מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כדאי להיפרד? ואיך?מיואשת22/08/2010
אני בת 26, נמצאת בזוגיות שנתיים
מצד אחד אני מאוד אוהבת את החבר שלי, ממש רואה בו משפחה, מאוד קשורה אליו ולא מסוגלת לראות את עצמי בלעדיו
מצד שני... אנחנו רבים המון, נפרדנו לחצאי יום אין סוף פעמים
הוא עקשן בצורה בלתי נסבלת, ומוכן לריב שעות סתם מתוך פרנציפ
אם הוא עושה משהו שמפריע לי/ פוגע בי ואני אדבר איתו על זה, יום למחרת הוא יריב איתי בדיוק על אותו נושא, רק מתוך זווית שתראה לי שאני אשמה והייתי לא בסדר, ובעצם אני זו שגרמה לזה
הוא לא לוקח אחריות- מבחינתו אם אני "מתלוננת" על משהו, זה שווה ערך למאשימה אותו, והוא יעשה הכל כדי לא להיות "אשם", גם אם זה אומר לריב על הנושא במשך שבועיים
קשה לי עם זה שריבים נמשכים אין סוף, ואני לא מרגישה שמשהו ממה שאני אגיד יזכה להקשבה
הוא באמת עושה בשבילי המון מבחינה טכנית (להסיע, להביא וכו'), אבל אני מרגישה שהוא מתייחס אליי כאל אמא שלו ולא כאל בת זוג
אני יודעת שהוא מאוד אוהב אותי וקשור אליי, זה לא שהוא אדם רע
אבל עם כל האהבה שיש ביננו משהו לא מצליח לפעול נכון
ואנחנו מנסים וכל הזמן חוזרים לאותו מצב
באיזשהו מקום אני מקווה שנמצא את "הטכניקה" הנכונה כדי לגרום לזה לפעול
אבל אני משתגעת מהעקשנות שלו
הוא אומנם מאוד מאוד רוצה להיות איתי, אבל אני לא מרגישה שהוא משקיע מחשבה באיך אפשר לשפר את זה, אומנם אנחנו אומרים שנשתדל וננסה, אבלאני לא מרגישה שהוא מוכן לזה מבחינה רגשית
אני מאוד רוצה להקים משפחה, ואני מפחדת לעשות טעות ושזה מה שיניע אותי להישאר איתו,
מצב שני אני מפחדת לותר עליו, אני מרגישה "זקנה" להתחיל בגיל 26 הכל מחדש
זה אומנם ישמע מגוחך, אבל כל החברות הטובות סביבי מתחתנות, וקשה לי לפרק את הקשר עם האדם שאיתו חשבתי שאני אתחתן
בקיצור... אני מבולבלת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום לך
מרי24/08/2010יש לי עצה חברותית אליך קודם כל לעולם לא מתחתנים מלחץ הרבה נשים עושות את זה מכל מני סיבות ואז מצאות עצמן במדרגות של הרבנות.
דבר שני כל מה שאת רואה בבן זוג שלך עוד שאתם חברים שום דבר לא משתנה להפך אחרי החתונה הכל מחמיר ואז יותר קשה להתמודד. תשבי עם עצמך ותחשבי אם איתו את רוצה לחיות את שארית חייך אם לא אז תחתכי כמה שיותר מהר תחסכי לך עוגמת נפש. את בת 26 וסביבך כולם נשואות אני בת 25 גרושה עם ילד תאמיני לי שהייתי מעדיפה לחסוך את מה שעברתי ולהיות רווקה אבל זה המצב וגם אצל הגרוש שלי אני לא ישקר ראיתי דברים קטנים שהפריעו לי אבל חשבתי שהכל ישתנה אחרי החתונה וזה רק גרם לנו לא להיות ביחד היום ובנוסף לגדל ילד לבד ללא בן זוג.
תחשבי על זה וכל דרך שתבחרי שרק תצליחי!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמיואשת?!
סיגלית גלאי24/08/2010שלום לך,
מכיוון שאת תחיי עם כל החלטה שתקבלי, עלייך להתמודד בכנות ובאומץ לב,
אני מקווה שהשאלות הבאות יסייעו לך למקד את מחשבותייך כדי שתקבלי את החלטה
הנכונה לך (ללא השפעות חברתיות ומשפחתיות)
האם את נשארת איתו רק בגלל ה"גיל" שלך והפחד להתמודד שוב..?
את קשורה אליו ואוהבת אותו כי... ? (תרשמי לעצמך את כל הסיבות)
שנתיים את יוצאת עם בן זוג שמתווכח עד שהוא מנצח, האם את מוכנה לקבל את זה ולוותר?
האם את מוכנה לרצות אותו כדי להמעיט את הוויכוחים ביניכם (מכיוון שהוא העקשן)?
את בשלה להתחתן ולהקים משפחה, אבל האם בן זוגך גם בשל לכך?
אתם יחד כבר שנתיים, האם אתם מדברים כבר על חתונה או שאלו רק מחשבותייך?
הוא מגיש לך עזרה "טכנית" אך האם הוא גם תומך בך רגשית?
כשאנו בוחרים לקשור את עתידנו עם בן זוג, חשוב שנהיה מודעים למעלותיו ולחסרונותיו.
עם המעלות קל לחיות ולהתמודד בד"כ זה מה שמחבר בין אנשים אך עם החסרונות לעיתים קשה להתמודד ויש איזו פנטזיה שהדברים יסתדרו עם הזמן.
אין אדם מושלם ולכן במציאות המעשית חשוב שנלמד לחיות ב"שלום" ובקבלה גם עם החסרונות
של בן הזוג גם לאחר החתונה.
בהצלחה בכל בחירה
גלאי סיגלית
ייעוץ אישי / זוגי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה קשה , אבל
עטיה26/09/2010האמיני לי, זה הזמן לברוח ממנו, כל עוד נפשך בך. את ברת מזל שאת את זה עכשיו לפני חתונה והתחייבות קולטת עם מי יש לך עסק.
אני הייתי הרה יותר מבוגרת, והוא היה אותו טיפוס שאת פה מתארת. היום אני אחרי 18 וחצי של נישואין כושלים, מריבות, עקשנות מצידות, למרות שאני היא המשקיע, האלטרואיסטית המנסה לתקן, לקרבל, ללטף להבין להקשיב. שום דבר לא עוזר. כל ניסיון של רוך ועדנה, לא עוזר. הוא עקשן. לא מקשיב. כל העולם לא צודק רק הוא. כל העולם צודק רק לא אני.
ברחי משם. את צעירונת. כזו מציאה את תמיד יכולה למצוא. הוא לא ישתנה לעולם.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
מנדב את אשתי לזרים- כחלק מהנאה
ניסיון להיכנס להריון ופגיעה בזוגיות
מחיקת התכתבות בוואטסאפ של בת זוג עם חבר לעבודה
מנותקת כבר שנים לגמרי מהבעל וחוששת מביצוע הליכים
אני צריך תשובה לשאלה
מעוניינת בעצה, מחשבות על גירושין
השלכות בגידות בחיי הנישואין
בן הזוג בגד בי עם גרושתו
מרוסקת לאחר תהליך גירושין
ערוץ הבריאות
האם אתם רומנטיים?