מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- התלבטות קורעתמתנדנדת19/08/2010
שלום לכולם, אני רוצה לשתף בסיפור שלי.
אני נשואה 5 שנים, בלי ילדים.
נפגעתי מינית בילדותי, והדבר יצר קשיים רבים בנישואין שלי, בפרט בעניין קיום יחסים וברצון שלי להיות בהריון וללדת.
הייתי בטיפול נפשי כל השנים, בניסיון להתגבר ולשמור על הנישואין.
בעלי הרבה להשפיל, להגיד ש"את חולת נפש" ו"שום טיפול לא יעזור לך, לא תתקדמי בחיים". ו - "תני לי תאריך מתי יהיה לי ילד." "הנישואין איתך הן טעות חיי".
ובאמת, ההתקדמות מאוד מאוד איטית וקשה.
לאחרונה הבנתי שההתקדמות מאוד איטית וקשה גם בגלל היחס שלו כלפי וכלפי הקשיים והטיפול שלי,
ולאחרונה גיליתי שלבעלי יש בעיות רבות בתפקוד המיני . (איפה הייתי עד עכשיו?!?!) וקושי גדול להכיל את עצמו ואת הקשיים שלו.
והבנתי שכל השנים לקחתי את עצמי אשמה מיותרת. שהבעיות שלו ממש לא פחות מהותיות משלי, והקשיים שלו גם בתחום המיני וגם בתחום הרגשי גדולים לא פחות משלי. ושהוא - בשונה ממני - אינו מכיר בהם ואינו לוקח עליהם אחריות.
כל השנים הוא הביע התנגדות חריפה ללכת לטיפול. השנה אמרתי לו שאם הוא לא הולך לטיפול אני מתגרשת. אז הוא איים בהתאבדות, בהליכה לזונות, ובסוף הלך. ואחרי שלושה חודשים עזב בהצהרה שהוא סיים לטפל בעצמו.
סחבתי עוד קצת, ואז המליצו לי ללכת לטיפול זוגי איתו ביחד. במקום טיפולים נפרדים כמו מה שהיה עד עכשיו.
אז הלכנו, ואחרי 3 פגישות שהוא ישב מכונס בעצמו וזועם, הוא הודיע למטפל שהוא לא חוזר אליו יותר.
מבחינתי תם העניין, והודעתי לו שזהו, אני מתגרשת. הוא היה באותו עניין, והודיע לי שהוא מתגרש.
התחלנו לתכנן את הגירושין ולפעול בעניין,
ואז הוא התחיל לחזור בו, ולהגיד שהוא מוכן להמשיך את הטיפול. ומוכן לקחת אחריות על החלקים שלו.
ואני נורא מבולבלת. מרגישה ש5 לחיות עם בן אדם הם מספיק בשביל להכיר אותו ולראות לאן פניו מועדות. ופניו לא היו מועדות לקראתי. ואני מפחדת שעכשיו הוא פשוט מבוהל מהרצינות של התהליך, ומכל המשמעויות שלו, החברתיות, משפחתיות, כלכליות, ומוכן להמשיך את הטיפול ם רק כי הוא מפחד להיות גרוש.
אז לתת צ'אנס נוסף? אני כבר שלמה עם הרעיון שאהיה אישה גרושה, לא רואה בו בעל מתאים לי, תומך בי ועוזר לי להתגבר על הקשיים שלי, לא רואה את עצמי מעוניינת להביא ממנו ילדים, וכבר רוצה להשתחרר ממנו והתחיל חיים חדשים.
אבל אני מתלבטת ומתלבטת ומתלבטת.... אולי עדיף לי כן לתת לו צ'אנס?
אשמח לתגובות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום ל"מתנדנדת"
סיגלית גלאי19/08/2010ציינת את כל הסיבות מדוע לא להישאר איתו, אבל לא ציינת אפילו סיבה אחת מדוע לתת
לזוגיות שלכם הזדמנות נוספת?
לכן לא לגמרי ברורה לי ההתלבטות שלך, חמש שנים את חיה עם אדם שמשפיל אותך, את
מרגישה שהוא אינו תומך, את לא רוצה להביא ממנו ילדים.
ובכל זאת אם את עדיין מתלבטת בלי סוף, כדאי שתכיני רשימה- מה יש לך לומר גם לזכותו.
ובנוסף לכך, כל החלטה שתבחרי חשוב שתעשי ללא ספקות, לכן כדאי שתמשיכו ללכת יחד
לטיפול זוגי. הפגישות עם המטפל יעזרו לך לקבל החלטה מושכלת וברורה יותר
אם ברצונך להמשיך את חייך איתו או לא.
בהצלחה וכל טוב באשר תבחרי
סיגלית גלאי יועצת זוגית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
מנדב את אשתי לזרים- כחלק מהנאה
ניסיון להיכנס להריון ופגיעה בזוגיות
מחיקת התכתבות בוואטסאפ של בת זוג עם חבר לעבודה
מנותקת כבר שנים לגמרי מהבעל וחוששת מביצוע הליכים
אני צריך תשובה לשאלה
מעוניינת בעצה, מחשבות על גירושין
השלכות בגידות בחיי הנישואין
בן הזוג בגד בי עם גרושתו
מרוסקת לאחר תהליך גירושין
ערוץ הבריאות
האם אתם היפוכונדרים?