עזרה דחוף

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עזרה דחוף
    יעל
    29/07/2010

שלום
    התגרשתי לפני חודש בעקבות התעללות רגשית קשה, הוא בן אדם רע שגרם לי להרגיש שחיי לא שוים, אדם שהשרה בבית אוירה של דיכאון ופחד
    יש לי תינוקת בת חצי שנה שאני גרה איתה בבית הורי
    בהסכמים הוחלט שעד גיל שנה הוא יבוא לראות אותה בביתי פעמיים בשבוע חצי שעה כל פעם, הסכמתי לזה מסיבה אחת: רציתי שלילדה שלי תהיה דמות של אבא למרות שחששתי, כי אין לו בכלל!!! גישה לילדים ובמשפחה שלו הילדים הם הפקר
    בכל פעם שהוא מגיע הוא נכנס איתה לחדר ואחרי כמה שניות אני שומעת אותה בוכה בכי מפוחד מאד
    עד שקיבלתי גט הוא בא לראות אותה כמה דקות וזה לא היה נורא אבל עכשיו שזה חצי שעה זה בילתי נסבל הבן אדם כמו מכונה עומד חצי שעה ושומע אותה בוכה ולא זז (ודרך אגב מדובר בתינוקת חייכנית וחברותית שאפילו מחייכת לאחות בטיפת חלב לאחר שהיא נותנת לה חיסון)
    בפעם האחרונה שהוא היה זה היה מזעזע התינוקת צרחה בצורה לא נורמלית ופתאום היה שקט, אני חשבתי שהוא הרגיע אותה או שהיא נרדמה אך לאחר כמה דקות שהוא עזב את החדר נכנסתי להוציא אותה מהעריסה גיליתי אותה אדומה מפרכסת וצורחת ללא קול, כבר לא היה לה כח לצרוח לקח לי שעה להרגיע אותה וכמה ימים אח"כ היא הייתה היסטרית כשהיא לא ראתה אותי
    בפעם האחרונה שהוא רצה לבוא אבא שלי דיבר איתו ואמר לו שזה בילתי אפשרי עד שיהיה פתרון,
    אז הוא איים שהוא יפנה לבית משפט מברור שערכתי הבנתי שאמהות שלא מוכנות להביא את ילדיהן לאבא לוקחים להן את הילדים
    אני פשוט לא מאמינה שזה קורה לי אני במצב נורא שבו אני חוששת לחייה של ביתי
    ומעמידים אותי בפני שתי ברירות: או שתתני את הילדה שלך למטורף הזה(ואני יודעת על מה אני מדברת) או שיקחו ממך את הילדה
    אני חייבת עזרה דחוף!!!
    ו

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עזרה דחוף

הוספת תגובה

• יעל-

בני
    29/07/2010

מזל טוב על הגירושים
    יש לך עוד ברירה, להתקין מצלמות בחדר ולאפשר לך להיות בשליטה על הנעשה,
    וכן הוכחות אם ח"ו הוא לא מתנהג איתה כראוי, ואז כמובן ירחיקו אותה ממנו לצמיתות,
    ---
    מצד שני ייתכן והוא מנסה להתחבר לילדה בצורה אבהית רגילה, ומשהו שם לא עובד נכון, או שהוא ניגש בלי בטחון, או שהיא היסטרית מזה שאת היסטרית---,
    אני מציע לך לתת לו את הכבוד שמגיע לו, הרי הפגישה נעשית בבית של הורייך, תירגעי ותתני לו צ'אנס,
    אם את עד כדי כך לא סומכת עליו, אז תתקיני מצלמות, הילדה שלך שווה את ההשקעה,
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה ליעל

סיגלית גלאי
    29/07/2010

יעל שלום,
    חשוב שתמשיכי להקשיב לאינסטינקטים שלך, אם את חושבת שבתך לא מוגנת ובטוחה עלייך לפעול כדי לספק לה הגנה. אין סיבה שתחכי עד שהוא יילך כדי לבדוק את שלומה. כאשר את שומעת שהיא צורחת, תיכנסי לחדר ותבדקי מה קורה.
    ייתכן שהוא לא יודע כיצד להתנהג או מה לעשות עם הילדה כשהיא צורחת, במקרה הזה את יכולה להציע לו עזרה וללמד אותו כיצד להרגיע את הילדה.
    אם קורה משהו אחר שעשוי לפגוע בילדה, עלייך להתערב ולהגן על בתך כולל פנייה לרשויות.
    מה שאני מנסה לומר הוא, שאסור לך להישאר במצב שאת חוששת לחייה או חושדת ש... אלא עלייך לדעת בוודאות שלא נשקפת לילדתך כל סכנה.
    מדברייך נראה שחשוב לו לפגוש את הבת שלו אולי זאת הסיבה שהוא משתמש באיום בית המשפט, אבל גם לך יש את הזכות ללכת לכל גורם שתרצי (רווחה, בית-משפט, משטרה, עו"ד וכו') בדיוק כמו שיש לו. כדי לקבל עזרה,להתלונן, להתייעץ... אין לי מושג היכן עשית ברור, אבל הדברים אינם חייבים להיות חד משמעיים כפי שתארת אותם.

אני מאחלת לכם שתמצאו את הדרך לתקשר בשלום, לטובת הילדה.
    בהצלחה, סיגלית גלאי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

יעל
    30/07/2010

תודה על התגובה המהירה אפשר לומר שקצת נרגעתי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פגישות במרכז-קשר בחסות עובדת-רווחה

תום
    02/08/2010

במידה שיש במקום הישוב שלך, יעל, מחלקה לשירותים חברתיים, התייעצי איתם - על רקע חרדתך לשלום בתך בפגישות עם אבא שלה - אם לא מוטב שהפגישות יתקיימו בפיקוח/נוכחות של עובדת סוציאלית מיומנת. לשם כך הוקמו בכל רחבי-ישראל 'מרכזי-קשר' שבהם מתקיימות פגישות בין הורים לילדיהם במידה שיש חשש שלילד/ה נשקפת סכנה, או עלולה להווצר כזאת. אינני יודע אם די שעובדת-רווחה מוסמכת תקבע זאת, או שהיא צריכה להמליץ לבית משפט למשפחה (בדרך כלל - זה שבו נקבעו 'הסדרי-הראייה' הקשורים בגירושין), והוא משנה את החלטתו הקודמת או את ההסכם שהגעתם אליו לגבי מקום-הפגישות, תדירותן ומשכן. בכל מיקרה, גם אם בינתיים נרגעת קצת, בדקי בהקדם במחלקת השירותים החברתיים ברשות המקומית של ישוב מגורייך (מועצה מקומית, מועצה איזורית, או עירייה) את האפשרויות וההליכים, כדי שאם חלילה חששותייך יתעוררו שוב, כבר תדעי מה, איך ובעזרת מי לפעול, מייד ובלי שהות נוספת ! הכי חשוב, לפי התרשמותי מתאורך את הפגישות של האבא עם בתו/בתך, שיהיה אדם (רצוי, אם אפשר - מוסכם על שניכם !) שיהיה נוכח לפחות בפגישות הבאות, עד שתנוח דעתך וגם בתך תהיה יותר רגועה בפגישות !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו