האם להפרד?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• האם להפרד?
    אורלי
    11/07/2010

אני בת 35 נשואה ואמא ל 3(8 שנה ועשר ו חצי שנה) בתקופה האחרונה אני מרגישה שאינני יכולה להמשיך לחיות עם בעלי.תחשתי היא תחושה של החמצה כיוון שאני משכילה,אסרטיבית,לא מחשבנת לאנשים מלאת בטחון עצמי ויודעת לעמוד על דעתי.מאידך הוא נטול השכלה,שפתו אינה תקנית,חסר בטחון עצמי,מאוד מכופף לבריות ואינו אסרטיבי כלל. הוא רב איתי ליד הילדים ומשתמש בשפה בוטה.
    אציין כי הוא אוהב אותי מאוד והוא אבא נפלא לילדים אך אין לי עניין בו כלומר:הוא לא מגרה אותי אינטלקטולית,אני לא נמשכת אליו והידיעה שאין לו הבנה בכלום עוד מרחיקה אותי ממנו. אני מאוד מבולבלת כי אני מפחדת להתחיל הליך גירושים ואינני רוצה לפגוע בילדים. אבל אני החלטית ויודעת שאני לא רוצה להמשיך לחיות איתו את חיי. אין טעם להיות עם אדם ללא אהבה. האם לרצות את טובת הילדים (שאוהבים וקשורים אליו מאוד) או את טובתי האישית?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    האם להפרד?

הוספת תגובה

• מה לבחור?

דליה שוורץ
    12/07/2010

שלום לך אורלי,
    את בעצם הגעת להחלטה, ואת יודעת מה את רוצה אך ההתלבטות שלך היא למי להיות נאמנה, לך או לילדים. לא אוכל להגיד לך מה לעשות אך אני רוצה שתחשבי מה יקרה לילדים שחיים עם אמא לא מאושרת ושלא טוב לה עם בעלה ושכל יום בחיים היא תחשוב על כך שויתרה על עצמה בגלל הילדים. יש גם אשפשרות נוספת והיא לדאוג לעצמך. ואז הילדים יגדלו בבית עם אמא מאושרת שיודעת מה טוב לה ומסוגלת לתת לילדים שלה את כל התחושה הטובה שהיא מביאה איתה...
    מה את בוחרת?

דליה שוורץ - יועצת זוגית ואישית
    054-4220259

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זו שאלת השאלות

אסף
    12/07/2010

ההתלבטות שלך די נפוצה אצל נשים רבות והתשובה עליה קשה ומורכבת. הבחירה היא שלך ורק שלך. אף אחד לא ימליץ לך לפגוע בילדים (ותאמיני לי שהם ייפגעו) ומצד שני קשה שלא לראות שאת סובלת וזה ,סביר להניח, מקרין על האוירה בבית.
    יש לי רק שאלה אלייך. לא ראית את כל זה לפני הנישואין? הוא היה אילם בתקופה שלפני הנישואין?מה לא שמת לב לסגנון דיבורו? לא קלטת שהוא לא אינטגנט? שהוא מדבר נמוך?שהוא חסר ביטחון? תהרגי אותי אבל אני מבין למה את מתכוונת כשאת אומרת שאת לא מחשבנת לאנשים. למה התחתנת איתו?למה הבאת איתו שלושה ילדים? הפיתרון אז היה פשוט. היית מפסיקה את הקשר ומחפשת מישהו שמתאים לך במקום לחפש פיתרון שהוא בכל מקרה רע. עכשיו או שאת ממשיכה לסבול או שאת פוגעת בו ובילדים בגלל העיוורון שלקית בו לפני הנישואין. מה חשבת? שהוא ישתנה?או שהיתה אהבה שפיצתה על הכל. ואם היתה אהבה אז תגידי לי מה אהבת בו?
    הילדים לא אוהבים סתם. הם גם לא משחקים אותה. אם הם קשורים אליו סימן שהוא לא כזה גרוע. רק את פרחת והתפתחת ועכשיו פתאום נדמה לך שהוא קטן עלייך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאסף

אורלי
    15/07/2010

אתה צודק! הוא באמת קטן עליי ונכון שלא ראיתי הרבה דברים לפני הנישואים אבל חשוב לי להבהיר את גרעין הבלבול שלי:הוא אבא נהדר לילדים ,עושה הרבה דברים בבית ומטלות הבית נעשות בשיתוף מלא בינינוהוא מחמיא לי הרבה מפגין כלפיי חיזור ואהבה ואני יודעת שאין עוד הרבה גברים כמוהו שיתנהגו כך אחרי 10 שנות נישואים. אבל עם כל זה לא מפליגים הלאה אלא רק מטילים עוגן. וזה לא מספיק לי. אני יודעת מי ומה אני :אני זן נדיר(באמת בצניעות) והוא יודע את זה לכן הוא נאחז.
    כמו כן אני חוששת מהתמודדות לבד עם 3 ילדים.ביחוד בהתחשב בעובדה שהילדים מקבלים המון משנינו. מבין לליבי???

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אורלי

אסף
    15/07/2010

אחרי מה שכתבת אז לא. אני לא מבין לליבך. את צודקת. לא מגיע לך גבר כזה. את צריך איזה גבר עצבני שיחזיק אותך קצר כמו כלבה ויראה לך מה זה בן זוג חרא. שישפיט אותך כמו שפחה בבית ושתעשי הכל לבד בבית. וכשתרגישי שאת נחנקת אז תביני שבעלך הוא איש טוב. אולי לא הכי מתקדם בעולם( וגם זה לפי התאור האריסטוכרטי שלך) אבל הוא אחד מאלה שיחבק אותך כשרע לך. הוא אחד מאלה שיכסה אותך בחורף ויטפל בך כשתהיי חולה.
    אני לא מסיק מסקנות לבד. אני נשען על התיאור שלך עליו מהתאור שלך עולה שהוא איש מקסים ואת פשוט חתיכה בהמה שהרימה ראש ומחפשת הרפתקאות.
    תתחילי להבין. אלה הם חיי הנישואין. הרבה הנשים היו מתחלפות איתך בבן זוג. הוא נשמע אחלה בעל. רק מה? הוא קטן על גברת פרימדונה.
    ואם בכל זאת תחליטי לקום וללכת אני מאחל לך שתיפלי לידיים של הגרוע שבגברים כי טוב את לא מעריכה.
    תגידי יש לי שאלה. את פולניה? כי התלונות שלך מופיעות בחוברת המקצועית של פולניות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כדאיות

משה
    20/07/2010

הביטי אורלי התחושות מובנות . אבל לא כל יצר או דחף בא מממקום חיובי . במקרה הזה כצופה אובייקטיבי מן הצד אומר לך בפירוש::אל תתגרשי . לא רק עבור הילדים אלא גם בשביל עצמך. מי מבטיח שהבא שתמצאי יהיה יותר נאמן לך??

בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למשה

אורלי
    22/07/2010

תודה על התגובה הכנה.לפעמים באמת אני רואה בו דברים טובים. אולי באמת לא אמצא אהבה אחרת או מישהו שיפרגן לי כמוהו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאורלי היקרה

אביבית
    22/07/2010

החלטה קשה במיוחד כי הדברים הם אף פעם לא שחור או לבן אלא תמיד באמצע. אין רע שאין בו גם קצת טוב ובטוב הזה אנחנו נאחזות. אבל את צריכה לשבת עם עצמך ולחשוב בסיכומו של יום מה נשאר לך, האם הוא עוזר לך להתקדם הלאה או עוצר אותך? את מאושרת? טוב לך? ברור שזה עצוב לפרק קשר, גם עבור הילדים, אבל אני חושבת שהילדים צריכים לגדול באווירה בריאה, זה מה שהכי חשוב. ילדים רואים, מבינים ומפנימים ולא צריך לקדש ולמר את התא המשפחתי בכל מחיר. לא אהבתי שכתבו לך כאן שאף אחד לא מבטיח לך שתמצאי יותר טוב. אף אחד גם לא יודע ההיפך ואני נגד הגישה הפחדנית והתבוסתנית הזו. בצבא אומרים: המעז מנצח! אני גם לא אוהבת את השאלה: "לא ראית את זה שהתחתנתם? " מה הקשר? אנשים משתנים, מתעצבים, מתקדמים או שלא מתקדמים. בקיצור: לא רלבנטי. שבי עם עצמך, הכיני דף של מעלות וחסרונות ותראי איזה טור ארוך יותר. בהצלחה, אני איתך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאביבית היקרה

אורלי
    26/07/2010

תודה על התשובה האמיתית ומאירת העיניים.יש בו הרבה מעלות וגם הרבה חסרונות .מה שגורם לחוסר היציבות בהחלטה שלי. עשיתי רשימה כזו כמו שהצעת והיתרונות גברו על החסרונות. אבל מטבע האופי שלי, מאוד קשה לי להתמודד עם החסרונות שלו ביחוד אלו שנוגעות לחינוך הילדים.ואז אני חושבת על עתידי ועתידם ושוב עוברת בי המחשבה לפרק את החבילה. מה שכן שהאהבה מצידי כבר לו כמו פעם,למרות שמצידו היא עדיין בשיאה.... אז אני עדיין מתלבטת יקירתי. תודה רבה על התמיכה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו