מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מחשבותאביבית15/06/2010
אני לבד, הוא הלך לעוד אירוע מהעבודה. הביית נושם נשימות של לילה ואני לבד עם המחשבות. הכל צף ועולה ואיתו השאלות. קראתי את כל הדברים החכמים ואת כולם אני מבינה. צריך לקחת החלטה, אבל איך עושים את זה? בימים האחרונים אני מרגישה כמו מחבל מתאבד שנושא על גופו מטען, אני יכולה לפוצץ את הכל ולקחת איתי את חלום המשפחה השלמה ואני יכולה להחליט שלא ולקחת איתי את חלום האישה המאושרת. אני אקדמאית, מצליחה, יש לי מעמד בכיר באירגון בו אני עובדת. אני לוקחת החלטות הנוגעות לחיי אנשים ותחתי עשרות אנשים טובים וחכמים שעושים את מה שאני אומרת להם. אז למה אני לא יכולה להחליט על עצמי? למה אני מנוהלת ולא מתנהלת? בחיים לא חשבתי שאהיה בעמדה הזו, שאצטרך להתפשר ולהגיד לעצמי: לפחות את לא לבד.. לפחות בסוף הוא חוזר אלייך. אבל זה מה שאני רוצה?
במונחים המקובלים, הוא פחות מוצלח ממני: פחות משכיל, פחות בכיר וגם משתכר הרבה פחות ממני. לפעמים אני חושבת שהוא מעניש אותי. אולי הוא אפילו לא מודע לזה. איך מתמודדים עם זה?
מה שעצוב הוא שאני קוראת אותו יותר טוב ממה שהוא קורא את עצמו. הכל ברור לי. אני יודעת מתי הוא משקר ומתי הוא בורח ממני. רק אני מתמודדת עם האמת. הוא חי בחיים משלו וסומך על המצפון שלי שיעבוד בשביל שנינו. והוא עובד.
אני כותבת כאן בלי שורה תחתונה, בלי מסקנה, רק עם הרבה כאב וסימני שאלה. אני משתדלת לתרגל את עצמי בראש לחיים בנפרד וזה מעציב אותי מאד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אביבית-
בני16/06/2010אומרים שבכל דבר רע יש גם טוב,
הבעיה שלי שאני רואה רק את הטוב,
אני מזהה כאן יכולת כתיבה משובחת של פריקת כאב בדרך הנכונה, שבזמנים אחרים לא הייתה מגיעה לידי ביטוי עז שכזה,
אני מנסה לנחש, שאת רוצה להיות יותר טוב ממה שאת מאחלת לאחרים, ובעצם את פועלת בניגוד לאמת הפנימית שלך,
הוא לעומת זאת מחפש מישהו להשתוות אליו,
שניכם מתכחשים לעובדה, שבעל ואשה אמורים להיות שונים בתכלית השינוי זה מזו, האדם נוצר מן האדמה, והאשה מן הצלע, עצם הרבה יותר חזק מאדמה, בכל המובנים, לאשה יש כוחות סבל גם נפשיים הרבה יותר מלגבר, לכן את מצליחה לחרוק שיניים עד זוב דם,
אביבית, האינטרס האישי שלך, זה להתחזק כדי להגיע למקום גבוה, שבו את תחליטי אם את בוחרת להיות בקשר הזה, כשתעמדי מולו חזקה, תעשי חסד קודם כל עם עצמך, גם את לא תאהבי א"ע במצב של חולשה, ובטח אלו שבסביבתך יעדיפו אותך אשה חזקה,
אשה חזקה , זו אשה שיודעת להעביר מסרים, שיודעת לנהל משא ומתן בלי להגיע לפיצוץ,
חפשי מישהו לעשות איתו שיעורי בית, והעבירי את המסר בנחישות אבל בחכמה,
יכול להיות שכרגע נוח לך להחליט שאת לא מחליטה, וגם זו החלטה,
תבדקי מה את מרוויחה ומה את מפסידה, תעשי רשימה , לפחות תדעי שבחרת להפסיד,,,
בכל אופן בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלבני
אביבית16/06/2010קראתי את מה שכתבת וגילגלתי בראש את המילים מספר פעמים בטרם ישבתי לענות. איך לומדים לעשות את זה? באופן בסיסי אני אדם ישר, כנה ורגיש. כנראה שבמובנים האלו אני לא ממש מתוחכמת. את מה שיש לי בלב אני אומרת או שפשוט רואים את זה ישר. לפעמים זה מתפרץ. מה צריך לעשות??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאביבית-
בני16/06/2010כל כולי ההיפך מתחכום,
כשחסר הבנה - חסרה הסברה,
הבעיה שהתימצות שנעשה כאן לא מספיק, ואין מנוס מללכת לאיש מקצוע,
כל מה שאת חסרה , זה רק משקף טוב, שיגרום לך לתרגם את המחשבות למילים, ובהמשך יעזור לך ליישם אותם בפועל, (אני מקווה שזה כבר יותר מובן),
השיקוף היעיל ביותר הוא ע"י מישהו שקרוב אלינו, תחפשי חברה טובה ותנהלי איתה שיחה, ותקבעו מראש שזה נעשה בשביל להוציא ממך כמה תובנות, ואתם מוחלים אחת לשנייה מראש על העלבונות שבדרך,
תמחלי על כבודך ואיך אומרים, תהיה גבר תשפיל א"ע, זה לא בושה לקבל עזרה מאחרים, ואין לי כוח וזמן כעת להרצות בעניין,
בני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבני
סלעית16/06/2010היי. קשה לי לעיתים לתפוש את האופטימיות הבלתי פוסקת שלך. הייתי רוצה שתשיב לי, האם לדעתך בכל מקרה של בגידה יש לנסות ולשקם את מערכת היחסים? הרי אתה מציע לה להחליט אם להמשיך את הק.ש.ר... אך אם תהפוך את האותיות, תיווכח לדעת כי לפעמים צריך להחליט אם להמשיך להחיות את הש.ק.ר. אדם שבגד בבן זוגו, לא מספיק אהב אותו כדי למנוע זאת. מדוע שיתחיל כעת, אחרי שסרח? וכיצד ניתן בכלל לבנות אמון מחדש ולא לחשוד בכל צעד ושעל של בן הזוג שבגד? איך אפשר להתחיל לאסוף את השברים? אני חושבת שאם אווכח לדעת כי בן זוגי בוגד, לא אוכל לתפקד ולחיות עמו תחת קורת גג אחת בידיעה מתמדת ובמחשבות בלתי פוסקות, שהעדיף אחרת על פניי, ולו רק למטרת שיחה, מחשבה או רגש. עצם המחשבה על כך פשוט הורסת אותי. לא נראה לי כי אוכל לחיות שוב בצל החשש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסלעית-
בני16/06/2010הלוואי והייתי יכול להרצות את משנתי הסדורה בעניין,
תפיסת החיים שלי מבוססת ע"פ התלמוד, הקבלה, והניסיון, ורחמנא ליצלן רעיתי גם במקומות זרים,
ייתכן ואני טועה בהבנת הדברים, או בהצגתם, לכן אני כותב שזה על דעתי בלבד,
הכלל הוא (שלי,,,) כל זמן שאתה לא מזיק לאחרים תפעל על פי מצפונך,
ביום שיוכיחו לי שדבריי פועלים בכיוון ההפוך, וח"ו מישהו נפגע ,,, אהיה הראשון להודות כאן מעל במה זו שטעיתי,
אין לי ביטוח על נזקים, וכל הזכויות לא שמורות,
אני מאחל לך הרבה הצלחה
בני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאביבית
שירי16/06/2010אביבית,
לפי מה שכתבת - יש ל קרירה משגשגת, אישה חכמה,מרוויחה יפה - כלומר את מסוגלת לעמוד
בזכות עצמך (יותר טוב ממנו.. את יודעת את זה והוא יודע את זה.....)
אבל מה -אנחנו מנוהלים ע"י הפחדים שלנו. הפחד להרוס משפחה - מה זה יעשה לילדים שלנו,מה זה יעשה לנו?האם יהיה לנו יותר טוב או אולי יותר רע?. האם זו החלטה נכונה, האם לא נתחרט עליה כל החיים שלנו.....איך נוכל לחיות לבד האם נתמודד...זה משתק אותנו.
כדי לקבל החלטה - האם את רוצה לבנות או לפרק את הקשר- אם את לא מסוגלת לבד תיעזרי במישהו..... נראה גם שאת צריכה ללמוד ולהיות ערוכה ומוכנה לחיות ולעמוד לבד ללא בן זוג.
דיברת שהוא סומך עלייך שאת המצפון של שניכם (סליחה,אבל זה הצחיק אותי כמה שגם אני הייתי על תקן מצפון) -מה שזה אומר לעניות דעתי, שאת חייבת להיות נחושה מולו ,להוריד מעלייך את המצפון
ממה שאת כותבת אני מבינה (תקני אותי אם אני טועה)- שהוא פשוט יודע שתשארי בבית ותסבלי את כל מה שהוא עושה ויעשה .. כי את אישה טובה.. הוא לקח אותך כמובן מאליו.
אז ככה אם את לא מוכנה לסבול ולהשאר במצב הזה ---- תבהירי לו שזהו די נגמר ,הוא חייב להיות אחראי למעשים שלו זה המצפון שלו -הוא חייב להבין - שלמעשים שלו יהיו השלכות והוא לבד אחראי עליהם- הוא זה שיפרק את הבית לא את ...
נחישות,אומץ ,חוזק- זה מה שאת צריכה ואולי גם הוא צריך את ממך (את מכירה אותו הכי טוב...)
מספיק להיות ברירת מחדל....
דרך אגב - הוא יצא לאירוע מהעבודה למה לא יצאת איתו?
עוד דבר קטן - את כותבת שבטלפון הוא אומר לך דברים מרוממים וכשהוא חוזר הבייתה - הוא חוזר עייף... אולי תנסי לצאת איתו מהבית אחרי העבודה(שיוצאים מהבית העייפות יורדת) או לקבוע באמצע העבודה לארוחת צהריים.?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
מנדב את אשתי לזרים- כחלק מהנאה
ניסיון להיכנס להריון ופגיעה בזוגיות
מחיקת התכתבות בוואטסאפ של בת זוג עם חבר לעבודה
מנותקת כבר שנים לגמרי מהבעל וחוששת מביצוע הליכים
אני צריך תשובה לשאלה
מעוניינת בעצה, מחשבות על גירושין
השלכות בגידות בחיי הנישואין
בן הזוג בגד בי עם גרושתו
מרוסקת לאחר תהליך גירושין
ערוץ הבריאות
האם אתם שמרנים במיטה?