נפרדנו

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• נפרדנו
    בן
    08/08/2010

שלום.
    בן 33, נפרדתי מבת זוג לאחר קשר של כשנה.
    הפרידה באה לאחר תקופה של התלבטות שלי לגבי המשך הקשר,כשהרגשתי שאני לא מצליח להתאהב בה "עד הסוף". היא מצדה מאוד מאוד רצתה אותי. לבסוף, אזרתי אומץ וחתכתי.
    הבעיה היא כפולה: נקשרתי אליה מאוד והניתוק ממנה קשה לי. היא מתעקשת שלא נדבר יותר כדי שתוכל להתגבר. אני מאוד מתגעגע וחושב עליה כל הזמן. אני גם מרגיש מאוד אשם שאני גורם לה סבל כזה. אני מבין את בקשתה לניתוק ומכבד אותה, אך הדבר מסב לי המון צער ואני מרגיש בודד.
    מצד שני, אני לא בטוח שעשיתי את הצעד הנכון. לא בטוח שאמצא מישהי כל-כך טובה בשבילי כמוה.
    האם העובדה שלא נסחפתי בהתאהבות היא סיבה מספיקה כדי לסיים קשר? האם העובדה שאני כל כך מתגעגע אליה וכל כך אכפת לי ממה שהיא מרגישה לא אומרת שאני כן אוהב אותה מספיק?
    ובכלל- איך מתמודדים עם הבדידות הפתאומית שנחתה עליי?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    נפרדנו

הוספת תגובה

• מזו אהבה

דליה שוורץ
    08/08/2010

בן שלום,
    בוא ננסה למקד את השאלה שלך, האם אתה מוטרד מהבדידות או שאתה מוטרד מהריחוק ממנה?
    האם אתה מוטרד מהעצב שגרמת לה או מהעצב שגרמת לעצמך?
    אתה שואל האם הסימנים האלה אומרים שאתה אוהב אותה.. אין ספר חוקים לאהבה.. אתה צריך להבין מזה מבחינתך התאהבות. האם התאהבות היא כשיש פרפרים בבטן או שאולי זה מקום בטוח שטוב ונעים להיות בו. אני חושבת שאתה צריך קודם כל להגיד לעצמך מה אומרת המילה להתאהב מבחינתך. ומה אתה רוצה להרגיש כשאתה מתאהב. אם היא עונה על ההגדרה שלך אז היא כנראה זו שאתה מאוהב בה. אם היא לא עונה על ההגדרה הזו אז תמשיך לחפש את זו שכן תעשה לך את מה שאתה רוצה להרגיש.
    לגבי הבדידות - כנס לאתרים של הכרויות, צא עם חברים לבלות ואולי שם תמצא את האהבה שאתה מחפש...
    בהצלחה,
    דליה שוורץ - יועצת אישית וזוגית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אהבה היא לא פרפרים בבטן

שחף
    08/08/2010

פרפרים בבטן יש בשלב ההתחלתי של ההתאהבות וזה לא יכול להמשך הרבה זמן מקסימום שנה,אח"כ באה ה"נחיתה" פתאום רואים את בן /בת הזוג בעיניים מציאותיות יותר ,כאן מתחילה העבודה וביסוס הקשר באמת ,תוך כדי זה ש"פתאום" אנחנו מגלים שבן הזוג הוא בן אדם עם מגרעות כאלה ואחרות אולם לומדים לקבל אותו כפי שהוא,לומדים לוותר ובעיקר לתת,הרב דסלר אומר בספרו "מכתב מאליהו" שאהבה היא נתינה ,ככל שניתן יותר שנשקיע יותר כך נאהב יותר ונהיה קשורים יותר למושא ההשקעה שלנו,כי כשאנו משקיעים בצד השני זה כאילו שאנו מעבירים אליו חלק מהנשמה שלנו ואט אט עם הזמן אנו נקשרים אליו בעבותות של אהבה ,אנו אוהבים וקנאים למשהו שהשקענו בו הרבה מעצמנו,לסיכום זוהי הגדרת אהבה אמיתית ולא כפי שלצערנו הרבה שוגים וחושבים שאהבה =כמה הצד השני מספק את צרכיי ולכן כל זמן שהוא מספק יש קשר וכאשר הוא כבר לא מספק את צרכיי או שאני חושב/ת שבמקום אחר אקבל יותר ,פה זה נגמר,וזו לא אהבה אמיתית זאת תאווה ואהבת העצמי יותר מאהבת הזולת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו