עצה לקראת גירושים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עצה לקראת גירושים
    תוהה
    18/08/2010

אני ובעלי הגענו ביחסנו למבוי סתום.
    אני לא רואה שום אור בקצה המנהרה.
    בכל מקרה למרות כל הפחד החשש והדאגה שמלווים תהליך כזה אני יודעת שזה מן הבלתי נמנע.

לצערי בתי בת השש מבינה ומרגישה את המתח בין הוריה. אי אפשר להסתיר מהילדים.
    אני לא רוצה שבתי תמשיך ותגדל בבית רווי מתח ומריבות ולפיכך החלטתי שזהו אני מתגרשת.

איך לבשר לה?
    מה הדרך הנכונה?

בתי היא ילדה מהממת. במלוא מובן המילה. חיובית מאד. מלאת שמחת חיים, בטחון עצמי, חברותית מאד, אוהבת לעזור, חרוצה ועוד.
    אני פוחדת שגירושים יעיבו על אופייה והיא תסתגר ותתחיל להשתנות.
    איך לעשות זאת הכי טוב. עם כמה שפחות נזק?

אשמח לשמוע עצות ממי שיכול.

כמו כן בנוגע לתחילת ההליך.
    מאחר ומצבי הכלכלי לא מאפשר לי עו"ד מהשורה החלטתי ללכת על סיוע משפטי, האם לקחת את הסיכון או למרות הקושי הכלכלי ללכת לעו"ד טוב שאולי יוכל להשיג לי הסדר טוב יותר.
    בעלי אמר שהוא לא מתכוון ללכת לעו"ד וישלם כמה שבית המשפט יפסוק לו לשלם.

כמו כן אנחנו גרים בדירה שכורה. האם להתחיל הליכים תוך כדי מגורים יחד או לעבור לדירה אחרת. אני מרגישה שאני מתחילה להכנס למעין סחרור ואני רוצה לעשות הכל כמו שצריך עם כמה שפחות זעזועים לי ובעיקר לבתי.

אשמח לשמוע עצות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עצה לקראת גירושים

הוספת תגובה

• לקראת גירושים-

בני
    18/08/2010

אם את רוצה לעבור את התהליך חלק וללא משקעים, לכי לגישור.
    בית המשפט מעודד את ההליך הפשוט והזול הזה.
    את מאשרת את ההסכם בבית המשפט בכמה דקות,
    ויוצאת לדרך חדשה.
    לגבי ביתך, תשכחי מכל מה שכתבת עליה,,, צריך רחמי שמיים מרובים שהיא תמשיך להיות כמו שציינת שהיא מלאה שמחת חיים וכו',
    קחי בחשבון שזה עלול לשנות לה את ההסתכלות על החיים בכלל ועל זוגיות בפרט. כך שאין מנוס מלגשת ליעוץ פסיכולוגי בשבילה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בני תודה על התייחסותך

תוהה
    18/08/2010

יחד עם זאת מדברייך עולה כי ילדי כל הגרושים הם חסרי שמחת חיים, בטחון ואינם חברותיים.
    האומנם?
    משום מה קשה לי להאמין בזה.

אין לי ספק שהיא תעבור משבר מסויים.
    יחד עם זאת יש לה שני הורים שאוהבים אותה. בין אם הם ביחד ובין אם לאו.
    אני מניחה שבמשבר עצמו היא תחווה תחושות שליליות מסויימות, אני וגם בעלי יחד נעזור להו לעבור את זה בצורה הכי טובה כך שהיא תחזור לעצמה כמו שהיא.
    מה גם שאני יסתייע בייעוץ מקצועי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הכל תלוי בגישה

א
    18/08/2010

אני ובעלי בהליכי גירושים וכבר לא חיים יחד. סיפרנו לילדה לאחר התייעצות עם פסיכולוג ילדים. אחד הדברים הראשונים שהוא אמר לנו זה שהכל תלוי בגישה שלנו. הכוונה הייתה שאם אנחנו בינונו ניתןלילדה תחושה כי קרה דבר נוראי ככה היא גםתגיב לזה.
    הפסיכולוג הסביר לנו שיש לתת לילדה תחושה שלא קרה שום דבר נורא. בסופו של יום יש לה שני הורים בריאים שאוהבים אותה מאוד ודואגים לה מאוד. דבר נוסף שהוא הדגיש זו החשיבות בשיתוף הפעולה בין ההורים כלל ולעניין הילדה בםרט. יש לכבד אחד השני בכל ההליך וגם בהמשך כדי הילדה לא תרגיש במתחים ובכעסים (אשר תמיד יש כי המדובר בכל מקרה בהליך מאוד קשה ומורכב). אני חייבת להגיד שהיום, כבר מס' חוחדשים לאחר הפרידה, הילדה מתנהגת למופת, אין כל שינוי בתהנהגות שלה, היא מאושרת, שמחה, חייכנית כפי שהייתה גם קודם.
    המלצתי היא לפנות לפסיכולוג ילדים שיתן לכם את הכלים לצלוח את השיחה הזו.
    אגב, לפי הפסיכולוג השיחה צריכה להיות כמה שיותר קרוב למועד עזיבת אחד הצדדים את הבית ולא לפני.
    בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עצה לקראת גירושים

מיכל פאטל
    18/08/2010

שלום לאמא של,

האם את ובעלך בדקתם אפשרות של פניה לאיש מקצוע?טיפול /ייעוץ זוגי לפני שהגעת למסקנה ש'זה בלתי נמנע'?
    .אין ספק שבמידה שזה לא בריא לגדל ילדה באוירה עכורה של מריבות קשות, מתח וחוסר ודאות.
    עם זאת,לא רצוי לשתף אותה בכל התכנים והכעסים שביניכם, ובודאי שלא ליצור עימה קואליציה מול בן הזוג.יש להימנע ממריבות ומאבקים קולניים המלווים באלימות מילולית ו/או פיזית בנוכחותה.
    כן אפשר לומר כי אמא ואבא לא מסתדרים ביניהם,והם קיבלו החלטה להיפרד ואין זה באשמתה.
    כמו כן, חשוב לספר לילד על ההחלטה להתגרש בהתאם לגיל ההתפתחותי שלו, ובשפה שתהיה מובנת לו.

בהצלחה!
    מיכל פאטל-יועצת משפחתית וזוגית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא לשכוח: האיש סובן לא פחות מהאישה!

תום
    19/08/2010

הארגונים הפמיניסטיים הצליחו לנטוע ברובנו את ההרגשה וה"וודאות" שהאישה היא תמיד החלשה, הסובלת, הלוקחת על עצמה את כל הנטל, וזקוקה להגנה ולתמיכה. ולא היא ! כמו שבזוגיות קיימת ישנם שניים, כך גם בזוגיות מתפרקת. והסבל הוא נחלת שני ה'צדדים', ואף פעם לא בטוח שדווקא האישה סובלת יותר מהאיש. לפעמים ההיפך הוא הנכון, במיוחד באותם המקרים שבהם יוזמת הפרידה היא האישה, והאיש הוא הנאלץ - לא פעם בעל-כורחו ולמרות אהבתו ורצונו להמשיך בזוגיות - 'לקחת מרחק' מבת-זוגו, בגלל אינטרסים או רגשות שהם שלה בלבד ! אפילו כאשר האיש מנסה לחזר אחרי בת-זוגו שיזמה את הפרידה, כדי לחזור ולהיות איתה והיא איתו - החוק היבש רואה בחיזור שלו, אם רק תראה זאת כך האישה ותתלונן עליו במשטרה - הטרדה מאיימת, שנגזרים ממנה צוי-הרחקה, מעצרים והגשת כתבי-אישום. זהו ההישג המרשים שהשיגו ארגוני-הנשים והתנועה הפמיניסטית בעשרות השנים האחרונות. ממאבק ראוי וצודק לשוויון זכויות, הזדמנויות וכוח, הן הצליחו ליצור מצב שבו האיש הוא הנחות והמדוכא. הגיע הזמן שיקום רב גדול כמו רבנו גרשום מאור הגולה לפני יותר מ-1000 שנים, ויוציא תקנה, שאין אישה יכולה להפרד מבן-זוגה כנגד רצונו, כמו התקנה הקיימת שבאה להגן על הנשים מפני שרירות-לב הגברים).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אנא תקנו: האיש סובל לא פחות מהאישה

תום
    19/08/2010

טעיתי בהקלדת הכותרת, ואודה למנהל/ת 'הפורום' אם יתקן במקור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו