מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מה אני אמורה להרגיש??ליאתי23/08/2010
אני וותיקה בפורום הזה מאז שגיליתי שבעלי בגד בי במשך 10 חודשים בתקופת הריון ולידה.עם אקסית יפה.לא יודעת מה היה שם אבל קשר חזק וגעגועים בטח.
היום אני עם 2 ילדים מתוקים,בלעתי את הצפרדע.אבל היא עדיין תקועה לי בגרון...ניסיתי לסלוח להבין ולשכוח.אבל ללא הצלחה,תמיד שאני מעלה את הנושא הוא מתחמק-אני רוצה לדבר לשפוך את הלב להיות איתו אבל הוא לא נותן לי הזדמנות ולא נפתח אלי ולא נותן לי להפתח אליו.
היום הוא כבר שבועיים בחו"ל לצרכי עבודה,לעולם לא הרגשתי שמחה וחופשיה כמו היום.אני לא מתגעגעת אליו בגרוש לא מתחשק לי לדבר איתו בכלל ולא חושבת עליו כלל במשך היום אני עסוקה עם הקטנים ונהינית מהחיים,מספיקה לטייל לאכול ולנוח צהריים ושקט לי בנשמה,אני גם יכולה לכתוב כאן בלי למחוק הסטוריה...
הוא לא מפסיק לומר שהוא אוהב אותי ומתגעגע אלי ומת לשמוע את זה ממני אבל אני לא מסוגלת לומר לו...אני מתחילה לחשוב שאולי יהיה לי טוב בלעדיו?אבל אני נרתעת מהמחשבה לוותר על השפע ועל האבא של הילדים שמאד רוצים אותו חזרה.
אני לא רוצה לחשוב בכלל על היום בו הוא יחזור{זה בעוד 3 ימים.מה אני יעשה אז?יעמיד פנים שוב??
אני אובדת עצות.שונאת אותו על מה שהוא עשה לי.לא יכולה לסלוח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליאתי
שירי24/08/2010שלום חברה,
בעלך חוזר. המציאות חוזרת ואת חייבת להתמודד מולה.
כתבת שאת רוצה שבעלך יהיה פתוח איתך -
האם זה יעשה לך טוב לדעת את הפרטים האלה .?האם שהוא יספר לך - זה לא יותר יכאיב לך?
אני מבינה אותך מאוד מצד אחד את רוצה לדעת הכל (לדעת את האמת למרות שהיא כמובן קשה מאוד).. מצד שני לשמוע זה לא כך כך פשוט...
אם הוא יספר לך תוכלי לנסות לסלוח לך ולשקם את חייך ?
אם כן ,אז שהוא יחזור מחו"ל - יום -יומיים אחרי - תצאי איתו מהבית (באוירה נינוחה בצורה לא שיפוטית) -תגידי לו שחשוב לך לדבר איתו על זה -חשוב לך שהוא לא יתחמק ממך. חשוב לך בשביל הנפש שלך ובשביל השיקום שלכם ולחשוב על להתחיל ולנסות לסלוח לו. כי בלי זה לא תוכלי להתקדם....
את יכולה לנסות לעשות את זה בשביל הילדים את יכולה לעשות את זה בשביל השפע וגם את יכולה לנסות לעשות את זה בשביל עצמך... כי בצורה כזאת את לא תוכלי להמשיך לחיות.
זה גירושין או לנסות לשקם ולסלוח (והתהליך ימשיך מבחינתך להיות ארוך וקשה)...
אני גם לא יודעת מה המצב של בעלך -האם הוא הפסיק את הקשר אם האחרת
אם את יודעת את זה בודאות - אז באמת תנסי (לא נראה לי שאת רוצה לפרק את החבילה ) לדבר איתו תנסי להתחיל לסלוח (גם זה לוקח זמןו)
לשכוח את אף פעם לא תשכחי...
אנחנו מתקרבים לחגים שמסמלים המון -כפרה,סליחה
הוא את הכפרה שלו בקשר אלייך בקשר לנשואים שלכם צריך לעשות
ואת האם את מסוגלת לסלוח?
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאב תקוע בגרון
סיגלית גלאי24/08/2010שלום ליאתי,
בדברייך תיארת את שורש הבעיה:
בעלך מעד, לא נוח לו עם זה ולכן כל מה שהוא רוצה זה למחוק ולהמשיך הלאה - לאהוב אותך כאילו לא קרה דבר(לפחות כך הוא מתנהג). את לעומת זאת לא קיבלת את ההזדמנות לפרוק מעלייך את הכעס, העלבון האשמה ולכן את מתקשה להמשיך הלאה.
חשוב שבעלך יבין את הפלונטר הזה ויאפשר לך להוציא את כל מה שעל ליבך, כדי שתתאפשר אמירת סליחה כנה וקבלת סליחה.
אני משערת שהוא מפחד מהשאלות שתשאלי, מהשיחה, מחוסר הידיעה לאן זה יוביל. ואכן לא תמיד ניתן לדעת לאן השיחה תתפתח (אולי כדאי לכם לשקול לקיים את השיחה אצל גורם מקצועי)
בכל אופן, לא מהותי לדעת את כל הפרטים שקרו ביניהם, חשוב שתנסו להבין למה אתם זקוקים כדי להחזיר את הקשר לקדמותו, נסי להבין מדוע את מתקשה לסלוח למרות כל מאמציו וכל הייתרונות הנוספים שאת מתארת שקיימים בקשר שלכם.
כדאי שתביני, שבועיים הם לא דוגמא לפרק זמן של חיים שלמים. ולכן זה הגיוני שאת נרתעת,
אם תחליטי להיפרד ממנו, תצטרכי להתמודד עם היבטים נוספים ולא פשוטים.
כדאי שקודם תמצי את כל האפשרויות שלך לשקם את היחסים, לפני שאת מקבלת החלטה.
תתחילי בכך שתשתפי אותו ברגשות שלך, בהתלבטות, חשבי כיצד הוא יכול לעזור לך להתגבר.
בהצלחה,
גלאי סיגלית
יועצת זוגית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאובדת עצות
ליאתי24/08/2010תודה לכן שירי וסיגלית,אמרתם דברים נכונים אבל המציאות היא נורא כואבת.קשה לי להתמודד מצד אחד אבל מצד שני בעלי מתחמק משיחה איתי בכל מחיר,אני גם יודעת שהוא לעולם לא יספר לי את האמת.הוא בח"ול ואני בכלל לא רוצה שהוא יחזור אני לא מצליחה לדבר איתו ברצינות והוא לא מוכן ללכת לשום"גורם מקצועי"
מבחינתי אין לי חיים טובים כמו שאיחלתי לעצמי אף פעם הוא כנראה לא אהב אותי כמו שאהב אותה,אני מרגישה שאני כאן כדי ללדת לו ילדים ולהיות קישוט שלו.לא יותר מזה.הוא אדם סגור במיוחד אלי ממש נמאס לי מהצורה הזו והוא לא מבין שנמאס לי,אני מתמוטטת והוא בונה תוכניות לעבור לגור בחו"ל,הוא בטוח שאסכים כי תמיד ראה אותי כמובן מאליו.
אין לי כוח שיחזור לא רוצה אותו אני כבר לא אוהבת אותו ,אין לי כוח להתמודד שוב.
איל לי כוח בכלל
אם לא היו לי הילדים הייתי בורחת מזמן.....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
מיכל25/08/2010בגידה של עשרה חודשים זה המוןןןן ואת לא אוהבת אותו?!אני הייתי ז\ורקת אותו קיבינימט..אני על רומן של שבועיים רוצה לחתוך תחשבי טובב טובב הוא לא שווה את זה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתמר
ליאת25/08/2010אם תסתכלי אחורה תקראי את ה"סיפור"שלי.זו היתה בגידה כאמור רק קשר טלפוני וככל הידוע לי פגישה אחת קצרצרה...{לא יודעת ולא אדע לעולם מה היה שם,הוא קנה לי ממנה טבעת{!}
הבעיה מורכבת יש לי 2 ילדים קטנים בית יפה ופרנסה בשפע וכמעט כל מה שבא לי יש לי.קשה לי לוותר על הכל ולהסתדר לבד אין לי עזרה מההורים.
ואני לא יודעת אם אני אוהבת אותו במיוחד אחרי מה שקרה.אבל הוא מנסה להשתפר.לא יודעת מה לעשות כי הוא כפי שהוא אומר הוא כן אוהב אותי ומתחרט על הכל.
אבל לי קשה לוותר ולסלוח לו.
עזבי אני נורא מסובכת עם עצמי.ומה איתך?שבועיים?וזהו.?איזה כייף??!!
לא צריך לזרוק אותו .קודם תסחטי ממנו את המיץ ואח"כ תשליכי אותו.כמו קליפה של בננה.
כמו שהוא השליך אותך....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהליאת
מיכל25/08/2010תקשיבי נשמה את באמת מאמינה ש10 חודשים הם היו בקשר ולא ניפגשו??מאחורי הגב שלך??דייי נו אני הייתי פשוט מיתגרשת ללא שום ספק לא הייתי סולחת לנצח עם כל הקושי הייתי פשוט זורקת אותו לאלף עזעזאל הוא בגד בך גם תקופה ארוכה וגם בתקופת הריון זה ממש לא מיתקבל על הדעת בת כמה את?וכמה שנים אתם נשואים?רוצה אני ידבר איתו אני יוציא ממנו דברים??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתמר...הלוואי ...
ליאת25/08/2010אני בת 29 נשואה 6 שנים יש לי ילדים 5 ו8 חודשים,הוא מנסה להיות אדם טוב יותר אלי ולילדים ממש שינה את התנהגותו וכבר מנסה להפריד בן עבודה לבית{זה לא ממש הולך לו אבל לפחות הוא מנסה}הוא הרס אותי לגמרי אבל אני חושבת שלמדתי הרבה ממה שקרה ואני לעצמי חיה טוב יותר עם עצמי כי אני יודעת שאני נקיה וטובה וגם לא מרחמת עליו בכלל שהוא עובד קשה ולחוץולא ממש אכפת לי ממנו,אני משאירה לו את הילדים והולכת לבלות{בקרוב גם בחדר כושר}... ולא עושה חשבון בכלל אני מטפלת בעצמי ומטפחת את עצמי ונהניית לי מהחיים-על חשבונו..{אני לא עובדת-רק קצת בעסק המשותף מתי שבא לי}.
אני חושבת שכדאי להבנות ממה שאחרים הרסו\לא יהיה לי קל להתגרש גם מכיון שאני חיה בסביבה חרדית וגם המשפחות והחברה,כולם חרדים ,למרות שאני לא ממש שמה על זה{גם הורי התגרשו!}והילדים שלי מאד אוהבים את אבא שלהם ובס"הכ לא ממש רע לי רק חסר לי פרפרים בבטן...אז אנ י יוותר לעת עתה על הפרפרים והאהבה הפורחת ויכין את עצמי היטב לבאות{מבחינה כלכלית ורגשית כמובן...} ובקיצור הסיפור שלי די מורכב אבל ממי אין לי לאן למהר ויש לי מה להפסיד לפחות אם אתגרש אהיה מסודרת מכל הבחינות.בנתיים יחי ההנאה מכרטיס אשראי ורגעים יפים,והוא?שיחפש אותי שיתחנף,שיפול לרגלי שיתעייף עלי שיתחנן שיבכה ...שינסה להשתנות.מי יודע??אולי הוא יצליח לקנות אותי.??{בנתיים לא נראה לי...}הבנת מתוקתי?למדי מהנסיון שלי!!1* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהליאת..
מיכל25/08/2010את לא חושבת שאם תיתחמקי ותיתני לא שיתחנף הוא היתייאש?ואז שוב יבגוד?כי אלה גם החששות שלי..ואגב גם אני חרדית מבני ברק איפה שכל הדוסים..אז מה תעשי מה שטוב לך שיקפצו לך כולם..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתמר...
ליאת26/08/2010את צודקת'אני לא באמתת שמה על כולם,ואת יודעת מה הכי מכעיס והורס אותי?הרי אנחנו דתיים שזה אומר שלבעלך לא אמורות להיות ידידות ולפרלטט איתם ואם הוא הלך ומצא לו מישהי למרות כל המחסומים של החברה החרדית זה הופך את הסיפור להרבה יותר גרוע....
את זו שפתחת תיק ברבנות?מה המהלך אם אצטרך???מה עושים?והאם אפשר לגשת לשם לבד??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהליאתי
מיכל26/08/2010אויי כמה שזה מורכב..יש לך פייסבוק?נתקשר משם..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכפרות.....
רון25/08/2010למה שלא תתגרשי מהצפרדע ודי ?
תתחילי לחיות את חייך !!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרון נשמה!
ליאת25/08/2010אני חיה את חיי מבחינה רגשית אני די הרוסה אבל לפחות אני עוברת תקופה די נחמדה,של התחנפויות...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנשמה......
רון26/08/2010זה לא מכפר על הכאב אישה יפה !!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
מנדב את אשתי לזרים- כחלק מהנאה
ניסיון להיכנס להריון ופגיעה בזוגיות
מחיקת התכתבות בוואטסאפ של בת זוג עם חבר לעבודה
מנותקת כבר שנים לגמרי מהבעל וחוששת מביצוע הליכים
אני צריך תשובה לשאלה
מעוניינת בעצה, מחשבות על גירושין
השלכות בגידות בחיי הנישואין
בן הזוג בגד בי עם גרושתו
מרוסקת לאחר תהליך גירושין
ערוץ הבריאות
האם אתם רומנטיים?