילו עבר לא מזמן מבחן חשוב.
במידה והסימנים נכונים דאי לך שיש לי את כל החומר שאת צריכה וצר לי מאוד אבל זה ממש לא נגמר אצלו הוא פשוט עבר לאחרת אפילו 2.
האיש חולה אומנם הפיל גם את אשתי בדרך אבל זה לא מה שעצר אותו.
אני גם מאמין שסיפר לך רק לאחר שאני דיברתי איתו והוא ניכנס ללחץ.
בכל מקרה במידה וזו את ממליץף לך לא להיות רגוע ופשוט לבדוק שוב את האמינות שלו.
צר לי ובהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
מנדב את אשתי לזרים- כחלק מהנאה
ניסיון להיכנס להריון ופגיעה בזוגיות
מחיקת התכתבות בוואטסאפ של בת זוג עם חבר לעבודה
מנותקת כבר שנים לגמרי מהבעל וחוששת מביצוע הליכים
אני צריך תשובה לשאלה
מעוניינת בעצה, מחשבות על גירושין
השלכות בגידות בחיי הנישואין
בן הזוג בגד בי עם גרושתו
מרוסקת לאחר תהליך גירושין
ערוץ הבריאות
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?