זוגיות לסירוגין

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• זוגיות לסירוגין
    איילה
    13/08/2010

אני גרושה שנים רבות. ב-4 השנים האחרונות הייתי בזוגיות שידעה לא מעט פרידות. גרנו יחד בביתי. לכאורה הקשר התנהל יפה. אבל, כל אימת שהערתי לו, בנימוס ובטקט, על משהו שלא נראה לי, ולו הפעוט ביותר ואף חסר משמעות, היה אורז את חפציו ועוזב בכעס. לאחר תקופה מסויימת היה מתקשר, מתנצל, מבטיח שזה לא יקרה שוב ומבקש לחזור. ואני, שהתגעגעתי אליו מאוד, קיבלתי אותו בשמחה. ההיעלמויות שלו היו לתקופות של שבוע, חודש, ארבעה חודשים וגם חצי שנה. לאחרונה עזב לפני ארבעה חודשים. לצערי הרב, אני לא מפסיקה לחשוב עליו ולהתגעגע אליו ומחכה שוב שיחזור, כמו בפעמים קודמות, למרות שאני מודעת לכך שזה קשר הרסני. עלי לציין שאני משכילה מאוד, אינטיליגנטית ועוסקת בתפקיד מאוד בכיר בניגוד אליו. ובכל זאת, "נופלת" בתחום הריגשי למרות המודעות הגבוהה שלי. מה אני עושה? ניסיתי להתגבר בכל דרך ואיני מצליחה. בשנות ה- 50 לחיי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    זוגיות לסירוגין

הוספת תגובה

• זוגיות לסירוגין

דליה שוורץ
    14/08/2010

איילה שלום,
    את מתארת קשר שמתנהל עם בעיית תיקשורת, את חושבת שאת מעירה בטקט ועדינות ואילו הוא מייד אורז ועוזב, משהו במסרים עובר בצורה אינה נכונה ומתקבל בעוצמה שונה ממה שביקשת להעביר. יכולות ליהיות סיבות רבות לכך שהוא בוחר בכל פעם להעלם, אולי הסיבה שאתם מתגוררים בבית שלך, אולי הסיבה שאת משכילה ובכירה בניגוד אליו, ויכולות להיות עוד סיבות רבות שלא נוכל להתחיל לפרט אותן על גבי הפורום. האם ניסת באחת הפעמים שחזר לברר איתו מדוע הוא בוחר לברוח? האם את ניסית פעם להתקשר אליו ולבקש ממנו לחזור או שתמיד הוא זה שיוזם את ההתפייסות? מאוד יכול להיות שמערכת היחסים שלכם אינה מאוזנת ולכן הדרך שלו היא לקום וללכת. אני מציעה לך לנסות לברר איתו מה הסיבות שהוא הולך ולנסות להקשיב לו ולתחושותיו, ואלי תגלי משהו שלא ידעת..
    אם אתם מחדשים את הקשר ומעוניינים לנסות להמשיך לחיות יחד אני ממליצה בחום על ייעוץ זוגי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דליה שלום,

איילה
    14/08/2010

תודה על תגובתך.
    הארת והערת מספר דברים שאולי , אני אישית, לא נתתי עליהם את הדעת.
    ואני לוקחת זאת לתשומת - ליבי.
    ובכל-זאת, בכל מערכת יחסים יש אי-הבנות, ויכוחים, אי-הסכמה בדברים מסויימים.
    התגובה המיידית שלו , בלי לנסות לשוחח, היא אריזת חפציו באופן מיידי, והיעלמות.
    ייתכן שאני נותרת כל-כך פגועה שאני חשה שאם אתקשר אליו הוא ייפרש זאת ככניעה
    מצידי וכאישור לדרך שבה הוא פותר קונפליקטים, וזאת על-סמך שיחות שהיו לי איתו
    בפעמים קודמות ולמרות זאת דגם התנהגותו לא השתנה.
    דרך-אגב, הוא כמעט ולא מפרגן לי או אומר מילה לשיבחי, בניגוד ליחסי כלפיו.
    נראה שמערכת יחסים זו הגיעה לסוף דרכה, מם מצידו.
    הבעייה היא שאני לא מצליחה להתגבר על הפרידה ממנו.
    אני מרבה לחשוב עליו באופן כפייתי ואף אובססיבי ומחכה לרגע שיחזור.
    האם זה בגלל שאני לבד, בגלל הנטישה, בגלל אהבה. אני תולה את אושרי בחזרתו.
    לא ברור לי.
    אשמח לקבל הכוונה.
    תודה, איילה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו