זקוקה לעזרה!!

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• זקוקה לעזרה!!
    לי
    22/06/2010

היי.
    אני בת 27.5, בעלי בן 27. התחתנו לפני קצת יותר מחצי שנה לאחר חברות של 2.5 שנים.
    אני כיום מסיימת תואר שני ויש לי עבודה מסודרת.
    כשהכרתי את בעלי הוא למד באוניברסיטה ועזב לאחר שנה לטובת עבודה.
    אנחנו אוהבים לצאת ולבלות ויש לנו הרבה חברים.
    לאחר החתונה חסכנו את הכסף מהחתונה במטרה לקנות בית, דבר שלא התממש עד היום. הכסף זהו כסף שההורים שלי נתנו לנו.
    לאחר בקשות חוזרות שלי ושל המשפחה שלי בעלי נרשם ללימודי הנדסאי. לצערי כרגע הוא עזב את העבודה ועברנו לגור אצל ההורים שלי על מנת לחסוך כסף וכדי שיוכל ללמוד כמו שצריך.
    היום המצב שבעלי התחיל ללמוד במכינה של 3 חודשים בה הוא לומד 3 שעות 3 ימים בשבוע ומעבר לזה יושב בבית ולא עושה כלום במקום לצאת ולנסות לחסוך קצת כסף.
    לאחרונה התחלתי לחשוב על גירושין מכיוון שאני מרגישה שאני "סוחבת" את העגלה הזאת לבד, ללא שותף. אני רואה את כל החברים שלנו שמתחתנים מתקדמים בחיים, מקימים בית ומביאים ילדים ואני מאז שהתחתנתי "מתקדמת" ברוורס. אני מרגישה שבמקום שהבן זוג שלי ימשוך אותי למעלה הוא רק מוריד אותי ושמגיע לי יותר מזה....

מה אני אמורה לעשות????????

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    זקוקה לעזרה!!

הוספת תגובה

• ובכן

רון
    22/06/2010

בגלל שאת הדומיננטית במשפחה וזו שסוחבת את העגלה את חושבת שהדרך האולטימטיבית היא לפרק את החבילה ?

גיב מי אבריייק !!!

כל דבר בחיים הללו הוא ארעי !! תני לו ולכם את הזמן ואל תרוצי לקבל החלטות הזויות ומרחיקות לכת !!

(הבעייה המזורגגת המובהקת של הישראלים הוא הייאוש המוקדם)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נ.ב

רון
    22/06/2010

עוד דבר מובהק אצל הישראלים כפי שאני שם לב אצל הכותבת היא ייצר ההשוואה לזוגות אחרים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לי

אסף
    22/06/2010

תגידי דיברת איתו על זה? מה יש לו להגיד? כי תראי אני לא יודע אם הוא יכול למצוא עבודה בתנאים האלה של לעבוד יומיים מלאים ועוד שלושה ימים במשרה חלקית. אמנם תמיד יש פתרונות אבל קודם שאת מחליטה על לפרק את הזוגיות צריכה לדעת מה יש לו להגיד. מצד אחד זה מאד נוח לא לעבוד אבל מצד שני גם קשה למצוא עבודה בתנאים האלה. לא יודע למה אבל יש לי הרגשה שאם הגעת למסקנה שאין עתיד לזה כנראה שהבעיה קצת יותר חמורה. תתקני אותי אם אני טועה.

ולגבי זוגות אחרים אז אני מסכים עם רון (אם כי לא עם הסגנון) שלא תמיד כדאי לעשות השוואה לזוגות אחרים. את לא יודעת מה הולך אצלם. אל תאמיני למראית עין.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על התגובות!!!

לי
    22/06/2010

תודה על התגובות.

בתחילה כשביקשתי ממנו לצאת לעבוד אמר שבאוקטובר מתחיל ללמוד 5 ימים בשבוע ושאין טעם. לדעתי יש טעם לעבוד עכשיו על מנת לחסוך. וגם אם לעבוד ולא להרוויח הרבה, לפחות לראות את השאיפות של הבן אדם להגיע למעלה טלעשות מה שאפשר. יש הרבה משרות לסטודנטים וגם אני כסטודנטית עבדתי.
    כשהעלתי לפני את כל הדברים בשנית הוא אמר שינסה למצוא עבודה אבל קשה כל פעם להגיד לו מה לעשות, איך לעשות. אני רוצה פעם אחת לסמוך עליו שיעשה דברים לבד לטובת המשפחה הקטנה שלנו.....
    בקשר להשוואה עם אנשים אחרים - אני לא רוצה חיים של אף אחד אחר, פשוט כרגע אנחנו בתקופה שכל החברים מתחתנים ומתקדמים ואנחנו תקועים במקום.

אני מסתכלת על ה3 שנים בהם אנחנו מכירים, איך אני התקדמתי ואיך הוא נמצא באותו מקום.
    אני מפחדת למצוא את עצמי בגיל מאוחר יותר באותה בעיה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לי

אסף
    22/06/2010

נראה לי שהוא צריך רעידת אדמה קטנה תחת רגליו. את צריכה להיות מאד החלטית בענין הזה. אני יודע כמה קשה לראות זוגות אחרים ששניהם עובדים והכל נראה על מי מנוחות אצלם. מסכים איתך. זה מדכא. תראי. כתבתי לך מקודם שאולי הוא לא מוצא עבודה מתאימה אבל מצד שני את צודקת. יש המון עבודות שהוא יכול לעבוד בהם .כמו אבטחה למשל. אני כשהייתי סטודנט תפרן ניקיתי חדרי מדרגות כדי לממן את עצמי ולא להיות נטל.נכון. לא נעים ולא קל אבל זה עדיף מאשר להיות נטל על ההורים. כנראה שהמצב פשוט נוח לו. הוא צריך להבין שגם כשהוא יתחיל לעבוד 5 ימים בשבוע הוא עדיין נושא באחריות לתא המשפחתי שלכם. כנראה שהוא לא הפנים שזוגיות דורשת מאמץ מצידו. כמה נחמד לו. את עובדת ומביאה כסף,הוא חי בבית של ההורים שלך. ואלה חיים טובים. תשמעי לי תתפסי איתו שיחה אבל לא בנימה של שיחת נפש וגילוי לב אלא בנימה ש"אדוני קום תזיז את התחת שלך כי אם לא אני ממשיכה הלאה בלעדיך". תרעידי את האדמה תחת רגליו .כדי שלא יהיה בטוח שהוא יכול להמשיך ככה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אסף

לי
    23/06/2010

עשיתי איתו את השיחה באמת במטרה שהוא יבין לבד את הטעויות שלו ואולי ינסה לשנות משהו... מבחינתו אני רוצה להתעלל בו ולראות אותו עובד ולומד וקורע את עצמו.....
    אני חושבת אולי שאנחנו פשוט לא משדרים על אותו גל.
    אתמול אחרי שדיברתי איתו בערב הוא הלך לישון אצל חבר שלו והתחיל לשלוח לי הדעות מעליבות כמו שאני רודפת אחרי כסף ושבעוד 10 שנים הוא יפגוש אותי שאני אהיה אומללה והוא יהיה מצליח ומאושר..... ואני כל הזמן מנסה לא להדרדר לדיבור המגעיל הזה ולנסות לפייס אותו והוא ממשיך לדבר מגעיל.... מעבר לזה, הוא התקשר אלי היום (אחרי הודעות מגעילו כמובן במשך כל היום) כדי לספר לי שיש לו ראיון עבודה שבוע הבא.....

מאוד קשה לפענח אותו והתעסק בשטויות האלו... לא הגענו למצב שאין מקום יותר למשחקים האלו???

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לי

אסף
    23/06/2010

תראי. נראה שהוא נעלב מהשיחה שלך. כנראה שהוא עדיין תקוע אי שם בגיל 16-17(בלי להעליב). זה בסדר. כנראה שהוא קצת רגיש והשיחה פגעה לו באגו. אל תתייאשי. תני לו זמן לעכל את המצב. זה שהוא התקשר להגיד לך שיש לו ראיון עבודה בשבוע הבא זה כבר טוב. עדיין לא ברור אם הוא מנסה להשוויץ או להרגיע. תחכי עם המסקנות. תני לו להיעלב. ישן אצל חבר? זה בסדר. זו הצגה קטנה שהוא עושה לך. מנסה לבחון אותך. אל תיכנסי לפינה. אל תגיבי מתוך כעס. אל תשכחי שיחד עם התקיפות את צריכה להבהיר לו שאין לך עניין בכסף שלו אלא בכסף שלכם. תבהירי לו בעדינות שאת צריכה להרגיש שיש לך שותף בחיים.
    תחמיאי לו על ראיון העבודה. תעודדי אותו. ואל תתייאשי כל כך מהר.
    אני מנסה להבהיר לך את הצד הגברי. את תהיי אישה. אתן הרי יותר חכמות מאיתנו . מה? לא? (-:

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זקוקה לעזרה!

מיכל פאטל
    23/06/2010

שלום לך לי,

ניתן להתרשם לי כי הגעת להישגים מאוד מרשימים בגיל יחסית צעיר.נראה שאת אחת שיודעת מה היא רוצה ומכוונת לכך.אך לא כולם בנויים באותו אופן.יתכן כי בעלך לא מצא את ייעודו , ואף יתכן כי הוא לא לגמרי שלם עם תחום למודיו אליו נרשם לאחר לחצים שהופעלו עליו.
    עלייך לעודד אותו לבדוק מה הוא רוצה ללמוד /במה לעסוק מתוך רצון ועניין פנימי, אז תהיה לו יותר מוטיבציה ורצון להשקיע. יש עוד מס' נושאים הטעונים שינוי:1.על מנת לחוות זוגיות האופן נורמטיבי עליכם לצאת מבית הורייך ולחיות לבד, להתמודד לבד עם מצבי הדרישות החיים.
    2.על בן זוגך למצוא עבודה ןמהר. אין כל סיבה שהוא יסתפק ב-3 שעות לימודים 3ימים בשבוע.
    3.הבליטי את הביחד שלכם ולא את מהשאת מביאה ממשפחתך(כסף ,מגורים אצל הורייך וכד')
    .כשנישאת הפכת ליחידה משפחתית נפרדת את ובן זוגך.
    4.מה זו 'הרמת הידיים' הזו אחרי חצי שנת נישואין?!!!!

על נישואין יש לעבוד!
    בהצלחה. מיכל פאטל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו