מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תשוקהנגה18/08/2010
אז הנה סיפור..
רקע: 12 שנים של נישואים, 3 ילדים מקסימים, איש אחד ואישה אחת (מכירים מהגן...אהה.. הי-סטוריה).
אחרי 3 לידות והרבה מסירות כלפי הבית והמשפחה שמתי את עצמי במרכז- חדר כושר, תזונה לימודים וכו' ואני מרגישה רעננה ומלאת מרץ. אמרתי לו - לאיש היקר שלצידי כל כך הרבה זמן,
שאני רוצה "לטעום" משהו אחר. היתה הסכמה הדדית שאחרי כל כך הרבה זמן ההרגל החליף את התשוקה וכן - משעמם! החלטנו יחד שהפתיחות והכנות חשובים וכן, חשוב שנרגיש טוב ולא נגיע למצבי מירמור. אז זו הקדמה..
וברשותכם אעבור לפרק ב' של הסיפור:
היכרות בחדר כושר עם בחור הצעיר ממני ב-11 שנים מוציאה אותי מדעתי. אין ספק ששנינו מרגישים משיכה גדולה אבל כאשר סיפרתי לו את שאני מרגישה כלפיו (באומץ מטורף, אין לי מושג איך העזתי) הוא היה נבוך ומבולבל ואמר שהעובדה שאני נשואה לא מאפשרת לו לזרום בכיוון. אמרתי לו שאני מכבדת את ההרגשה שלו ושיהנה מהטפיחה על האגו ובלי יסורי מצפון.
חשבתי אוקי לא נורא ממשיכים הלאה.. אבל
הוא לא יוצא לי מהראש מה אני לעשות?? לעזזאל..
זהו חייבים תקופת גמילה אמרתי לעצמי ובחרתי להתעלם ממנו בכל פעם שאני רואה אותו וזה קשה....כמה שזה קשה לי.. הוא ניסה ליזום שיחה כמה פעמים אבל הגבתי בקרירות (כמה קשה להגיב בקרירות כשאת כולך בוערת..)
היתה תקופת רגיעה למשך זמן וזה היה נפלא. סוף סוף יכולתי לתת לראש לנוח..
ואז יום אחד (סיפור על צירופי מקרים) אני נוסעת לבד ופתאום אני מתחילה לחשוב עליו בלי שום אזהרה המחשבות הופעלו באופן עצמאי.. ובדיוק באותו זמן ברדיו הקריינית אומרת: "תודה ל.. ול.. על הדיווח..." מה הסיכוי שהשם של שנינו יאמר יחד בדיוק כשאני חושבת עליו??
"הנה, זה שוב מתחיל" אמרתי לעצמי הלכה לה תקופת הגמילה..
ואתמול הוא ניגש אלי בזהירות ושאל לשלומי: "לא דיברנו 3 וחצי חודשים" הוא מוסיף בנשימה אחת.
אמרתי לעצמי: "וואו - הוא סופר חודשים מה לעזזאל קורה?" אח"כ הוא סיפר גם על חברה חדשה שיש לו אז בכלל יצאתי מבולבלת מכל העניין.
ולשאלה-
מה קורה לנו מבחינה פיזיולוגית בעת משיכה למישהו? האם זו בעצם התמכרות להרגשה שנגרמת כאשר אנחנו מרגישים תשוקה כלפי מישהו? מי אשם? ההורמונים?
איך אפשר לעצור את זה? (ואני לא מוכנה להפסיק ללכת לחדר כושר!)
אשמח לעצה או סתם תגובה מעודדת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשוקה
מיכל פאטל18/08/2010הי נגה,,
לשאלתך הקונקרטית כשאנו מתאהבים (לא אהבה אלא תהליך שך התאהבות) משתחררים הורמונים מהמוח אשר נותנים לנו תחושה של ריחוף, 'היי' .תחושת ההתאהבות יכולה ללוות אותנו בין מס' חודשים לבין שנה ואפילו לעיתים שנה וחצי.אז אין כל כך תחושה של תיאבון ומאבדים עניין בכל מה שהוא לא מושא ההתאהבות.
חשוב לי לומר לך, למרות הכינות והפתיחות שמאוד יפה לטעמי בינך לבין בעלך, וההבנה שהוא גילה לצורך שלך 'לטעום' - מניסיוני זה לא מומלץ. זה נישמע מאוד מושך , אך בדרך כלל זה לא ניגמר בטוב.
את יודעת אולי איך התחלת את הפרשיה אך לא תוכלי לדעת מה יקרה בהמשכה וכאמור מערכות יחסים הן דבר מורכב, גם אין לך שום מושג איך בעלך יגיב אם תתאהבי עד 'הראש'. ומה אם הוא יתאהב, וחלילה יחליט שהוא עוזב אותך, את ילדיכם ועובר לגור עמה?וכבר היו דברים מעולם...
כדי לצאת מהשיעמום , אפשר לחשוב על המון דרכים לגוון את חיי האהבה והאינטימיות ביניכם.
הפעילי יצירתיות ותמנעי מעצמך צרות שלא לצורך.
בהצלחה!
מיכל פאטל- יועצת זוגית ומשפחתית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשוקה
נגה19/08/2010אני בהחלט מסכימה עם מה שכתבת.
היה לי חשוב להעלות את הדברים בכתב כדי לעבד את החוויה.
במבט לאחור הייתי חייבת את ההתנערות מהשיגרה כדי לחזור לשגרה עם אנרגיות חדשות.
"הטעימה" הזו היתה משחררת. כעת אני מרגישה תחושת הקלה.
חשוב לשתף את בן/בת הזוג בתחושת ולא להגיע למצבים של שקר ובגידה.
תודה מיכל על תגובתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
מנדב את אשתי לזרים- כחלק מהנאה
ניסיון להיכנס להריון ופגיעה בזוגיות
מחיקת התכתבות בוואטסאפ של בת זוג עם חבר לעבודה
מנותקת כבר שנים לגמרי מהבעל וחוששת מביצוע הליכים
אני צריך תשובה לשאלה
מעוניינת בעצה, מחשבות על גירושין
השלכות בגידות בחיי הנישואין
בן הזוג בגד בי עם גרושתו
מרוסקת לאחר תהליך גירושין
ערוץ הבריאות
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?